HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2024 Salı - 11:14

'Almanya CHP'li belediyelere destek verebilir'

Almanya'nın saygın düşünce kuruluşu SWP’nin hazırladığı rapora göre 31 Mart yerel seçimlerin ardından finans ve iş dünyası CHP’ye yönelebileceği dile getirildi. Raporda, belediyelere merkezi hükümetin destek sağlamayacağı mesajının anımsatıldığına dikkat çekilerek “Almanya, raylı ulaşımın genişletilmesi ve dijitalleşme gibi altyapı ve iklim projeleri için belediyelere mali destek sağlayarak devreye girebilir” denildi.

 Almanya CHP li belediyelere destek verebilir

Almanya'nın saygın düşünce kuruluşu Bilim ve Politika Vakfı (SWP), Türkiye'deki 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanacak değişime ilişkin bir rapor hazırladı.

Raporda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Oy yoksa hizmet yok” söylemlerine dikkat çekilerek “Almanya, raylı ulaşımın genişletilmesi ve dijitalleşme gibi altyapı ve iklim projeleri için belediyelere mali destek sağlayarak devreye girebilir" görüşüne yer verildi.

SWP bünyesindeki Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Merkezi (CATS) Müdürü Dr. Hürcan Aslı Aksoy ile uzman Dr. Yaşar Aydın tarafından kaleme alınan raporda önce yerel seçim sonuçlarına ilişkin gözlem ve değerlendirmelere yer verildi.

'FİNANS VE İŞ DÜNYASI CHP'YE YÖNELEBİLİR'
DW Türkçe'nin aktardığına göre raporda, CHP için yerel seçimlerden ilk parti çıkmanın iyi bir başlangıç noktası olduğu vurgulanıyor.

Bu galibiyetle birlikte CHP'nin "yeni bir güç" olarak ortaya çıktığına işaret ediliyor, beş yıl boyunca yöneteceği yerel yönetimlerle birlikte ülkedeki siyasi ve ekonomik ağırlığının da daha artacağına dikkat çekiliyor.

İmamoğlu'nun siyasi yasak ve üç yıldan yedi yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya da işaret edilen raporda, "Bu yargılamanın siyasi amaçlı olduğu açıktır. Seçimin galibi İmamoğlu'nun mahkûm edilmesi, kendisi ve partisi CHP ile dayanışmaya yol açacaktır. Bu da onu siyasi olarak güçlendirecektir" görüşü aktarılıyor.

CHP'Lİ BELEDİYELER İŞ BİRLİĞİ İÇİN YENİ FIRSAT KAPISINI ARALIYOR
SWP raporunda Almanya ile Türkiye ya da Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki ilişkilerde bir ilerleme kaydedilebilmesinin ancak Türkiye'deki merkezi hükümetin mevcut çizgisinden uzaklaşması ve Kıbrıs konusunda daha yapıcı adımlar atmasıyla mümkün olabileceğini vurgu yapılırken, "Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin canlandırılması artık öncelikle ekonomik bağlar ve belediyeler düzeyinde iş birliği yoluyla mümkün görünmektedir" ifadeleri yer alıyor.

CHP'nin artık daha fazla belediyeyi yönettiği bu sayede de Alman ve Türk şehirleri ve belediyeleri arasında yeni iş birliği imkanları için alan açıldığı vurgulanırken, "Halihazırda 80'in üzerinde Türk-Alman kardeş şehir programı bulunmaktadır. Kardeş şehir uygulaması sadece toplumlar arasındaki bağları güçlendirmekle kalmıyor; aynı zamanda çevre koruma, sürdürülebilir kentsel gelişim, dijitalleşme, marjinalleşmiş grupların ve mültecilerin korunması ve gençlerin katılımı gibi konularda belediyeler arası iş birliği ve deneyim alışverişi için de alan yaratıyor" deniliyor.

'ALMANYA CHP'Lİ BELEDİYELERE MALİ DESTEK SAĞLAYABİLİR'
Erdoğan'ın yerel seçimlerden önce seçmenlere "Oy yoksa hizmet yok" sözleriyle muhalefetin kazandığı belediyelere merkezi hükümetin destek sağlamayacağı mesajının anımsatıldığı SWP raporunda, şu ifadelere yer alıyor:

"Bu yolla CHP yönetimindeki İstanbul belediyesinin iç borçlanmasını imkânsız hale getirmişti. Bu nedenle örneğin raylı ulaşım ağı daha fazla genişletilemedi. İşte bu noktada Almanya, raylı ulaşımın genişletilmesi ve dijitalleşme gibi altyapı ve iklim projeleri için belediyelere mali destek sağlayarak devreye girebilir."

 
Başkan Önal, sahaya indi
 
Yargıtay'da 32. turda da sonuç çıkmadı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Polzei 7 Mayıs 2024 Salı 12:57

Almanya'da bir çok terör örgütü rahat bir şekilde çalışma alanları vardır Türkiye 'de bir çok ayrılıkçı guruplara ve örgütlere destekleri uzun zamandır vardır CHP yüz yıllık bir parti durumundadır iyi niyetli yardımları kabul edilir ama yinede dikkat etmek gerekir...

Yorumu oyla      1      0  
:) 7 Mayıs 2024 Salı 11:42

Almanya Kıskanıyor muydu :)

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Suriyelilerin Türkiye'ye göç etmesi gerekiyordu'
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş "Ölümle burun buruna kalan Suriyelilerin ...
Özel ve Bahçeli görüşmesi bugün TBMM'de
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i bugün TBMM'de ağırlayacak.
İYİ Parti'den CHP'ye sürpriz transfer!
CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında ...
 
İYİ Parti'de yağmur gibi istifa!
İYİ Parti'de olağanüstü kurultayın ardından partideki kan kaybı devam ...
Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yarın saat 12.00’de ...
AK Partili İnan: Ezanımız daim, bayrağımız hakim, duamız halistir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
 
Erdoğan: İsrail ile ticareti tamamen durdurduk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, dünyada Gazze'ye en fazla ...
Afyon'daki 'mülteci tarifesi'ne DEVA'dan suç duyurusu!
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Afyonkarahisar ...
Seçimi kaybetmişti... Görevine geri döndü!
Aday olabilmek için İzmir Vali Yardımcılığı görevinden istifa eden AK ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva