Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- İzmir’in önemli turizm merkezlerinden birisi olan Foça’nın İsmetpaşa mahallesi ile Fatih mahallelerini kapsayan 215 hektarlık alanın Foça Belediyesi’nin talebi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onayıyla imara açılması kararı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın itirazına takıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi onayladı… Yeni bir ‘Foça’ geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi onayladı… Yeni bir ‘Foça’ geliyor!
İçeriği Görüntüle

Yargıtay’dan kiracıları sevindirecek karar!
Yargıtay’dan kiracıları sevindirecek karar!
İçeriği Görüntüle

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, planlamaya dahil edilen 1799 ada 1 parselde yer alan 652 bin metrekarelik arazinin devlete ait orman arazisi olduğunu, bakanlık oluru alınmadan arazinin planlama içine sokulduğunu ve itirazın bu nedenle yapıldığını duyurdu.

PLAN REVİZE EDİLMEZSE…
Planın bakanlık olurundan geçmesi gerektiği ve revize edilmesinin şart olduğu vurgulanırken revize işlemin yapılmaması durumunda idari ve hukuki işlemlerin uygulanacağı bildirildi.

BAŞKAN ÜNSAL İLE AİLESİNİN PARSELLERİ VAR
Yaklaşık 215 hektar büyüklüğündeki planlama sahasında çok uzun yıllardır Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve ailesine ait parseller de bulunuyor. Bu parsellerin bir kısmında yüksek yargıya mensup kişiler tarafından kurulan ‘Nest Foça’ isimli kooperatifin ‘Charm Foça’ projesi de hayata geçirilmek isteniyor.

YÜKSEK YARGI MENSUPLARI
Yargı mensuplarının bulunacağı kooperatifin kurucuları arasında, Danıştay üyesi Esat Toklu, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Ertuğrul Çekin, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ömrü Yılmaz, Ankara 3. Vergi Mahkemesi Başkanı Ayhan Kolukırık, Ankara 4. Vergi Mahkemesi Başkanı Yusuf Örnek, Anayasa Mahkemesi Raportörü Fatih Torun, Ankara Vergi Mahkemesi Üyesi Serkan Baran Altun ve Vergi müfettişi Mesud Altundağ yer bulunuyor. Söz konusu araziye yaklaşık 200 adet villanın yapılması öngörülüyor. Projenin ise Vizör Grup tarafından hayata geçirilecek.