HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2021 Cuma - 16:57

'Emsal artışı eylemi' iptal! Soyer depremzedelere ne söz verdi?

İzmir'de geçtiğimiz yıl yaşanan deprem sonrası, deprem mağdurlarının sıkça dile getirdiği 'emsal artışı' hakkında Bayraklı Belediyesi 'yüzde 10 artış' kararı vermişti. Karara depremzedeler büyük tepki gösterirken ilgili Başkan Soyer konuya el attı. İzmir Depremzedeleri Derneğin (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, "Tunç Başkanımız bu sorunumuzu görerek bizlerden 2-3 gün daha konuyla ilgili çalışma yapmak ve emsal artışı ile ilgili revize yapmak için süre istedi. Bizim talebimiz yüzde 30 emsal artışıydı ancak biz bu süreçte en az yüzde 25 emsal üzerinde anlaşabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

 Emsal artışı eylemi  iptal! Soyer depremzedelere ne söz verdi?

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - İzmir'de geçtiğimiz yıl 30 Ekim günü yaşanan 6,9 şiddetindeki deprem sonrası, kent genelinde binlerce bağımsız bölüm hasar almıştı.

Özellikle depremden en çok etkilenen alanlar arasında yer alan Bayraklı ilçesinde ağır hasarlar oluşurken, 79 bin bağımsız bölüm dönüşüm için 'emsal artışı' haberine kilitlenmişti.

Her fırsatta depremzedelerin sorununu ancak yüzde 30'luk emsal artışının çözebileceğini belirten depremzedeler, Bayraklı Belediyesi'nden gelen 'emsal artışı' kararına tepki göstermiş, Sonsöz TV de konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise emsal artışı kararını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte aldıklarını ifade etmişti.

Depremzedeler yüzde 10 artışın kabul edilemeyeceğini belirtirken alınan karar ile ilgili "çocuk kandırmasınlar" eleştirilerinde bulunmuş ve 9 Ekim günü İzmir Büyükşehir Belediye Binasına yürüme kararı almıştı.

TUNÇ SOYER KONUYA EL ATTI
Yaşanan tartışmalar sonrası ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depremzedelerin yasal temsilcisi olan İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ile bir araya geldi.

Emsal artışı konusundaki tepkilerini anlayabildiklerini belirten Soyer, depremzedelerden Büyük Belediyesi Meclisinin ilk oturumuna kadar (11 Ekim) süre istediği öğrenildi.

SOYER SÜRE İSTEDİ, YÜRÜYÜŞ ERTELENDİ
Görüşme ile ilgili Ege'de Sonsöz'e konuşan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan görüşmeden mutlu ayrıldıklarını belirtirken, "Tunç Başkanımız ile görüşmemiz çok verimli ve güzel geçti. Kendisi her zaman depremzedelerin sorunlarını dinlemiş ve dertlerimizi bilen birisi. Emsal artışı konusunda da bizim endişelerimizi anlıyor ve buna göre bir yol haritası çizecektir. Bizler hiçbir zaman kar etme peşinde olan insanlar ya da o veya şu partiye karşı olan insanlar değiliz. Bizler sadece depremzedeyiz. Tunç Başkanımız da bu sorunumuzu görerek bizlerden 2-3 gün daha konuyla ilgili çalışma yapmak ve emsal artışı ile ilgili revize yapmak için süre istedi. Bizim talebimiz yüzde 30 emsal artışıydı, ancak biz bu süreçte en az yüzde 25 emsal üzerinde anlaşabileceğimizi düşünüyoruz. Biz de başkanımızın isteği ve konuya pozitif yaklaşımı nedeniyle yürüyüşümüzü erteleme kararı aldık. Tunç Başkan konunun 11 Ekim’de gerçekleştirilecek mecliste gündeme geleceğini belirtti. Bizde depremzedeler olarak o gün meclis salonundaki yerimizi alacak ve gelişmeleri yakinen takip edeceğiz" dedi.

EMSAL ARTIŞI KENT GENELİNDE GEÇERLİ OLACAK
'Emsal artışı' kararının sadece Bayraklı ilçesi için sınırlı olacağı iddialarını da yalanlayan Özkan, "Tunç Başkan ile verilecek artışın Bayraklı ile sınırlı olacağı yönündeki iddiaları konuştuk. Kendisi bize böyle bir şeyin olmadığını emsal artışını İzmir'in genelinde uygulanacağını belirtti. Tüm depremzedelerimiz bu artıştan faydalanabilecek" ifadelerini kullandı.

 
‘OSB yasası’na karşı 16 imzalı açıklama… İzmir’in devleri ayağa kalktı!
 
Taliban askerlerinden 'bağımlı' avı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sidika Sert 8 Ekim 2021 Cuma 20:33

Herzaman yanındayız başkanım

Yorumu oyla      2      4  
Ahmet 8 Ekim 2021 Cuma 20:17

Bina ayırımı yapılmadan 7269 ve 6306 kapsamına girenlere verilmelidir.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 8 Ekim 2021 Cuma 19:52

Şehir genelinde %25 emsal artışı demek 5 milyona yakın izmir nüfusuna 1 mlyon 250 bin kişi için kapı açmak demektir, %25 daha fazla trafik yoğunluğu, %25 daha fazla hastane kuyruğu, %25 daha fazla toplu ulaşımda yolcu fazlalığı, %25 daha fazla hava ve gürültü kirliliği, %25 daha az kişi başına düşen besin kaynağı, %25 daha az kişi başına düşen güvenlik hizmeti, okulların %25 daha kalabalık olmasıyla eğitim kalitesinin daha da düşmesi ve %25 daha fazla istanbul olma yolunda adım atmaktır. Depremzedeler bahane gösterilerek bu kente ihanet etmeyin. Depremzedeler için kamu kaynaklarını kullanıp eski binaları yerine koyun yeterli, cahil inadıyla yapacağınız bu vahim hata kenti yaşanacak yer olmaktan hızla çıkaracaktır ki o yolda zaten emin adımlarla ilerliyoruz. Bu şehirde akp yi istemedik ama chp nin yaptıkları akp yi aratmayacak düzeye geldi.

Yorumu oyla      2      3  
HATİCE URTEKİN 8 Ekim 2021 Cuma 18:56

Ben de bir Depremzede olarak yorumumu yazıyorum acaba deprem sadece Bayraklı''da mı oldu ben Bornova Kazımdirik Mahallesinde Benim de bina yıkma gittik bütün Bornova ların binaları yıkama gitti Emsal artışı sadece Bayraklı için konuş lanıyor ben anlamıyorum

Yorumu oyla      3      3  
Feray-Tacettin Çimen 8 Ekim 2021 Cuma 18:19

Çok çok heyecanlıyız. 11 ay hep güzel haber bekledik. Inşallah biz çok mağdur olan depremzedeler sonunda seviniriz.

Yorumu oyla      2      3  
Bekir yildirim 8 Ekim 2021 Cuma 18:19

Ayni ilçede bir evidaha olanların hali neolacak bununda üzerinde durulup bakana veya afat kurumuna gereken mücadele yapılmalı rezev alanında hak sahipligi için. Slm lar.

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 8 Ekim 2021 Cuma 17:54

İsteseler aynı şekilde inşaat izni verebilir. Belediye başkanı işi Bakın ben çözdüm kimse çözemedi durumuna getiriyor...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'in öğrenim desteği için başvurular devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi 5 bin aileye üniversitede ...
Yeniden Sinematek’te 'Zamanın İzleri'
İzmir Büyükşehir Belediyesi bu ayki “Yeniden Sinematek” gösterimlerinde ...
Başkan Tekin, Gazilere verdiği sözü tuttu
19 Eylül Gaziler Günü’nde, ilçedeki gazi ve yakınlarıyla kahvaltıda bir ...
 
Karşıyaka'da İzmir Baba'ya vefa yarışı
Karşıyaka Belediyesi, “kent, kent ve kentlilik kültürü” temalı öykü ve ...
Bornova'nın dev bütçesine meclis onayı… ‘2022 yılı sert bir yıl olacak!’
Bornova Belediye Meclisi'nde 2022 yılı bütçesi Meclis üyelerinin onayıyla ...
Aydın tarımsal altyapısına güçlü yatırımlar yapıyor
Bereketli toprakları ve temiz su kaynakları ile yüzyıllar boyunca birçok ...
 
Geleceğin yıldızları İzmir'de keşfediliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin çocuklarına sporda fırsat eşitliği ...
ESHOT engelli derneklerinin temsilcilerini dinledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Erişilebilirlik Komisyonu’nun çalışmaları ...
Başkan Yetişkin'den öğrencilere tam destek
Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile 2009 yılından beri devam eden “Üniversiteli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva