HABERLER>EKONOMİ
11 Nisan 2013 Perşembe - 14:08

'Buca'nın dönüşümü'nde Ege-Koop'la belediye el ele

Ege-Koop ile Buca Belediyesi arasında Buca Çaldıran Mahallesi’nde toplam 600 sağlıksız yapının yenilenmesi içeren dönüşüm protokolü imzaladı. Protokolde konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “İzmir’de 500 bin binanın yenilenmesi gerekiyor” dedi.

 Buca nın dönüşümü nde Ege-Koop la belediye el ele

İZMİR - Ege-Koop ile Buca Belediyesi’nin kentsel dönüşümde işbirliği protokol kapsamına alındı. Protokol imza törenine  Tatı ve Aslan’ın yanı sıra 13 mahalle muhtarı ile Belediye Başkan Yardımcıları Hüsnü Kaya, Halit Kurt, Muzaffer Kater, Tayfun Emre, Suat Nezir ve CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül de katıldı. Törende konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop’un kentsel dönüşüm uzmanı bir kuruluş olduğuna vurgu yaptı. 30 yıldır İzmir’i sağlıklı bir yapıya kavuşturmak gerektiğini anlattıklarını ancak bunun öneminin Van depremi sonrasında kavranıldığını belirten Aslan, “Üzücü bir deneyim sonrasında da olsa artık ikinci kentsel dönüşüm dönemini gerçekleştirecileceğimiz bir yasaya sahip olduk. 1950 sonrasındaki ilk dönemi kaybettik ve ülkenin, İzmir’in dört bir tarafını gecekondularla donattık. Ancak artık yeni dönemi heba etme lüksümüz yok. İzmir’in bu anlamda kaybedecek zamanı da kalmamıştır. Geçmişte yapılan hataları yapmamak lazım. Gelecek 50 yılı planlamalıyız” dedi.

“BELEDİYELERİN EN BÜYÜK İYİLİĞİ DÖNÜŞÜM OLACAK”
İzmir’de ilgili Bakanlığın rakamlarına göre 330 bin sağlıksız yapı bulunduğunu ancak son 25 yılda yapılanların da dahil edilmesi halinde rakamın 500 bini bulduğunu dile getiren Aslan, “ 1 milyon 100 bin konutun en az 500 bininin elden geçirilmesi gerekiyor. Gerçekten İzmir’de tablo çok kötü. Hesaplar, planlar buna göre yapılmalıdır. Belediye Başkanlarımız seçime kadar bu alanda ciddi çalışmalar yapmalıdır. Yasanın sağladığı avantajlardan vatandaşları faydalandırmak zorundadır. Vatandaşlarına yapacakları en büyük iyilik budur. Çünkü seçimden sonra sürecin nasıl yürüyeceği belli değil. Bu açıdan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya yürekten teşekkür ediyorum. Samimi ve kararlı bir tutum sergileyerek bize de güç ve moral verdi. Bundan Bucalılar özellikle de Çaldıran mahallesi sakinleri kazançlı çıkacak” şeklinde konuştu.

TATI: İZMİR’E VİZYON KAZANDIRACAK
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da, ilçede dönüşüm hamlelerinin ardı ardına geleceğini söyledi. Daha önce Seyhan Mahallesi’ne yönelik bir çalışma yaptıklarını dile getiren Tatı şunları söyledi: Şimdi de hepimizin gururu, İzmir’in güvenilir markası Ege-Koop ile Çaldıran Mahallesi’nde bir uygulama yapmayı amaçlıyoruz. İnşallah sonrasında Hürriyet, Akıncılar ve İnkılap mahalleleri gelecek. Çaldıran, Uçan Yol Projesi’nde köprü ayaklarının yeraldığı protokol yolu üzerinde bir mahalle. Dolayısıyla bu çalışma ile İzmir’e vizyon kazandırma şansı da yakalamış olacağız”

PROTOKOL NEYİ KAPSIYOR?
Aslan ve Tatı tarafından imzalan protokolle toplam 600 yapıyı barındıran Çaldıran Mahallesi’nde planlama çalışmalarını Buca Belediyesi üstlenecek, vatandaşlarla birebir teması ise Ege-Koop yürüterek, belediyeye bu konuda destek verecek. Ayrıca herhangi bir hak kaybının yaşanmaması adına kooperatif modelinin en akılcı yöntem olduğu anlatılarak, dönüşüm uygulamasının kooperatif çatısı altında gerçekleştirilmesi sağlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili tüm süreç yönetimini ve koordinasyonunu da yine Ege-Koop yürütecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytinyağı ihracatında dev hedef: 300 milyon dolar
Egeli zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları, 2012’de 160 milyon dolar olan ...
Aydın Doğan şansını piyangoda deneyecek
Medya, enerji ve petrolde fırsatlara bakan Doğan Holding, Milli Piyango ...
Cari açık kara delik gibi!
Cari açık Şubat ayında 5 milyar 126 milyon dolarla beklentilere paralel ...
 
4 dev şirket 3.4 milyon aracı geri çağırdı
Toyota, Nissan, Honda ve Mazda hava yastığı sorunu nedeniyle toplam 3.4 ...
‘Sıfırcı Hoca’dan Türkiye’ye ‘çözüm’ kredisi!
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, devam eden çözüm sürecinin kredi ...
İzmir’de ‘imar’ krizine bakanlık freni: Sektör nefes aldı
Büyükşehir Belediyesi, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve daha modern ...
 
İTO’da Demirtaş’a bir rakip daha: Ortak Akıl kaptanını seçti
Seçimde birlikte hareket eden Ortak Akıl Grubu’nu adayını belirledi. Meclis ...
Sendika grev kararı aldı gözler THY’de!
Grev kararı alan Hava İş, THY'nin adımlarını bekleme kararı aldı. Hava ...
Yıldırım'dan EXPO turu: Dünyayı iknaya gidiyor!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020'yi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva