HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2019 Cuma - 15:19

Zeybekci'den Soyer'e yanıt: İzmir’in onay bekleyen hiçbir projesi yok!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in kent projelerinin Ankara’da onay beklediğini söylemine yanıt olarak "Şu anda İzmir’in onay bekleyen hiçbir projesi yok. Tunç Bey’in muhatabı Aziz Bey’dir, o gerekli cevapları verir" dedi. Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da, “Cumhurbaşkanımız İzmir’e çok önem veriyor. Bize GAP gibi EGEGEP hazırlayın dedi. O proje de hazır. 500’den fazla proje var” açıklamasında bulundu. Eroğlu daha sonra EGEGEP dosyasını Zeybekci’ye iletti.

Zeybekci den Soyer e yanıt: İzmir’in onay bekleyen hiçbir projesi yok!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu’nda görev yapan Adana eski Milletvekili Necdet Ünüvar, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş Cuma Namazı çıkışında Kemeraltı’nda gazetecilerle bir araya geldi.

Buluşmada ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci konuştu. Zeybekci, “Bugün İzmir’de Sayın Veysel hocamız ve Necdet Ünüvar hocamızla beraber dolaşıyoruz. İki tane profesörle beraber yollarda yürüyoruz. İzmir’imize sulama, orman faaliyetlerinde sayısız hizmet faaliyetlerinde bulunan Veysel hocamızın yaptıklarını sayarken başım dönüyor” dedi. Zeybekci daha sonra sözü eski Bakan Eroğlu’na bıraktı. Eroğlu bakanlığı döneminde yaptıklarını anlatırken Zeybekci’nin ise İzmir için bir şans olduğunu dile getirdi.

İZMİR’İ UÇURACAĞIZ
Eski Bakan Eroğlu, “Nihat Zeybekci bakanımızı, Büyükşehir adayımızı uzun yıllardır tanıyoruz. Denizli, başkanlığı döneminde muhteşem oldu. Vizyon sahibi, kendisi fevkalade işler yaptı. Nihat Zeybekci İzmir’e yakışır. Şahsi kanaatim İzmir’in büyük potansiyeli var. Şu zamana kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engellemesi yüzünden bir şey yapılamadı. İnşallah Nihat Zeybekci, başkan olduğu zaman İzmir’in makus talihi değişecek. Çok büyük projeleri var. İzmir’i uçuracağız. Ben de bir dönem İzmir milletvekiliydim. Projelerimizin sözü vardı. Takipçisi olacağız. Bazı projelerde emrinizdeyim” dedi.

BAKANLIĞI DÖNEMİNDE YAPILANLARI KALEM KALEM HATIRLATTI
Eroğlu bakanlığı döneminde İzmir’e gerçekleşen yatırımlardan örnekler verdi ve “İzmir’e hükümetimiz çok büyük yatırım yaptı. 16 yılda AK Parti hükümeti 67 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Türkiye’de en büyük yatırımın yapıldığı yer İzmir’dir. Benim bakanlığım 4 milyar 810 milyon TL’lik yatırım yaptık. İzmir büyük su sıkıntısına maruz kaldı. Ama biz yıldırım hızıyla Gördes barajını yaptık. Suyu verdik. Risale hattının içinden otomobil geçiyor. Cumhurbaşkanımız talimat verdi, suyu getirdik. İzmir’de ne bir baraj, ne bir dere ıslahı vardı.  Beydağ Barajı ve 28 baraj, 8 gölet kazandırdık. İzmir’in plakası kadar baraj ve gölet yapacağız dedik 36 tane yaptık. İçme suyu, dere ıslahları taşkın koruma, sulama suyu istifade ettik. 451 bin dekar araziyi modern sulama sistemine açtık. 403 milyon çiftçimize ilave gelir artışı sağladık. Dereleri Büyükşehir’in ıslah etmesi gerekiyordu yapamadı. 94 dereyi biz ıslah ettik. Torbalı’daki Fetrek Deresi’ni Büyükşehir’in yapması gerekiyordu. Geçen yağışlarda bunu yapmamış olsaydık torbalı sular altında kalacaktı. 106 milyon fidanı toprakla buluşturduk. İzmir’de yol kenarlarını ağaçlandırdık. 3 tane şehir orman, 71 mesire yeri kurduk.  Terapi ormanı kurduk. Çocuk ormanları var. İzmir turizmden yeteri kadar pay alamıyor. Halbuki burası cennet. Ama belediyenin hali malum.” ifadelerini kullandı.

İZBAN DEVLETİN SAYESİNDE YAPILDI
Eroğlu ayrıca, “Yiğitler Barajı’nın inşa ediyoruz. Belediye yapacaktı, yapamadı, bizden istedi. Oradakini hem sanayiye, hem de sulama suyu olarak kullanacaİzmir'in onay bekleyen hiçbir projesi yokğız. Ödemiş’in suyunu halledecek olan Rahmanlar Barajı’dır. Çeşme, Ödemiş, Dikili… Tüm projelerimiz tamamdır. Nihat Zeybekci kazandığı zaman buralara destek verilecektir. Sayın Binali Yıldırım, İzmir milletvekili olduğu zaman bütün çevreyollarını, Ankara, İstanbul yollarını, Konak Tüneli’ni yaptı. Yapamaz deniyordu. İZBAN devletin sayesinde yapıldı. Bunları unutmayalım. Diğer hususlarda da pek çok yatırım var. Şu an doğa, deniz turizmini geliştirmek için Nihat Bey’in projeleri var” açıklamasında bulundu.

EROĞLU’NDAN MÜJDE: EGEGEP HAZIRLANDI, İÇİNDE 500’DEN FAZLA PROJE VAR
Eroğlu, “Cumhurbaşkanımız İzmir’e çok önem veriyor. Bize GAP gibi EGEGEP hazırlayın dedi. O proje de hazır. 500’den fazla proje var. Nihat Bey İzmir için büyük şanstır. Beraber çalıştığımız için kendisini fevkalade takdir ediyorum. İzmir’in Kordon’u Karşıyaka’sı var. 2015 yılında kısa dönem milletvekilliği yaptığım zaman tüm İzmir’i gezdim. Arka taraflar gibi yer yok” dedi.  Eroğlu sonradan hazırlanan kitapçığı Zeybekci’ye iletti ve “Bize ihtiyaç duyulursa göreve hazırız” mesajı verdi.

İZMİR’İN ÇÖP İŞİNİ HALLEDECEĞİZ!
Daha sonra Zeybekci söz aldı açıklamalarda bulundu. Zeybekci, “Biz projelerimizi hazırlarken yararlandığımız belgelerdi bunlar. Sulama, gölet, tarımla ilgili çalışmalar yaptık. İzmir’in yeşil alanlarla ilgili problemi var. 1.6 metrekare civarında. Dünya standartlarını bırakın Türkiye standartlarının bile 10’da 1’i… İzmir’de milyon metrekarelik alanlar var. Bunları da İzmir’imize kazandıracağız. İzmir’imiz hem yeşil, hem temiz hem de çöp işini halletmiş bir şekilde Atatürk’ün dediği muasır medeniyetler seviyesinde olacaktır” dedi.

İZMİR’İN SİGORTASI GÖRDES’TİR!
Gördes Barajı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı eleştirilerin hatırlatılması sonrasında konuşan eski Bakan Eroğlu geniş çaplı açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun, ‘Gördes’in dibi delik, baraj su tutmuyor. Almadığımız suyun parasını ödüyoruz’ gibi tepkileri hakkında konuşan Eroğlu, “İzmir’de su sıkıntısı olduğunu söylediklerinde Gördes Barajı’nı inşa ettik. 59 milyon metreküp su verdik. Risale hatlarını yaptık. O kuraklığı atlattık. Barajın altında delik yok, sapasağlam. Barajın yan tarafında kireç taşlarından sızma olduğu tespit edildi. Şu anda İzmir’deki kuraklık halinde Gördes’ten su verilecek durumda. Yan çeperlerde kısmi su sızıntısı var. Dereye bir miktar su bırakmak mecburiyetindeyiz. Herhangi bir problem yoktur. İzmir’in sigortası Gördes barajıdır” açıklamasını yaptı.

ONAY BEKLEYEN HİÇBİR PROJE YOK
Anketlerdeki güncel veriler ne durumda, çalışmalar nasıl gidiyor?’ şeklindeki soruya cevap veren Zeybekci, “O sene bu sene! 31 Mart’ta o zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in kent projelerinin Ankara’da onay beklediğini söylemesinin hatırlatılması üzerine açıklama yapan Zeybekci, “Böyle şeyleri Büyükşehir Belediye Başkanına sormak lazım. Tunç Bey’in Büyükşehir’le ilgili bilgileri benden farklı değil. 18 kilometrelik bir tramvay, 70 kilometrelik İZBAN, 40 kilometrelik metro hattı projelere ilave olarak başlatıyoruz. 28 tane köprülü kavşak da var. Tunç Bey sonradan coştu. Ben proje açıklamayacağım diyordu. Sonra bir coşkuyla alelacele bir şeyler hazırlamışlar. Kolaylıklar diliyorum. Biz işimize bakacağız. Şu anda İzmir’in onay bekleyen hiçbir projesi yok. Tunç Bey’in muhatabı Aziz Bey’dir, o gerekli cevapları verir” ifadelerini kullandı.   

 
"Asgari ücret farkını belediyelerimiz ödeyecek"
 
Başkan Çalkaya’dan kritik açıklama: İtiraz edenin CHP ile alakası yok!
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balçovalı 1 Mart 2019 Cuma 22:15

Eee hani İnciraltı?? Sözdü hani

Yorumu oyla      6      5  
insaf 1 Mart 2019 Cuma 21:00

Subat ayinda Burdur Bucakta belediye icme suyundan binlerce insan zehirlendi tek kelime soyleyen var mi? Yaziktir ayiptir gunahtir zehirlenenler: bebek, cocuk, hamile, bebegine sut veren anneler, abdest almak icin suyu kullanan insanlar

Yorumu oyla      6      5  
havale 1 Mart 2019 Cuma 20:42

Inanin bu pisginligini Allaha havale etmekten baska care birakmadiniz akli selim yillarini Ak Partiye verenleri bile catlattiniz.

Yorumu oyla      6      5  
gürkan 1 Mart 2019 Cuma 20:36

İZBAN bu şehrin başına bela edilmiş uydurma bir sistemdir. Kocaoğlu göreve geldiğinde projeyi kucağında bulmuştu. Şu an olsa eminim ki yapmaz. Para sorunu yüzünden, sadece ucuza uzun bir hat yapıldı. Neresinden bakarsak bak iş dökülüyor. Yetersiz. Bu ultra dandik proje ile kimse övünmesin. Baştan 3.hat düşünülmedi. Tüneller saçma sapan ve kısa yapıldı. Sinyalizasyon evlere şenlik. İstasyonlar hem birbiri ile uyumsuz hem de kalitesiz işçilik ile yapıldı. Ve hala daha uzatılıyor. 500 km uzunlukta olsa ne fark edecek. Sistem yetersiz ve yetersiz kalmaya da devam edecek, şehrin başına bela oldu. Yazık oldu. Geçmiş olsun.

Yorumu oyla      5      7  
Mister No 1 Mart 2019 Cuma 20:33

" 0 " in etrafinda cok dönerseniz tabiiki basiniz döner.

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 1 Mart 2019 Cuma 20:15

Yemin et Nihat, ama bak cuma bugün çarpılırsın.

Yorumu oyla      6      5  
izmir 35 1 Mart 2019 Cuma 20:06

buca metrosu onay bekliyor adam onay bekleyen proje yok diyor. RAKIYI BİZ İCİYORUZ AMA BUNLARIN KAFALAR GÜZEL

Yorumu oyla      6      5  
Utanç verici 1 Mart 2019 Cuma 19:46

Siyasette yalanlara dayanmak gerçekten utanç verici.

Yorumu oyla      6      5  
ahmetsezai 1 Mart 2019 Cuma 19:46

Sayın eski bakan Eroğlu,İzmir'in belediye başkan adayı siz misiniz?Sayın Zeybekçi sahada kendini İzmirli seçmene ifade edemiyor ki Siz topa giriyorsunuz?İzmirliler bilgili ve şehirlerini ilgilendiren konuları yakından takip eden insanlardır..

Yorumu oyla      5      5  
Gördes baraji 1 Mart 2019 Cuma 18:02

BOS KARDEŞİM GORDES BARAJI BOŞ!!! YALAN SÖYLÜYORSUNUZ!!!

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Asgari ücret farkını belediyelerimiz ödeyecek"
Belediye işçilerine seslenen Kılıçdaroğlu, CHP belediyelerinde asgari ...
'Fiyatlar böyle giderse farklı adımlar atacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Fiyatlar bir anda tanzim satışlarla yüzde 50 düştü. ...
CHP’de gözler Çalkaya için genel merkezde: 2 bomba isim!
Balçova Belediye Başkanı Çalkaya’nın 31 Mart yerel seçimleri için adaylığının ...
 
'Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracağız'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İller Bankası kanalıyla 4 milyar ...
Balçova’da aday adaylarından çağrı: Aramızdan birini seçin!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yeniden aday gösterilen ancak Yüksek ...
AK Parti Konak adayı Eroğlu: Hizmet merkezlerimizden biri Gültepe olacak
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Gültepe ve mahalleleri, ...
 
Menemen'de vefa buluşması
Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy, eski belediye ...
Başkan Selvitopu: Karabağlar'da ulaşıma önem vereceğiz
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Şoförler ve Otomobilciler ...
CHP Bayraklı adayı Sandal müjdeledi: Pazaryeri krizi çözülüyor!
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı adayı Serdar Sandal, “Pazaryeri meselesini ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva