HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2019 Cuma - 11:26

'Evlere çarpı işareti' için Başkan Arda'da açıklama: Belediyeye mal edilmeye çalışılıyor

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçeye bağlı Yeşil Mahallesi'nde oturan Alevi ailenin evinin duvarına yazı yazılarak, çarpı işareti konulmasıyla ilgili açıklama yaptı. MİT Başkanlığı'nın devrede olduğunu belirten Arda, "Bu olay Gaziemir Belediyesi'ne mal edilmeye çalışılıyor. Failler ortaya çıkarılırsa bizim de bu olayla ilgimizin olmadığı ortaya çıkacaktır. Gaziemir halkı, sinir uçlarına dokunan bu çirkin eylemlere izin vermeyecektir" dedi. 

 Evlere çarpı işareti  için Başkan Arda da açıklama: Belediyeye mal edilmeye çalışılıyor

Gaziemir'e bağlı Yeşil Mahallesi'ndeki Bayram Şenal'a ait evin duvarına, ayrılıkçı yazı yazılıp, çarpı işareti konulması üzerine dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayı kınadığı açıklamalarda bulundu. Birçok kesimden ise birlik ve beraberlik mesajları geldi. Bayram Şenal'ın oğlu Eren Şenal ise dün polise verdiği ifadede, "Evimize daha önce tankerle su veriliyordu; ancak son zamanlarda suyun verilmemesi üzerine bir süre önce Gaziemir Belediyesi'ne gittim. Darbedilerek dışarı atıldım. Sorumlusu da Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz'dır" dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda, beraberindeki meclis üyeleriyle olaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Bütün Gaziemirlilerin olaydan üzüntü duyduğunu belirten Arda, "Olaydan dolayı sadece ben değil bütün Gaziemirliler, büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içindedir. İlçemizde, meydana çıktığınızda yolda insanlarla konuşun ve bu durumun herkesi derinden yaraladığını ve herkesin yaşananlara tepki nasıl verdiğini yakından göreceksiniz. Biz Gaziemirliler olarak bu olayı içimize sindiremiyoruz. Bugün de belediye meclisimizde beraber görev yaptığım meclis üyesi arkadaşlarımla bu kabul edilemez olayın karşısında olduğumuzu vurgulamak için sizlerle buluştuk. Alevi yurttaşlarımıza yönelik nefret ve hedef gösterme amacıyla yazılan bu yazıları yazanların bir an önce bulunması için dün kaymakamımız ve ilçe emniyet müdürümüz ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu olayın aydınlığa kavuşturulması için tüm kurumlar teyakkuza geçmiş durumda" diye konuştu. 

'BELEDİYEMİZE MAL EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'
Bayram Şenal'ın evinin imar plansız, kaçak olduğunu, aileyle henüz görüşmediğini anlatan Başkan Arda, "Sadece il emniyet güçleri değil MİT'in de devreye girdiğini biliyorum. Bu olay Gaziemir Belediyesi'ne mal edilmeye çalışıyor. Bu failler ortaya çıkarılırsa bizim de bu olayın içinde olmadığımız açık seçik görülecektir. Biz de bizden isteyecekleri her türlü talebe karşılık vermeye, geçmişte yaşanılanlarla ilgili olarak her türlü bilgi alışverişinde bulunuyoruz" dedi. 

'BU ÇİRKİN EYLEMLERE İZİN VERİLEMEZ'
Böyle eylemlere yönelik tavırlarının her zaman net olduğunu belirten Arda, şunları söyledi:

"Ne belediye başkanı olarak ben ne de Gaziemir halkı, sinir uçlarına dokunan bu çirkin eylemlere izin vermez, vermeyecektir. İlçemizde yaşanan bu olayın ardından çirkin saldırının hedefi olan ailenin bazı suçlamalar yaptığını maalesef gördük. Ailenin yaşadığı olayın şokuyla yaptığı açıklamayı da kabul etmemiz mümkün değil. Hepimizin bu tip açıklamalarda bulunurken ya da yayınlarda yer verirken, çok dikkatli olunması gerekiyor. Bu tip infiale neden olacak konularla ilgili ilgili tek taraflı açıklamalarda bulunmak büyük sorumsuzluktur. Toplum olarak bu tip suçlama ve iddialara çok dikkat etmeliyiz. Gerçekle bağı olmayan iddiaları gerçekmiş gibi yayınlamak hedef göstermek anlamına gelir ki bu bizi toplum olarak yalnızca ayrıştırmaya yarar. Bu manevi duyuların siyasi malzeme olarak kullanılması tüm Alevi yurttaşlarımızı derinden üzüyordur. Biz vatandaşlarımızla kol kola yürek yüreğeyiz. Konunun en kısa sürede çözülmesi için emniyete güçlerimize gereken tüm yardımlarımızı yapmayı sürdüreceğiz. Barış kardeşlik ve hoşgörünün egemen olduğu bir Türkiye diliyoruz." (DHA)

 
Karşıyaka ‘İnsan Hakları Kenti’ olacak
 
'Mikrop Hikmet'ten anlamlı hareket
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Yılmaz 5 Aralık 2019 Perşembe 21:02

Başkanımıza laf yok o kadar

Yorumu oyla      4      6  
Belediye çalışanı. 4 Aralık 2019 Çarşamba 16:51

Geldiğin güne lanet olsun başkan huzur yok .belediyeyi kim yönetiyor sen mi eşin mi???? AKP liler doldurdun yoksa AKP limisin sen

Yorumu oyla      5      5  
Emekli 4 Aralık 2019 Çarşamba 16:46

Necati kırmaz istifa et

Yorumu oyla      5      5  
Seydiköylü 3 Aralık 2019 Salı 16:46

Herkes herşeyin farkında artık biz iyi insanlarız demekle olmuyor bu işler başkan yardımcısı çıkıp açıklama yapabilirmi ben bu insanları güvenlikçilere çaycılara dövdürerek attırmadım diye,nerdeyse 9 ay olacak seçim olalı elle tutulur bir hizmet varmı pazarcıyla uğraş esnafla uğraş vs vs bunun gibi birçok olumsuz hareket yapma başkan seçimler öyle ben iyiyim demekle alınmıyor burda sokaklarda çalışan partililerden tut oy veren birçok insanın emeği var çok kendinize güveniyorsanız birdahaki seçime bağımsız girin...

Yorumu oyla      5      5  
Munzur 3 29 Kasım 2019 Cuma 23:07

Belediye görevini yapamıyorsa. Atarsın kuyumu olur biter. Ki zaten yapamıyor.

Yorumu oyla      7      5  
vatandaş 29 Kasım 2019 Cuma 23:01

Gaziemir halkını temsilen yerel seçimlerde seçilen ve yetkilendirilen siyasilerin görevi,halkın sorunlarına çözüm bulmaktır.Halkın temsil edildiği bu görevler, hiç kimsenin egolarını tatmin etme mevkileri değildir.halktan yetkiyi aldıktan sonra, bu yetki silahını halka çevirmek hiç bir sosyal demokrata yakışmaz.Keşke biraz daha hoşgörülü ve sorun giderici tavır sergilenseydi.Bakın şimdi olayın boyutları devletin cumhurbaşkanına kadar ulaştı. Oysa Gaziemir belediyesi kurulduğundan buyana şu son sekiz ayda görülen eylemlerin hiçbirini görmemiştir.Hepimiz kardeşiz bu kavga niye.Keşke tankerli su desteği yapılmaya devam edilseydi....

Yorumu oyla      7      5  
Erhan 29 Kasım 2019 Cuma 22:58

Kayyum atanırmı acaba Gaziemire. Süleyman Soylunun açıklamaları onu gösteriyor. İlgilenmeleri iyi oluyor. Belediye yönetemiyor çünkü.

Yorumu oyla      7      5  
Coşkun Türk 29 Kasım 2019 Cuma 21:19

Sayın ÖZGÜR ÖZEL ve Sayın RIFAT NALBANTOĞLU yatacak yeriniz var mı ? Merak ediyorum.

Yorumu oyla      7      5  
Komarika 29 Kasım 2019 Cuma 16:35

İt ürür kervan yürür diyorum.

Yorumu oyla      4      5  
Munzur 29 Kasım 2019 Cuma 16:27

Ev sahibi neden yalan söylesin. Benim fikrim o başkan yardımcısı varya aileyi daha önce tehdit eden bence sen önce onu çöz. Olay direk olarak sizinle alakalı. Sağa sola bulaştırmak yanlış. Bence faşist ruhunuzun arınmaya ihtiyacı var. O aileyide tek sanmayın. Hesabıni sana ve o yardımcısına sorarız bilgine bay başkan.

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan lisedeki etkinlik iptaline tepki!
İzmir’in en köklü okullarından biri olan Atatürk Lisesi’nde düzenlenecek ...
CHP'li Polat'tan Bergama Belediyesi'ne 'dava' tepkisi!
İzmir’in Bergama İlçesi’ndeki Ovacık bölgesinde, bir altın madeni firmasına ...
AK Partili Nasır: İzmir'in önünde aşamayacağı bir engel yok
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) gerçekleştirilen meclis toplantısına konuk ...
 
CHP’de eski Başkan için ihraç talebi: İfadeye çağrıldı!
Selçuk Belediyesi eski Başkanı Ülgür’ün, görevde olan mevcut Başkan Sengel’e ...
İki başkandan Lider'e ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ...
CHP Genel Merkezi’nden son nokta: Buca’daki iki mahalle seçimleri için ne karar verildi?
CHP Genel Merkezi, İzmir’in Buca ilçesindeki delege seçimleri ile ilgili ...
 
Fırat Çakıroğlu’na okul vefası
Ege Üniversitesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisiyken bölücü örgüt üyeleri ...
Ümit YALDIZ yazdı... Kuyruklu yalanın kuyruğu
Ümit YALDIZ yazdı... Kuyruklu yalanın kuyruğu
CHP İzmir’in patronundan mesaj yağmuru: Örgütü iktidar mücadelesine sarılmaya davet ediyorum!
İl Başkanı Deniz Yücel, mahalle delege seçimleri devam ederken birbirinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva