Harun ÖZDEMİR
Genç oleydim…
31 Mayıs 2022 Salı

Ömrümün en güçlü ve sağlıklı yıllarını bu ülkede çalışarak geçirdim. Bu saatten sonra yeni bir ülke arayışında da değilim.

Ömrüm dediysem bayağı bir ömür. Gün doğmadan evden çıktım gün batımına kadar. Kendimi bildim bile böyle çalıştım.

İlkokulu bile bitiremedim. Aç veya tok halime bakmadım, sadece çalıştım.

Gençliğimidebu şekilde tükettim.

Hanımın gençliğini, çocuklarımın çocukluğunu ve gençliğini sanki ben çalıştım.

Ellerinizden öperler altı çocuk yaptım, hanım da büyüttü.İkisi kız, dört oğlan. Ne yediler ne içtiler, tahsilleri nasıl oldu… sormayın, ben bilmem. Hanım bilir.

Her şekilde, bir şekilde çalıştım, kazandım hanım harcadı. İki kızı büyüttü, çeyiz hazırladı. İlk kızımı istemeye gelmişlerdi o gün tanıdım. Çok büyümüş ve güzelleşmişti.

İki de oğlan büyütmüşüm, hanım öğle diyor, onları da evlendirdik, Allah’ın izniyle. Küçük oğlan askerde, diğerini Almanya’da çalışıyor biliyorum, hanım öğle diyor.

Komşularım ise hapiste olduğunu söylüyor. Bana kimse doğruyu söylemiyor.

***

Artık çalışamıyorum. Emekli bile değilim. Devlete sorarsanız ben çoktan ölmüşüm. Hiçbir yerde kaydım yok.

Hayatım boyunca ne tatil bildim ne de ailemin başında durmayı.. Sadece çalıştım.

İnsanlık hali hastalanmışım doktora gitmemişim, geçer demişim.. Bir işten diğerine koşmuşum.. İşsiz kalmışım, işyeri kapanmış, iflas etmiş, hak aramak nedir bilmemiş..hep çalışmışım…

Düşünüyorum da ben sadece çalışmışım…

Gün gelmiş alet edevat değişmiş, yeni yeni makinalar icat olmuş. Benim bilek kuvveti ile yaptıklarım bir düğmeye basılarak makinalara yaptırılmaya başlanmış.

Sonunda fazla çalışmaktan mıdır yoksa bünyem kaldırmadığından mı yazıhaneye çağırmışlar “Hüsnü amca, sen çok yoruldun artık dinlenme vaktin geldi, seni emekli edelim...” dediler de öyle emekli oldum.

Bir miktar da zarf içinde para verdiler. Saymadım, zarfı katlayıp cebime koydum. O gün bugündür işsizim. Ne yaparım ederim diye düşünüyorum, elimden bir şey gelmiyor.

Zavallı hanımım, o da güçten takatten düştü. Bi güzel sevemedim..

İki de bir “Genç oleydim..” diyor, başka bir şey demiyor.

Emekliliğin güzel tarafı, büyük kızdan torunlarımın arada bir bize uğramaları. Çok şeker çocuklar. Kendi çocuklarımı bu kadar sevememişti. Diğer torunlar da eksik olmasınlar, onlar da arada bir uğruyor.

Hanım geçen gün bana çıkıştı, “Torunlar her zaman uğrarlar ama sen yoksun. Çocuklarını tanıyamadığın gibi torunlarını da tanıyamadın…” dedi. Çok zoruma gitti.

***

Ben emekliyim hanım öyle diyor. Nerem emekli diyorum, sen anlamazsın diyor.

Bu ülkede çalışan, sadece çalışan, hak aramadan, durmadan, dinlenmeden çalışanlar kimdir? Ona mı emekli denir yoksa işsiz mi?

Ben iş istiyorum, bana iş verin çalışayım diyorum kimseye sesimi duyuramıyorum.

Hanım duyuyor o da önemsemiyor.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemile köz 1 Haziran 2022 Çarşamba 00:14

"Ölüm" Taktiri " İlah"tandır. Lakin Bile Bile Ölüme Sürüklüyorlar; Esas Şu Gerçek Kimse Tuzum Kuru Demesin Böylesi Döngünün Sonu Ne Ola;

Yorumu oyla      3      3  
Fikret ASLAN 31 Mayıs 2022 Salı 14:27

Bir Tiyatro oyununun senaryosu ve oyuncuları vardır, bide tiyatro salonu. siz o tiyatronun oyuncusu değilseniz veya o tiyatro oyununa biletiniz yoksa kıçınızı kırıp oturun evinizde, Televizyon seyredin keyfinize bakın, özellikle A-Haber seyredin kendinizi dünyanın en mutlu ülkesinde yaşıyor sanırsınız. Bir lokma ekmek neyinize yetmiyor, Şükretmesini bilmiyorsunuz, yapılanları takdir etmiyorsunuz, verilen işi beğenmiyorsunuz ondan sonra çıkıp bana iş verin, aş verin diye haktan hukuktan bahsediyorsunuz. Hadi oradan pis fakir. Kilo ile domates senin neyine, tane tane al zıkkımlan ve sesini çıkarma.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva