HABERLER>GÜNCEL
28 Haziran 2011 Salı - 17:48

'Bilim adamı olamayacaksam...'

Konak'ta siyanür içerek intihar eden Özgür Akbulut'un "Bilim adamı olamayacaksam yaşamamın anlamı yok" diyerek babası Mehmet Akbulut’a siyanürle intihar edeceğini söylediği ortaya çıktı.

 Bilim adamı olamayacaksam...

İZMİR – Konak’ta dün siyanür içerek yaşamına son veren ODTÜ Kimya Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Özgür Akbulut’un psikiyatri tedavisi gördüğü için öğrenimine ara vermek zorunda kaldığı, "Bilim adamı olamayacaksam yaşamamın anlamı yok" diyerek babası Mehmet Akbulut’a siyanürle intihar edeceğini söylediği ortaya çıktı.
 
Dün saat 14.30 sıralarında Konak Bahribaba otobüs duraklarında, ODTÜ Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi 20 yaşındaki Özgür Akbulut, Kemeraltı Çarşısı’ndan aldığı sodyum karıştırılmış siyanürü, onlarca kişinin gözleri önünde içti. Bir süre sonra fenalaşan Akbulut, kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi’nde doktorların çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Savcının inceleyip Adli Tıp Kurumu’na gönderdiği Özgür Akbulut’un otopsisinde ilk belirlemelere göre de siyanürle intihar ettiği kesinlik kazandı.
 
ÖLÜM YÖNTEMİNİ BABASINA ANLATMIŞ
İlginç bir yöntemle canına kıyan Özgür Akbulut’un babasının anlattıkları ise ölüme götüren süreci de ortaya çıkardı. Antalya Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi’nin 2’nci sınıfındayken psikolojik rahatsızlığı ortaya çıkan Akbulut, bir yıl ara verdiği eğitimini geçen yıl tamamladıktan sonra üniversite sınavlarına girdi. Orta öğretim puanı da yüksek olan Özgür, sınavdan aldığı yüksek puanla ÖDTÜ’teki bölüme girmeye hak kazandı.
 
Sık sık bilim adamı olmak istediğini söyleyen Akbulut, bu başarısının ardından büyük bir sevinçle kaydını yaptırdı. Ancak rahatsızlığı peşini bırakmayan Özgür Akbulut, hazırlık sınıfının ilk dönemine devam ettikten sonra geçen Şubat ayında de bir kez daha eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldı.
 
Gördüğü psikiyatrik tedaviler sonrasında ’Akut geçici psikolojik rahatsızlık ve şizoaffektif bozukluk’ tanısı konulan Akbulut, son bir aydır da İzmir’de yaşayan babası Mehmet Akbulut’a intihar yöntemini anlatmaya başladı.

Oğlunun kendisine sık sık "Siyanürle 20 dakikada ağrısız, kesin ölümün yolunu buldum" diyerek intihar yöntemini anlattığını söyleyen emekli işçi Mehmet Akbulut, şunları söyledi:
 
"Kendisi iki kez hastaneye yattı, birçok kez de intihar girişiminde bulundu. Her seferinde ilaç içtiği için kurtardık. Küçüklükten beri ’Bilim adamı olamayacaksam yaşamanın anlamı yok’ diyordu. Çok zekiydi ve bu hayali için yaşıyordu. Ancak hastalığı buna izin vermedi. Son olarak üniversite eğitimi de aksayınca bana intihar edeceğini söyledi. Kendisiyle konuştuğumda bana ’Yaşamak istemiyorum, benimle uğraşma, arkamdan da üzülme’ diyordu. Sürekli takip ettim. Bana ’20 dakikada acısız ve kesin ölümün yöntemini buldum’ dedi. Bunu siyanürle gerçekleştireceğini ancak, üç yere gittiğini almayı başaramadığını, son bir yer kaldığını burada şansını deneyeceğini söylüyordu. Demek ki o siyanürü aldı ve canına kıydı. Ben daha önceki işyerlerinde olduğu gibi alamayacağını düşündüm ama onların aksine siyanürü, son işyerinden almış. Bunun nasıl olduğuna inanamıyorum. Bunun hukuksal anlamda da takipçisi olacağım. En azından başkaları can vermesin." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Urla Meydanı açılıyor
İzmir’in ünlü işadamlarından Nafiz Gönen'in “Onur Projesi” olarak anlattığı ...
Erol Evcil İzmir'de teslim oldu
Malki cinayetinden 2 yıl önce tahliye olan işadamı kalan 341 günlük cezasını ...
‘Seni vatana helal etmiyorum’
Van’da şehit düşen Erkan Durukan’ın cenazesi, Karşıyaka’da oturan kayınpederi ...
 
'Tecavüz' zanlısına ödül gibi ceza
İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde Avukat Senem Avcı'ya ait 'Masum' adlı kangal ...
Artık onlara giriş yok
Turizm cenneti Çeşme’de, Beşiktaş kalecisi Cenk Gören’in ağabeyi ile gece ...
‘Devlet Kandil’le temas kurdu’
Murat Karayılan uzun süredir tartışılan devlet-Kandil görüşmelerine açıklık ...
 
İzmirli kadınlara 'şiddet' el kitabı
Şiddete Karşı İzmir Kadın Koordinasyonu, düzenli olarak şiddete maruz ...
İzmir polisinden muhteşem performans
İzmir'de geçen yıl nisan ayında peş peşe işlediği cinayetlerle korku dolu ...
'Türkçe'nin çocukları İzmir'i fethetti
İzmir’de 80 bin kişi Türkçe Olimpiyatları coşkusunu yaşadı. Bu buluşma ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva