HABERLER>EGE
20 Haziran 2012 Çarşamba - 20:02

"Güle güle git ebediyete kuzum"

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bulunan Yeşiltaş Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 8 askerden 21 yaşındaki piyade er Mustafa Türkmen, memleketi Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Akkaya Köyü'nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 6 bin kişi, son yolculuğuna uğurladı.

 Güle güle git ebediyete kuzum

KÜTAHYA - Türkmen'in cenazesi, Van'daki törenin ardından askeri uçakla Kütahya'ya gönderildi. Buradan karayoluyla Gediz'in Akkaya Köyü'ne getirilen cenaze, baba Halil İbrahim Türkmen'in (42) evinin önüne getirildi. Köy gençlerinin büyük bir Türk bayrağı açtığı evin önünde cenazeyi baba Halil İbrahim Türkmen, anne Elmas Türkmen (40) ve kardeşi Sedat Türkmen (18) karşıladı. Tabuta sarılarak gözyaşları döken anne Elmas Türkmen, oğlunun fotoğrafını okşadı. Anne Türkmen, "Benim oğlum yaşıyor. En güzel yerlere gitti. Dimdik duracağım. O şerefesizler çatlayacak, onları güldürmeyeceğim. Benim bir sürü askerim var, bir sürü çocuklarım var. Oğluma selam duracağım. Askere giderken bana dimdik dur demişti. Ben de dimdik duruyorum. Benim oğlum hep var olacak. Onunla gurur duyuyorum. Beni o şerefsizler yıkamayacaklar" dedi.
 
6 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ
Yakınları tarafından alınan şehit cenazesi omuzlar üzerinde Akkaya Köyü Camisi'ne getirildi. Cenazeyi son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanan 6 bin kişi ellerinde taşıdıkları iki büyük ve çok sayıda küçük Türk bayrağı ile cenazenin arkasından yürüdü. Kalabalık bu sırada 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Camide ikindi namazının kılınmasının ardından cenaze alınarak resmi törenin yapılacağı köy mezarlığına götürüldü.
 
SAVUNMA BAKANI YILMAZ DA KATILDI
Buradaki törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erden Cantimur, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Uşak Belediye Başkanı bağımsız Ali Erdoğan, Kütahya Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa İçe, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgerenal Sami Fındıkoğlu, Kütahya İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Afyon Garnizon Komutanı Tuğgerenal Veli Yıldırım, Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'ndan bir bölük asker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, siyasi partilerin temsilcileri, Uşak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Şehit cenazesine aralarında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kurum ve kişi çelenk gönderdi.
 
Bakan Yılmaz, camiye gelirken baba Halil İbrahim Türkmen'in koluna girdi.
 
"GÜLE GÜLE GİT EBEDİYETE KUZUM"
Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, mezarlık önünde cenaze namazını kıldırdı. Cenaze, askerlerin omuzunda mezarın yanına hazırlanan katafalka alındı. Burada saygı duruşunun ardından şehit piyade Er Mustafa Türkmen'in özgeçmişi okundu. Ardından anne Elmas Türkmen'in, "Güle git ebediyete kuzum" sözleri yürekleri burktu.
 
Şehit cenazesi baba Halil İbrahim Türkmen ve kardeşi Sedat Türkmen tarafından mezara indirilerek defnedildi. Tabuta sarılı olan Türk bayrağı da baba Halil İbrahim Türkmen'e teslim edildi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da can pazarı: 1 ölü, 9 yaralı
Aydın'da bulunan özel bir diyaliz merkezinde tedavi olan hastalarla yakınlarını ...
Manisa’da şüpheli ölüm: İntihar mı, cinayet mi?
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, evinde pompalı av tüfeğiyle karnından vurulmuş ...
Turgutlu Belediyesi'nden eğitime 'rekor' bağış
Turgutlu Belediye Başkanı, AVM kurmak için 25 milyon verilen arsayı bağışladı, ...
 
''Albayım'' diyerek 9 kişiden 100 lira dolandırdı‎
Kütahya'da kendisini Albay, Bakanlar Kurulu görevlisi ve siyasi parti ...
Çöpe atılan Atatürk portrelerine soruşturma
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde çöpe atılan Atatürk portreleri, Gençliğe ...
Kabak Koyu'ndaki ölümün ardında ihmal mi var?
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tatil yapan 28 yaşındaki Salih Gökçe, yüzdüğü ...
 
Kart görünce kafa atıp hakemin burnunu kırdı
Denizli'de 2'nci Amatör Küme'de dün oynanan maçta kırmızı kart gören oyuncunun ...
Köylü kadınlardan HES Protestosu
Muğla merkeze bağlı Göktepe ve Çamoluk köylerinin içinden geçen Sarhoş ...
Karahayıt’a sağlık yatırımı yağıyor
Denizli İl Özel İdaresi'nin TOKİ ile işbirliği yaparak, bir süre önce ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva