Tayfun MARO
Eleştiri yıkmadığı zaman değerli
1 Haziran 2020 Pazartesi

Tunç Soyer’i oldukça görünür kılan etkinlikleri eleştirmek, sosyal medyada adeta moda oldu.

Moda olunca da haliyle eleştiride ölçü zaman zaman kaçıyor.

Eli taşın altında olmayanların çenesi hiç durmuyor.

Hâlbuki tarım, hayvancılık ve kooperatifçilik konularında yaptıkları ve yapmak istedikleri, İzmir öncülüğünde Ege’nin ülke ekonomisine yapacağı büyük katkıların önünü açıyor.

İZFAŞ öncülüğünde (1-3 Haziran) gerçekleştirilen sanal fuar organizasyonu “Shoedex-Ayakkabı, Çanta ve Deri Aksesuarları Fuarı” ülkede bir ilk oldu.

Bunlar bir hafta içinde gördüklerim. Daha sırada turizm için harcanan büyük çaba var; yakında sonuçları ortaya çıkmaya başlar. Yardımlar bahsine hiç girmiyorum.

Tunç Soyer, katıldığı bir programda, bakın neler söylemiş;

“…siyasetten uzak durdukça gördüğümüz pisliklerin çirkinliklerin onları yaratanlar tarafından değiştirilmesini bekler duruma düşüyoruz. Bu çok irrasyonel bir durum… Bir şeyden şikayet ediyorsunuz, o değişmiyor diye öfkeleniyor, sinirleniyor veya üzülüyorsunuz ama yaratanı tarafından değiştirilmesini bekliyorsunuz. Böyle bir şey olmaz. İyi ve temiz insanlara söylüyorum ancak ve ancak siz siyasete girerseniz bu siyasetin değişmesi mümkün olacak. Sizler uzak durdukça bu siyasetin çirkefi, çamuru, pisliği, kirliliği devam edecek. O nedenle gençlere seslenmiş olayım. ‘Kızlarına da sesleniyor.’ Siyasetten uzak durmayın. Evet, zorlu, çetrefilli yollar var ama bunu aşmalıyız. Aksi halde bu canım memleket farklı noktalara gidiyor. Memleketi siyaset enstrümanıyla dönüştüreceksiniz. Siyaset temiz insanlarla yapılır.”

Tunç Soyer, iyi şeylerin önün açmak söz konusu olduğunda, risk hesabı yapmıyor. Siyasetin orta yerinde, kendisine vereceği zararı hiç umursamadan bunları söyleyebilecek kadar idealist ve yürekli…

Ve bu hesapsız, açık, duru halini sevdiğim için hep yanında oldum.

Tunç Soyer’in yaptıklarını veya yapmaya çalıştıklarını orasından burasından çekiştirmek yerine bir ucundan tutmak, bu şehrin hayrına olacaktır.

Yapılan işlere katılım gerçekleştiği ölçüde, eleştiri konusu olan alanlarda değişim mümkündür. Tunç Soyer sekter davranan bir insan değil.

Gençlere, iyi ve temiz insanlara yaptığı çağrıda, gidişata dair duyduğu endişeyi, “Canım memleket farklı noktalara gidiyor.” sözleriyle dile getiren Tunç Soyer’in siyasi tavrı çok net; İyi insanlarla iyi şeyler yapmak.

Dünya yeni bir çağa doğru yol alırken ve bir paradigma çökmesinin bütün alametleri ortaya çıkmışken, bu şehri yönetmenin zorluklarını göz ardı etmek, iyi niyetle bağdaşmaz.

Sorunlar ile imkânlar arasında bozulan dengede, imkânlar azalırken sorunlar çığ gibi büyüyor. Ve Tunç Soyer hiçbir bahanenin ardına sığınmadan mücadele ediyor. Biraz empati…

Yaşadığımız bu zor yıllarda, Tunç Soyer’in olumlu ve yapıcı tutumu, toplumu bunaltan sorunları bir ölçüde hafifletecektir. Gittikçe çetrefilleşen sorunları elbirliğiyle aşmak için, varlığı bir şans olabilir.

Dayanışma ve yardımlaşmayı büyütmek gerek.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Barış AYKUL 7 Haziran 2020 Pazar 22:51

Empatiden bahsedebilmek için olup bitenleri sadece vitrinden değil arka plandan nasılsın görmek gerekir. Sizin İzmir gündemi üzerine bilgilerinizin son derece sınırlı olduğu Tunç Soyer gibi Seferihisar sicilli birine verdiğiniz destekten anlaşılıyor.

Yorumu oyla      3      3  
Lombak-George Foyd 2 Haziran 2020 Salı 01:06

Soruyorum. 10 binlerce holywood filminde iç güvenliği sağlamış FBI şimdi nerde? Eey Amerikaaa! Amerikan iç savaşını bastırmak için FARC gerillası gerekebilir. Yemen çölünde Kolombiya ormanında savaşan gerilla kullanmışlardı da ondan dedim. Amerika bu ya. Üst akıl falan... Ben de bebeğin altını degiştirmeye gidiyom şimdi.

Yorumu oyla      3      4  
Gürkan 1 Haziran 2020 Pazartesi 22:19

Görevli kişiye teşekkür etmek için illa ki zorlu şartların olması mı gerekiyor?

Yorumu oyla      3      7  
Baba Muhalefet 1 Haziran 2020 Pazartesi 21:39

Tunç Soyer'i savunmanızın halktan yana pek de sağlam dayanakları yok Sn.MARO...

Yorumu oyla      2      3  
BİRİLERİ YALAN SÖYLÜYOR 1 Haziran 2020 Pazartesi 21:28

Sn.MARO, başıboş hayvanların yarattığı pislik, gürültü ve saldırganlıklarla ilgili sağlıksal/ve yaşamsal sorunlar defalarca gerek bu köşelerde dile getirilmesine ve gerekse belediyenin ilgili birimlerine yine defalarca mesajlarla veya telefonlarla iletilmesine karşın, belediyeler kıllarını bile kıpırdatmazlar ve belediye başkanları bu arada "çikolata veya çiçek dağıtımı" ya da "yaş günü kutlamaları" veya "bisiklet yolu yapımı" gibi meşguliyetlerle(!) poz vererek medyada boy gösterirlerse bu tür belediye başkanları politik görüşleri ve safları ne olursa olsun elbette eleştirilecektir.... Ayrıca, oylarımızla bir yerlere gelen kişileri eleştirmek en doğal hakkımızdır ve eleştireceğiz de... Aksi takdirde Aziz Nesin Usta'nın %60'ından farkımız olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 1 Haziran 2020 Pazartesi 19:20

Ender gördüğüm doğru bir yorum. Av. Ali Ertunç. Tebrikler.

Yorumu oyla      5      6  
Av.Ali Ertunç 1 Haziran 2020 Pazartesi 13:47

Hiç bir görevliye görevini yapıyorsun diye çok abartılı bir şekilde teşekkür edilmez. Ama zorlu şartlarda gereğini yapıyor, mücadele veriyorsun diye tebrik ve teşekkür edilebilir. Kabul ediyorum. Fakat bunun yanında HDP ile olan ilişkilerine, İzmiri işgal edip 100 yıl önce İzmir kana ve vahşete boğan, sayısız şehit vermemize sebep olan Yunanlılara Pagosçuluk yapmasına ne denmeli.? Bunun içinde bir kaç satır yazmalısınız.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva