HABERLER>GÜNCEL
15 Haziran 2017 Perşembe - 19:13

'Adalet Yürüyüşü'ne yeni kol: CHP İzmir'den yola çıkıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığında gerçekleştirilen ilçe başkanları toplantısından İzmir İl Örgütü'nün de Adalet için İstanbul'a yürüyüş başlatması kararı alındı. Yürüyüş, 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlatılacak.

 Adalet Yürüyüşü ne yeni kol: CHP İzmir den yola çıkıyor!

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne İzmir Örgütü de tam destek verme kararı aldı.

17 HAZİRAN'DA YOLA ÇIKILIYOR
İl Başkanlığı'nda olağanüstü olarak toplanan CHP İzmir ilçe başkanları toplantısı sonrasında, İzmir'den İstanbul'a Adalet yürüyüşü başlatılması kararı alındı. Karara göre yürüyüşe, CHP İzmir İl Yönetimi ve CHP İzmir İlçe Başkanları katılacak. 17 Haziran Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'ndan başlatılacak yürüyüşün güzergahı ve zamanlaması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gebze'de buluşulacak şekilde ayarlandı.

Toplantı sonrası alınan karar ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven "Adalet için Genel Başkanımızın başlattığı yürüyüşe İzmir'den tam destek vereceğiz" dedi. Güven şunları söyledi:

'ADALET SAĞLANINCAYA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'
"Türkiye adalet yoksunu bir ülke haline getirilmiştir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu' nun adalet için başlattığı bu tarihi yürüyüş, siyasi tarihimizde altın harflerle yazılacaktır. Türkiye'nin yeniden cumhuriyet ayarlarına dönmesi, adaletin yeniden tesis edilmesi, hukuksuzluğun sona erdirilmesi için, bizlerde İzmir'den İstanbul'a adalet yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz.

İzmir gibi demokrasinin, özgürlüğün ve cumhuriyetin kalesi olan bir kentten bizlerde adalet ve demokrasi için yola çıkıyoruz. Artık yeter dediğimiz, dayanacak sabrımızın kalmadığı, faşizmin tüm baskılarını yaşadığımız bir noktadayız. Her dönemde olduğu gibi CHP yine yollara düşmekten, sokağa çıkmaktan, elini taşın altına koymaktan çekinmemiştir. Bu yürüyüş bir kurtuluş, yeniden adaletin inşasını sağlayacak bir yürüyüştür. İlçe başkanlarımız ve İl Yönetim Kurulumuzla gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüze,  Ata'mızın huzurundan, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlamayı uygun gördük. Adalet sağlanıncaya kadar bu yürüyüşümüzden ve mücadelemizden geri adım atmayacağız"

İlçe başkanları toplantısı sonrasında, ilçe başkanları ve il yöneticilerinden oluşturulan bir komisyonun yürüyüşün güzergahı ve konaklama noktaları gibi konularda çalışmalara başladığı belirtildi.

 
Çeşme'nin sevimli yunusu sahilde ölü bulundu
 
İzmir'de iki kişiyi vuran zanlılara tutuklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selami 16 Haziran 2017 Cuma 11:37

CHP dokunulmazlıkların kaldırılmasına neden destek verdi.AKP yargısına güvenilmeyeceğini bilmiyormuydu.Önce HDP başkanları ve milletvekilleri şimdi CHP milletvekiller.Dokunulmazlık asıl muhalefet milletvekillerine lazımdı.CHP yanlış yaptı.

Yorumu oyla      11      5  
Alper 16 Haziran 2017 Cuma 09:34

Neden sadece il yönetimi ve ilçe başkanları?.. Neden tüm İzmir örgütü ve hatta isteyen izmirliler de organize edilmiyor? Katılımın yüksek olması çok önemli. Tam CHP kafası işleri işte... Çalışmak gerekecek, riskler var, vs. en iyisi sadece biz gidelim demişler, bravo-tebrikler...

Yorumu oyla      11      6  
Adem BALCI 16 Haziran 2017 Cuma 03:04

Bu karar 16 nisan gecesi alınacaktı 17 nisan sabahı ülke milliyetçileri ve cumhuriyet sevdalıları yüksek seçim kurulununun önünde olacaktı şimdi mevcut hükümet tüm yetkilileri almış eline istediği gibi şekillendiriyor bizler çırpınır duruyoruz tabiki tepkimizi göstereceğiz ne kadar caydırıcı olur hep beraber göreceğiz umudumuz adaletli ve sosyal demokrasi içinde yönetilen bir devlet olmak bana dokunmayan bin yaşasın zihniyet ''leri oldukça hiçbir adım da başarılı olamayız bizlere ve cumhuriyet sevdalılarina 16 nisanda dokundular fakat hayırcı liderlerimiz sesini dahil cıkartamadılar şimdi istanbul a yürüyüş diyorlar istanbul sizi nasıl karşılayacak bilemiyoruz neyse arkadaşlar cumhuriyet ve cumhuriyet halk partisi için ses getirici ve caydırıcı anlamlı bir yürüyüş olurda iyi bir sonuç alırız ülkemiz ve milletimiz için hayırlı sı olur saygılar

Yorumu oyla      12      5  
Hakkı 15 Haziran 2017 Perşembe 20:48

Provakasyonlara gelmeyelim.aman dikkatli olalım.Haksızlıklara son.Darbecilere hayır.Tam Bağımsız Türkiye

Yorumu oyla      15      5  
VAROL ZENGİNOBUZ 15 Haziran 2017 Perşembe 20:18

Özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de kaynağı ulusal egemenliktir. Mustafa Kemal Atatürk Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.Mustafa Kemal Atatürk Her halde dünyada bir hak vardır. Ve hak kuvvetin üstündedir. Mustafa Kemal Atatürk

Yorumu oyla      20      5  
harika 15 Haziran 2017 Perşembe 19:58

Geç kalmayın acele edin.. Adalet bir gün adaletsizlik yapanlara da lazım olacaktır.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal medyada olay yaratan paylaşıma gözaltı!
Düzce AK Parti Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aybek MP5 makineli ...
Karşıyaka stadına kavuşuyor: İhale tamam!
İzmir'de Karşıyaka İlçe Stadı'nın 15 bin kapasiteyle yenilenmesi ve proje ...
ABD Konsolosluğu yakınlarında hareketli dakikalar
ABD'nin İstanbul Konsolosluğu’nun yakınında, çevresindekileri "üzerimde ...
 
Barbaros Muratoğlu tahliye edildi
Yaklaşık 6.5 aydır cezaevinde bulunan Doğan Holding Ankara Temsilcisi ...
İzmir Adliyesi'nde firar girişimi: Çekirge bu kez sıçrayamadı!
Geçen martta cezaevinden firar ettikten sonra Kemalpaşa ilçesinde yakalanan ...
İzmir'de dehşet: Derede ölüsü bulundu!
İzmir'in Konak İlçesi'nde 23 yaşındaki Mahmut Güden, su kanalında ölü ...
 
Okul bahçesinde servisçiler çatıştı: 3 yaralı
İstanbul Sultangazi'de, servis ihalesi öncesi okula gelen iki grup arasında ...
İzmir'de öğrencisini döven öğretmene para cezası!
İzmir'in Buca ilçesinde ilkokul birinci sınıf öğrencisini darp ederek ...
Doçent, cinsel saldırıdan tutuklandı
BOLU'da tez hazırlamak için evinde kalan yüksek lisans öğrencisi 29 yaşındaki ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva