RÖPORTAJLAR
17 Kasım 2018 Cumartesi

Engelleri kaldır, sağlığına kavuş

Hanzade Ünuz, Enerji Tıbbı ve Uygulamaları Derneği Başkanı Op. Dr. Mustafa Erşin ile vücut enerjisini dengelemeyi konuştu.

Engelleri kaldır, sağlığına kavuş

Defalarca denemişsinizdir…

Başarısızca yarım kalmıştır.

Yenik düşmekten, başa sarmaktan gına gelir.

Mutsuz olur ama bir çözüm de bulamazsınız.

Diyet yapmaktan bahsediyorum...

Kilo vermekten…

Sağlıklı olmaktan...

Ben ne yazık ki diyetisyen disiplinine uygun biri değilim.

Hayatım boyunca 100 gram şundan, 200 gram bundan, ara öğünde şunu yemeliyim diye plan yapmayı beceremedim.

Acıktığım halde acıkmıyormuş gibi yapamadım.

Bir havuç, iki salatalık, üç ceviz, kase yoğurt hesabına giremedim.

O nedenle diyetisyen maceralarım hep sonuçsuz kaldı.

Dolayısıyla çok uzun zamandır gerilemek bir yana…

Artarak seyreden sinsi bir kilo sarmalında yaşıyorum.

Son 20 yılda, istikrarlı bir şekilde 20 kilo aldım.

Fazla kilo insanı fit bir görünümünden uzaklaştırdığı gibi…

Sağlığından da ciddi sinyaller gelmesine neden oluyor.

Öncelikle daimi bir yorgunluk hissediyorsunuz.

Duygu durumunuz dalgalı seyrediyor.

İnsülin direnci, şeker hastalığından bir durak önceyi işaret ediyor.

Tiroit ve safra kesenizde sıkıntı beliriyor.

Kolestrolünüz, asit oranınız yükseliyor.

Alkali beslenme, Taş Devri Diyeti, Dukan’dı, Karatay’tı diye çabalarken…

Karbonhidrat out, protein in sloganı sürdürülebilir olmuyor.

Hep eksik bir şey kalıyor, aklınızda fikrinizde gezen ısrarlı iştah kesilmiyor.

Vücut harmoniniz bozuluyor.

Kendinize iyice kızmaya başlıyorsunuz.

Ben de işte tam bu noktadaydım ki...

Yolum Op. Dr. Mustafa Erşin ile kesişti.

Kendisi aslen genel cerrahi uzmanı.

Öyküsü uzun...

Matematik kafalı, tek hedefe yönelmiş, kesip düzeltiriz mantığındaki bir cerrah iken...

Şifanın çok boyutluluğu ve İbni Sina hekimliği anlayışıyla farkındalık yaşıyor.

Tamamlayıcı tıp diye bilinen bütüncül (entegratif) tıbbı tedavilerine dahil ediyor.

32 yıllık tıp hekimi olan Op. Dr. Mustafa Erşin bugün aynı zamanda Enerji Tıbbı ve Uygulamaları Derneği (ETUD) Başkanı.

Ağırlıklı olarak frekans tıbbı üzerine çalışmalar yapıyor.

Kendisine  “Ben kilo veremiyorum, ne yapacağım” diye danıştığımda...

Bana kalori demedi, yağsız gıda, katı diyet diye bir şart öne sürmedi...

“Hepsini sen yapacaksın, ben sadece önündeki engelleri kaldıracağım” dedi.

Öncelikle vücut enerjisinin dengelenmesinin önemini vurguladı.

Gıda intoleransından bahsetti.

Kan dolaşımı gibi bir enerji dolaşım sistemimiz olduğunu...

Meridyenler üzerinde akan bu enerjinin vücudumuzdaki organlarla bağlantısını anlattı.

Kontrol kalemi gibi bir aletle meridyenlerimdeki enerjimi ölçtü.

Ortalamada yüzde 39 oranında enerji eksiği ile durumun parlak olmadığı anlaşılınca...

Enerji tıbbından yardım alarak...

Ehil ellerde sağlıklı yaşam yürüyüşüne çıkmaya karar verdim.

Şimdi bir yandan frekansımı düzeltip...

Bir yandan “Bana neler oluyor” diye günlükler yazacağım.

Kilo verme, sağlıklı olma hedefinde yaşadıklarımı paylaşacağım.

Enerji Tıbbı ve Uygulamaları Derneği Başkanı Op. Dr. Mustafa Erşin sağlıklı yaşam yürüyüşündeki prensipleri, tedavi sürecinin yol haritasını anlattı.

Yolculuğum duygular ve zihnin kilo vermeyi nasıl engellediğini anlamam ile başladı.

Yapılan bir dizi teknik müdahaleyle temizlik yapıldı.

“Sağlıklı frekansımı hatırladım”.

İlk adım atıldı, haydi bakalım hayırlısı...

Şimdi söz sağlıklı hücre, sağlıklı frekans için zihin ve vücutta nasıl bir temizlik yapılması gerektiğini anlatan Op. Dr. Mustafa Erşin de...

 

MERİDYEN ÖLÇÜMÜÖncelikle iştah bozukluğu, fazla yeme isteğinden iştahsızlığa kadar hepsini birer belirti olarak ele alarak bütünsel bir değerlendirme yapıyoruz. Sağlığın bedensel, zihinsel, duygusal ve ruhsal sağlık olarak dört unsuru var. Ben bu dördünü birlikte değerlendirecek bir ölçümle başlıyorum. Bu ölçümün içeriğinde meridyen sistemi dediğimiz vücudumuzdaki enerji hatlarını oluşturan ve geçmişi binlerce yıl öncesine giden akupunktur noktalarını tarif eden bir meridyen sistemi var. Sinir sistemi, iskelet sistemi, dolaşım sistemi ya da bağışıklık sistemi gibi sistemlerin ötesinde bir meridyen sisteminden bahsediyoruz. Sayısı yüzlerceyi buluyor ama standardize edilmiş ana meridyenler 12 sağ, 12 sol ve iki tane de ön arka olmak üzere temel 14 meridyenden oluşuyor. Bu meridyenler vücudumuzdaki bazı organların, bazı organ gruplarının adıyla anılıyor. Karaciğer meridyeni, dalak meridyeni, bağırsak meridyeni gibi. Yani 12 sağ, 12 sol toplam 24 noktadan ölçüm alıyoruz.

ENERJİ DOLAŞIM SİSTEMİ

Aslında biz vücuttaki elektrik akışını ölçüyoruz. Meridyen hatları üzerinde temsil ettiği tüm organları ifade edecek şekilde bir enerji ölçümü yapılıyor. Temelde hücresel elektriğin ölçümünden başlıyor. Hücrelerin her biri bir elektrik santrali biliyorsunuz. Burada kan dolaşım sistemi gibi bir enerji dolaşım sistemi söz konusu. Bu dolaşan enerji hatlarına da meridyen diyoruz. Ohm metre dediğimiz bir sistem ile dokunduğumuz noktadaki direnç ölçülerek o hat üzerindeki  elektriksel standardize edilmiş bilgiler karşılaştırılıyor.

UZAY ÇALIŞMALARINDA KEŞFEDİLMİŞ

Bu ölçüm şekli aslında uzay çalışmaları sırasında tespit edilmiş. Vücuttaki değişikliği fizik olarak göremiyoruz, başka bir sistem var biz bunu nasıl ölçeriz diye yapılan araştırmalarda kozmonotlar üzerinde ölçümlere başlanmış. Vücuttaki akupunktur noktaları üzerinde bir standardizasyon oluşturulmuş. Sağlıklı olan 100 bin insanda meridyen noktalarını ölçerek sağlıklı meridyen haritası çıkarmışlar. Sonra örneğin karaciğeri hastaysa bu meridyen nasıl değişir, bağırsağı hastaysa meridyende nasıl bir farklılık var diye istatistiki bir referans program hazırlanmış. Tamamen bir software üzerinden gidiyor olay. O organda şu hastalık var demek yerine, o organın meridyenindeki bu elektriksel aktivite nelerden kaynaklanabilir diye yorum yapıyorsunuz. Meridyen ölçümünde hastalığın kaynağını tespit etmekle ilgili farklı bir süreç var.

HASTALIKLAR DUYGU VE ZİHİN DÜNYAMIZLA BAĞLANTILI

Meridyenlerin  bağlantılı olduğu sistemler var, en büyüğü de beynimiz. Meridyenler duygu ve zihin dünyamızdaki bağlantıları da ifade ediyor. Şu meridyendeki şu düşüklük ya da yükseklik duygu zihin dünyamızdan şu duygulara karşılık gelir diye bir standardizasyon var. En basiti örneğin üzüldüğümüz zaman akciğerimizdeki enerji düşer şeklinde temel bir bilgi var.

Zihin dediğimiz şey beynin de dışına taşıyor. Hatta kalbimiz duygularımızın merkezi, böbrek korkularımızın biriktiği yerdir. Karaciğerde biriken öfkedir denir. O meridyende bir düzensizlik varsa işte o biriken duygular nedeniyle oluyor. Bunu elektriksel olarak tespit edebiliyoruz. Oradaki blokaja bakarak o kişinin yaşadığı tablonun öfke birikimine bağlı olabildiğini yorum olarak çıkarabiliyoruz.

ÖNCE TESPİT SONRA TEMİZLEMETespitten sonra ikinci adım temizleme dediğimiz aslında bir enerji dengeleme işlemi. Mevcut meridyen sistemimizdeki sapmaların dengelenmesi için yapılan çalışmalardır. Eğer fiziksel hastalığı olan bir organsa tıbbi tedavilere müdahale etmiyoruz ama meridyen sistemindeki enerji dolaşımını sağladığımız zaman zaten o organın fonksiyonları yerine geldiği için problemi de kendi kendine çözer hale geliyor.

Ne yapıyoruz? Enerji meridyen sistemini desteklediğimizde blokajlar çözülüyor. Vücuttaki enerji dolaşımının aksaksız sürdürülmesi sağlanıyor. Enerji beden dediğimiz zaman meridyenlerin ortak noktası olan çakralarımız devreye giriyor. Çakralara meridyenlerin kesişme noktaları, bir tür enerji kavşağı da diyebiliriz. El ve ayaklara yaptığımız her bir dokunuş o meridyenin mevcut durumunu ölçüyor.

EPİGENETİK KAYITLAR AKTARIM YOLUYLA GEÇİYORBugün arabanızda problem olduğunda serviste aracın beynine bir elektrot takıyorlar. Bütün sistemi tarıyor, bir döküm yapıyor. Bu sistem de aynısı, insanda da hücresel beyin yani holografik bir yapı var. Her bir hücremiz vücudumuzdaki tüm sistem hakkında tüm bilgiye sahip. Örneğin bir karaciğer hücresi vücudun bütün bilgisini taşıyor. Hatta genlerimizde epigenetik dediğimiz geçmişte yaşadığımız tüm duygu ve çevresel faktörleri yansıtıldığı fizik bedenimizde görülmeyen fakat bizim duygu ve zihin dünyamızın da kaydedildiği alanlar var.

Bir tür genetik hafıza diyebiliriz. Duygular, alışkanlıklar, zihin, duygusal travmaları kapsıyor. Bunlar aktarılıyor, kişi bunların tamamını bilgi olarak taşıyor. Bunların hepsi temizlenebilir, bir tür dijital kayıt gibi. Epigenetik kayıtlar temizlenebiliyor, örneğin anne geçmişte bir trafik kazası geçirmiş. Bu kazanın duygusunu epigenetik aktarım yoluyla çocuğuna geçirmiş, çocuk bunu yaşamadığı halde korkusunu taşıyabiliyor. Enerjisel olarak bunun temizlenmesi öncelikle farkına varılmasıyla başlıyor. Kişinin kendisine ait olmayan bir kaydın sağlıklı alana çekilmesi, çöpe atılması diye tanımlayabiliriz.

ENERJİ DÜŞÜKLÜĞÜ VAR

Meridyenlerin ortalaması tüm vücudumuzun enerjisinin düzeyini gösterir Sende yüzde 39 oranında bir enerji düşüklüğü var, bu yarıya yakın bir oran. Ortalamayı düşürenler üçlü ısıtıcı dediğimiz meridyenimiz. 900’lerde olması gerekirken 700’lerde görülüyor. Yani hormonal sistemi temsil eden organlarımızın fonksiyonlarında  laboratuvara yansımamış olsa bile bir düşüklük var. Kilo veremeyenin hormonlarına bakarlar, senin hormonların normal derler ama enerji düzeyinde o organ gerçek fonksiyonunu yapmaz. Bu da senin metabolizmanın düşük çalıştığı anlamına geliyor, bu çok net.

SAĞLIĞIN FREKANSINI HATIRLATMAKBiz yapacağımız işlemlerle enerjisini yükselttiğimizde laboratuvara yansımayan düzensizlik ortadan kalkarak, metobolizma dengelenecek. Kilo vermeye başlayacaksın. Enerji terapileri bu iş için var, meridyen noktalarına müdahale ederek bu meridyenin enerjisini yükseltebiliriz. Biz frekans terapileriyle  “Sağlığın frekansını hatırlatarak”, söz konusu organın frekansını dengeleyebiliriz. Yaptığımız iş elektroakupunktur yöntemiyle o noktaya elektronik sistemle sağlıklı frekansı hatırlatmaktır. Bu frekans,elektronik bir titreşimdir.

HARMONİ ARIYORUZ

Eğer fiziki olarak o organda bir problem yoksa o zaman bu meridyenin temsil ettiği duygu ve zihin dünyasına da bakıyoruz. Toplam vücut enerjimizi düşüren kalp meridyenindeki düşüklük stres ve baskı hissini ifade ediyor. Kalp meridyeni çevremizdeki stres kaynaklarının temsil edildiği meridyenlerin başında gelir. Sen de dengeli olup, durumu kurtaran böbrek meridyeni gibi duruyor ama o da ortalamanın üzerinde. Bu da böbrek meridyeninin hiperaktif olduğunu yani enerji fazlalığı olduğunu gösteriyor. Biz hepsinin aynı anda denge içinde olmasını istiyoruz, o harmoniyi arıyoruz. Bu meridyendeki fazla enerji idrar yollarında taş, kum dökme hikayesine bağlı olabilir. Aile büyüklerindeki böbrek rahatsızlığındaki bir aktarım olabilir. Geçmişte yaşanmış ani bir korku, unutulamamış bir olay da onun kalıntısı olabilir. Dengelemek için şimdi böbreğe senin aslında frekansın bu değil, şu diye hatırlatma yapacağız. Organlarımızın enerjisinde hız sınırı aşılması da kötü, yavaş gitmesi de. Bizim için ortalama hız önemli, hepsine aynı anda sağlıklı frekans yollayacağız. Şimdi olması gereken frekansı hatırlatan bir rahatlama programı çalıştırdık. Sonra tekrar ölçüm yapacağız.

KIRILGAN YAPI VE ANKSİYETEBakalım şimdi hangisi direnç gösterdi, hangisinin enerji açığı var, hangisi ben sağlıklıyım enerjiye ihtiyacım yok diyor. Vücudumuzun olması gereken frekansından sapan noktalar ile meridyen yanıtlarını karşılaştıracağız. Stresli ve kırılgan bir yapın var. Kendi içindeki sorgulamaları da yapan bu zihin yapısı kendi enerjisini de düşürdüğü için burn out sendromuna gidiş oluşturabilecek bir sinyal veriyor. Anksiyeteyi boşaltamadığı için patlama yaşıyor. Bu daha çok kişinin aktaramadığı, boğazıma düğümlendi dediği duyguları da ifade eder. Kalın bağırsak ayrı bir dünyayı temsil eder, iç yapısında yararlı zararlı bakteri dengesi dediğimiz yapının bozulması gıdalarla ilgilidir. Aynı zamanda yine epigenetik duruma yani duygu zihin dünyasına baktığımızda koruyucu, tutucu bir yapıyı da temsil eder. Bir şeylerden uzaklaştığında kendini kötü hisseden, kontrolcü ve mükemmeliyetçi bir yapı.

BESLENME DÜZENLEMESİ ŞART

İkinci ölçümde şimdi hangi meridyenlerde blokaj  var ona bakıyoruz. Böbrek meridyeni dengelendi, kalp meridyeni de dengelendi. İki bölgede blokaj var, birincisi safra kesesi meridyeni, karaciğer meridyeni, ince bağırsak meridyeni. Kalınbağırsak meridyeninde enerjitik olarak dengesizlik olduğunu gösteriyor. Bağırsak enerjisinin düşük beslenmeyle desteklenmesi lazım. Ultrason çekildiğinde bir şey görülmeyebilir ama bu blokaj çözülmezse ileride safra kesesinde sorun yaratabilir. Karaciğerdeki blokaj trigliserit ve kolestroldaki yüksekliği temsil eder. Bu meridyenin blokajlarını çözmek üzere bir program uygulanabilir, başta beslenmenin düzenlenmesi şartıyla. İkincisi yaşam tarzı, duygu ve zihin dünyamızda biriktirdiğimiz kızgınlıkların karaciğere ve safraya olan baskıların azaltılması için meditasyon, dua, yoga, nefes teknikleri de kullanılabilir.

TİROİDİNİ KAPTIRMA

Üçlü ısıtıcı meridyende de blokaj öne çıkıyor. Ultrasonla baktığımızda görülen tiroit nodüllerinin küçülmesi için destek yapacağız. Blokaj temizlendiğinde bu nodüller ortadan kalkacak, bunu bir genel cerrah olarak söylüyorum. Genel cerrah olarak önceki yıllarda bana nodüllerle gelseydiniz hemen ameliyat edelim, nodülleri alalım derdim. O yüzden şimdi diyorum ki tiroidini kaptırma. Nodüllerin senin hücrelerin onlar değerli hücreler, öncelikle ameliyatı kesinlikle düşünmeyin. Tiroit nodülleri neden çok yoğun olarak ameliyat edilir? İleride kanser olmasın diye. Tiroit alınınca ömür boyu ilaç kullanmak zorundasın. Biz ne yapacağız? Bu organın gerekli hormonları tekrar üretebileceği bir ortam hazırlayacağız. Metabolizma gerçek anlamda dengeye geleceği için kilo veremiyorum problemi de çözülecek. Bunu nasıl yapıyoruz? O meridyene sağlıklı olması gereken frekansı hatırlatarak. Beslenme içeriğinde o meridyeni yoran unsurlar da olabilir, bazı gıdalar örneğin lahana ve iyot içeriği yüksek olan gıdalardan uzak duracağız.

KARACİĞER LABORATUVARISafra kesesi ve karaciğer meridyeninde blokaj görüyoruz. Meridyenlerimizdeki bu direnci oluşturan duygu ve zihin dünyamızdaki birikimler de söz konusu. Karaciğer dışarıdan gelen toksinleri detoks ederek uzaklaştırma merkezidir. En büyük laboratuvardır hem detoks yapar, hem de vücudumuzun ihtiyacı olan tüm kimyasal maddelerin üretildiği yerdir. Atamadığı toksinleri bir yerlerde biriktirir. Bu damar sistemi olabilir, bağ dokusu olabilir, eklemler olur. Kolitten, hoşimatoya kadar çok geniş yelpazedeki otoimmün hastalıklara dönüşebiliyor. Duygusal temelli kızgınlık gibi duygular da karaciğeri etkiler, hepsi bir araya geldiğinde kişi bir bakarsınız altı ayda siroz olmuş.

KİLO VEREMİYORUM DERKEN…

Kilo veremiyorum diye geldin, tiroitte nodül çıktı. Karaciğerde yağlanma, kolestrol yüksek çıktı. En az dört polikliniğe gitmen gerekir. Oradan da bir torba ilaçla çıktın, peki çözüm? Senin tiroidindeki nodül kaybolacak diyecekler mi hayır. Ben temizlenip, dengelenecek diyorum. Nodüllerin oluşmasını sağlayan ortam düzeldiğinde öncelikle nodüllerin büyümesi duracak, ortamı korumaya devam ederseniz küçülerek kaybolacak. Karaciğerdeki yağlanma için de aynı şey geçerli, kolestrol mekanizmasındaki dengelenme sonucunda normale gelmesi sağlanabilir.

EHİL ELLERDE YAPILMALIEnerji tedavilerinde hekimler yani ehil eller önemli diyoruz çünkü yanlış uygulamalar zarar verebilir. Farklı boyutta, farklı pataloji yaratabilir. Tıbbın temel ilkesi önce hastaya zarar vermemektir. Öncelikle bu geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamaları psikiyatrinin alanına girmez. Hepsi ehil ellerde olmak kaydıyla bunlar hastalık tedavisinde vücuda zarar vermeden, yan etkisi olmadan, vücudun iyileştirme mekanizmalarını harekete geçiren destek tedavileridir. O hastanın probleminin oluşturduğu fiziksel ve zihinsel patolojik hastalıkları eğer temizlemek istiyorsak o konuya hakim bir hekim tarafından uygulanmalıdır.

SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ

Sistem tamamen sana ait, hepsini sen yapacaksın. Ben sadece önündeki engelleri kaldıracağım. Engelleri kaldır, beslenmeni düzenle, düşünce tarzını dengele bunları yaşam tarzı haline getir sağlığına kavuş diyorum. Biz bir yürüyüşe çıkıyoruz, bu bir sağlıklı yaşam yürüyüşü. Bu yola girdikten sonra beslenmene dikkat etmez, içtiğin suyun sağlıklı olduğuna  güvenemezsen, soluduğun hava oksijen ihtiyacını karşılamazsa bunlar tekrarlar. Temeli sağlam tutup zaman zaman yapılacak küçük müdahalelerle bu dengeyi korumak bir yaşam sistemin olacak. Biz buna sağlıklı yaşam yürüyüşü diyoruz.

 
Görev verilirse tereddütsüz yaparım
 
AK Parti’yi katlar geçeriz
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hülya 18 Kasım 2018 Pazar 15:45

Eksiksiz bilgi için teşekkürler

Yorumu oyla      9      5  
Melek Madanoğlu 17 Kasım 2018 Cumartesi 23:33

Hanzade hanım Size çok teşekkür ediyorum Çünkü çok merak ettiğim ama eksik bilgiye sahip olduğum bir konuda akıcı bir dille sayenizde pek çok şey öğrendim

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görev verilirse tereddütsüz yaparım
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Ege’de Sonsöz’den Fatih Yapar, ...
Aslında Ercan Kesal da bir İdris
Hanzade Ünuz, Çukur dizisindeki İdris Baba rolüyle kalplerde taht kuran ...
Her türlü varım, adayım
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ege’de SonSöz’den Fatih Yapar, Mehmet ...
 
Bu şarkı burada bitmez
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Egedesonsöz'den Fatih Yapar, Mehmet ...
İzmir çok kıymetli ama kıymeti bilinmiyor
Hanzade Ünuz, Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ile ...
Gözlem 28. yaşını kutlarken...
Hanzade Ünuz Türk basınının köşe taşlarından duayen gazeteci Çetin Gürel ...
 
Arap dünyasının fatihi bebek salyangoz üretiyor
Hanzade Ünuz, mermerde Ortadoğu’nun fatihi olarak anılan ve Türkiye’de ...
Ayaktan gelen sağlık
Hanzade Ünuz, refleksoloji uzmanı Kürşat Şahin Yıldırımer ile el ve ayak ...
Biz işbirliğine hazırız
Hanzade Ünuz, 1.200 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin bağlı olduğu Köy ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva