Boyunlarına turuncu fular katan yürüyüşe katılanlar, ellerinde '2017'nin ilk 10 ayında 337 kadın öldürüldü, 337 yaşam aramızdan alındı', 'Kadın kadındır, çiçek babandır', 'İnadına mini etek', 'Kadına taciz her yerde, evde, işte, trafikte', 'Kadına şiddetin bahanesi yoktur' yazılı dövizler taşıdı. Cumhuriyet Meydan'ında bando eşliğinde yürüyen İzmirliler, Gündoğdu Meydanı'na kadar yağmura maruz kaldı.

Yürüyüşe destek verenler arasında olan ve Saadet Öğretmen olarak bilinen Saadet Özkan ise, "Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği olarak buradayız. Çocukların özgür ve güvendi olmasını, kadınlarında şiddete uğramamasını istiyoruz. Bunun için çocuk susar sen susma diyoruz" şeklinde konuştu. Yürüyüşe katılanlardan Burcu Karacaağaçlı yağmurun kendilerini engellemediğini belirterek, "Burada kadına şiddete ve çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla buradayım. Bu tür olayların son bulması için yağmurda çamurda buradayız" dedi.

Yürüyüşe İzmir'i Turuncuya Boya Platformu'nun kurucuları arasında yer alan İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir'in Menderes ilçesinde ilkokul öğrencisi 6 kız çocuğuna yapılan tacizi ortaya çıkaran Saadet öğretmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve gerekli yasaların yapılması için kamuoyu oluşturmak adına 'Dünyayı Turuncuya Boya' adıyla sürdürülen kampanyaya İzmirli kadınlar da 'Turuncu yürüyüş' düzenleyerek destek verdi. İzmir'i Turuncuya Boya Platformu öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen İzmirliler, yağışlı havaya rağmen kadına şiddete 'Hayır' dedi.

Gündoğdu Meydanında son bulan yürüyüşe katılanlardan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmirli vatandaşların kadına yönelik şiddete karşı tepkilerini ortaya koymak için bir araya geldiğini belirtti.