Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Avrupa Bilimler Akademisi’ne (Academia Europaea) üye seçildi. Barselona’da düzenlenen törenle üyeliği resmen kabul edilen Prof. Dr. Yılmaz, Avrupa’nın önde gelen bilim insanlarının yer aldığı “Building Bridges Barcelona 2025” etkinliğinde Türkiye’yi temsil etti.
Törende nörofizyoloji, nöroendokrinoloji ve çevre sağlığı alanlarındaki öncü araştırmalarını paylaşan Yılmaz, Avrupa Bilimler Akademisi’nin “Fizyoloji ve Nörobilim” kategorisindeki tek Türk üyesi olma unvanını taşıyor.
1988 yılında kurulan ve üyelerini başvuru değil davet sistemiyle kabul eden Avrupa Bilimler Akademisi, bilim insanlarını uluslararası itibarı ve akademik çalışmaları temelinde değerlendiriyor. Bu yıl Türkiye’den seçilen tek bilim insanı olan Prof. Dr. Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bu üyelik, ülkemizin bilimsel üretkenliğinin Avrupa düzeyinde takdir edilmesidir. Ülkem ve üniversitem adına gururluyum.”
Dokuz Eylül Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise, “Bilimin rehberliğinde ilerleyen Üniversitemiz, Rektörümüzün öncülüğünde uluslararası arenada daha güçlü, daha görünür ve daha etkili olmaya devam edecektir” denildi.

ÇIRAY'DAN TEBRİK
İç Hastalıkları Uzmanı ve 24,25,26,27. Dönem İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ise sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz'ı tebrik etti.
Dr. Çıray'ın paylaşımı şu şekilde:
Sn DEÜ Rektörü Bayram Yılmaz'ı Başarılı rektörümüz şimdi de Avrupa Bilimler Akademisi üyeliğiyle ülkemiz adına önemli bir başarıya imza attı.
Yani...
Siyaset kendi kaotik yapısı içinde patinaj yaparken...
Bilim ve iş dünyası ondan bağımsız...
Kendi imkân ve dinamikleri ile yoluna devam ediyor.
Sn Bayram Yılmaz, göreve geldiğinden bu yana fark yaratmaya devam ediyor.
Bilim diplomasisi hedeflerini ortaya koyuyor.
İzmir’e kültür ve gastronomi turizmine yönelik projeleri ile sağlık turizmine katkıda bulunuyor.
Bize de teşekkür etmek düşüyor.




