HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2019 Cuma - 12:22

Zeybekci’den öğrencilere müjde: Ucuz ulaşım ve sınırsız internet!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’deki öğrencilere yönelik projesini açıkladı.  Zeybekci, “Öğrencilerimizi toplu taşımadan daha uzun mesafede daha ucuza yararlandıracağız” diyerek müjdeyi verdi.

Zeybekci’den öğrencilere müjde: Ucuz ulaşım ve sınırsız internet!

Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’ın “Adaylar Konuşuyor” isimli programına konuk olan Nihat Zeybekci, öğrencilere ucuz ulaşımın yanı sıra ücretsiz internet hizmeti de sunacaklarını belirtti.  Zeybekci, okullarda ve gençlik merkezlerinde öğrencilerin sınırsız internetten faydalanabileceklerini duyurdu.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, gençlere bu müjdeyi verirken kendi öğrencilik yıllarından da örnek verdi. “Ben ortaokula giderken her gün 225 kuruş yol param vardı. Bazı günler onu yemeğe ayırıp yürürdük o güzergahı. O yüzden öğrencilik nedir iyi bilirim. Biz de öğrencilerimizi tek kartla, tek binişle uzun mesafe seyahat ettireceğiz” dedi.

“KONUMUZ YAŞAM TARZI DEĞİL, İZMİR’İN YAŞAM KALİTESİ”
Programda öne çıkan konulardan biri de “İzmir’deki yaşam tarzı” idi. Zeybekci, “Kimsenin ‘yaşam tarzıma müdahale edilecek’ diye bir endişesi olmasın. Ben bunu garanti ediyorum. Gerçekle bağdaşmayan bu tip bahanelerle İzmir’deki altyapı, ulaşım ve benzeri sorunların üzeri örtülmeye ve algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun çok net farkındayız. Artık İzmir’in üzerindeki bu ideolojik perdeyi kaldırmanın zamanı geldi. Her gün en az 10 km yürüyüp hemşehrilerime bunu tek tek anlatacağım ve gerçekle bağdaşmayan bu algıyı kıracağım.  Herkes istediği ve olduğu gibi yaşayacak. Böyle bir endişe algısı yaratmaya çalışanlar İzmir’i sevmiyordur. Bu, İzmir’e yapılabilecek en büyük saygısızlıktır.  İzmir’de yaşam tarzı konusunu değil, İzmir’in yaşam kalitesini arttırmayı tartışmamız gerekiyor” diye konuştu.

ZEYBEKCİ İZMİR’İ DİNLİYOR
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı programda kısa bir süre önce hayata geçirdikleri ve İzmirlilerden büyük ilgi gören WhatsApp uygulamasını da anlattı. “Zeybekci İzmir’i dinliyor” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde oluşturulan “0552 175 35 35” hattına kısa süre içinde 10 bini aşkın mesaj geldiğini belirten Zeybekci, mesajların hepsinin tek tek değerlendirildiğini aktardı. Zeybekci, “İzmirlilerin bu hatta gönderdikleri mesajların hepsini okuyor ve cevaplandırıyoruz. Bunun için 40 kişilik bir ekibimiz var. Bu uygulama sayesinde hemşehrilerimizin sıkıntılarını, sorunlarını daha net anlama fırsatımız oluyor. Projelerimizi de bu isteklere göre geliştiriyoruz” dedi.

İZMİR PLATFORMU GELİYOR
Zeybekci, Haber Global’deki canlı yayında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunda hayata geçireceği bir sistemi de ilk kez açıkladı. “İzmir platformu” isminde bir platform kuracaklarını belirten Zeybekci, odaların, borsaların ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının içinde bulunacağı bu yapıyla İzmir projelerini geliştireceklerini duyurdu. Zeybekci, “Belediye Başkanlığımızda kararları bu platformla birlikte alacağız. Sağlıklı bir şekilde İzmir’i tartışabilir hale getireceğiz. Ne yapacaksak onlarla konuşarak, tartışarak yapacağız. İzmirliler tarafından onay alamayan hiçbir proje hayata geçmeyecek” ifadelerini kullandı.  

MEDENİYETLER MÜZESİ VE BİLİM TEKNOLOJİ MERKEZİ
Diğer projelerine ilişkin bazı başlıkları da açıklayan Zeybekci, İzmir’e Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı müzelerinden birini kazandıracaklarını aktararak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milyonlarca eser var Ege bölgesinde, bunlar kullanılamıyor. Bunları bir müzeyle sadece İzmirlilerin değil dünyanın beğenisine sunacağız.

En büyük projemiz, Urla-Karaburun yarımadasını dünyanın en cazip bilim ve teknoloji merkezi haline getirmek. Urla ve civarında bilim ve teknoloji vadisi oluşturacağız. Minimum yapılaşmayla bunu yapacağız. Bu fabrika, atölye değil. Dünyadaki tüm bilim insanlarının başka yerde karşılaşamayacağı imkanları bulabileceği, vergi – enerji maliyetleri, çalışma koşulları yönünden çok avantajlı, bankacılıkla ilgili hiçbir kısıtlamanın olmayacağı bir yer. Japonya’dan Hindistan’dan ABD’ye kadar tüm şirketlerin ARGE, tasarım, ürün geliştirme birimleri buraya gelmek isteyecek. Burası tüm yazılım şirketlerinin ürünlerini getirecekleri bir vadi olacak. ARGE, bilim insanı anlamında on binlerden bahsediyoruz.

İzmir’in içinde bulunduğu havza, tarımda Türkiye’nin ikinci büyük bölgesi. Her ilçenin kendine özgü peyniri var, zeytinyağı, süs bitkileri de ön planda. İlk yapacağımız şey bu alanda bölgenin kendi markalarını oluşturmasını sağlamak.

Tarım derken balıkçılığı ihmal etmeyeceğiz. Bununla da ilgili projelerimiz var. Şehirde 6 balıkçı limanı oluşturacağız. Belediye şirketlerinden biri bu işin finansmanını ve organizasyonunu sağlayacak. Çiftçi ve kooperatiflerin kolaylıkla ulaşabileceği, ihtiyaç duyulan tüm ürünleri uygun ortamlarda temin eden, uzun vadelerde kullandırabilen bir şirket olacak. Ürünü almak isteyen alıcıya vade yapabilirken, üreticiye ödeme peşin yapılacak”

ÇİĞLİ MESAİSİ
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmirlilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Gezilerini sürdüren Zeybekci, Çiğli’de bazı STK temsilcileriyle buluştu.

Zeybekci’nin gündemindeki konu, yerel seçimlerle genel seçimler arasındaki farktı. Genel seçimlerde herkesin siyasi bir ideolojisinin olduğunu, yerel seçimlerde ise ideolojinin o şehir, o belde, o semt olduğunu vurgulayan Zeybekci, “15 yıldır fiili olarak siyasetteyim. en değer verdiğim şey istişaredir, dinlemektir. 7 yıl belediye başkanlığım döneminde toplamda 1 yıl makamda oturmamışımdır 6 yılı halkın arasında projelerin başında geçmiştir. Bu şehir çok vakit kaybetti. Patinaj dahi yapmıyor, rampa yukarı patinaj yapılmaz. Onun için ilçenin ileri gelenleri olarak sizler sorumluluk sahibisiniz. Bu şehir için taraf olun. Tarafınız ilçeniz iliniz olsun. Hedefimde sadece ve sadece gelecek var” dedi.

Zeybekci’ye, bu ziyaretinde AK Parti ilçe belediye başkan adayı Okan Korkmaz da eşlik etti.

KORDON İŞADAMLARIYLA TOPLANTI
Daha sonra Kordon İş Adamları Derneği üyeleriyle bir araya gelen Zeybekci, esnafın taleplerini ve beklentilerini dinledi.  Aktarılan sorunlara çözüm bulma anlamında çalışma yapacağını dile getiren Zeybekci, İzmir’in 21. Yüzyıla hazırlanması için yeni bir hikaye yazması gerektiğini, bunda da İzmirli’ye önemli bir sorumluluk düştüğünü aktardı.

Norm Cıvata Fabrikasını da ziyaret eden Zeybekci, fabrika yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti, işçilerle birlikte yemek yedi.

 
'Bir sonraki fuarda da görüşeceğiz'
 
Başkan Çerçioğlu Gözpınar Mahallesi'ni ziyaret etti
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bakın 26 Ocak 2019 Cumartesi 04:17

Bay Zeybekçi, şu anda fırtına var İzmirde, ve bizim gemilerimiz Bostanlı balıkçı barınağı yerine açıkta demirli! Özel idareden kalan mallar, binalar bizim, bu şehrin malıyken dalga geçer gibi bakanlıklara veren sizdiniz! Yahu bekleyen izinleri vermeyen sizsiniz, kalkmış oy istiyorsunuz! Yalancısınız, kandırırsınız, kandırılırsınız, iftira atarsınız bunları biliyoruz da, bu kadar yüzsüz ve utanmaz olabileceğiniz aklımıza gelmezdi! Gemiler açıkta bayım, açıkta! O gemiler bu şehrin kendi malı, anladınız mı, kimsenin bahşettiği falan değil! Kalkmış internet diyor!

Yorumu oyla      9      5  
istikbal siyasette 25 Ocak 2019 Cuma 19:03

60 yaşını biraz geçmiş bir kişinin bugün gençlere anlattığı: İzmir'de doğdum ailem tahsil hayatım boyunca bana hep harçlık verdi zengin değildim ama fakirde değildim cebimdeki para her zaman beni idare ederdi.Arkadaşlarım bir yere gidelim dediği zaman cebimde param olmadığı için mazeret uydurmadım. Üniversite mezunuyum hayatımda içki ve sigara içmedim. Bu yaşıma rağmen hala çalışıyorum bir dairem var çoğunluğuna ailem destek oldu. Siyasete hiç bulaşmadım çocuklarımı okuttum.Yazlığım yok, öyle 10 gün yurtiçi yurtdışı tatili görmedim. Günübirlik denize gidiyoruz.Pazar ve market fiyatları perişan etti, doğalgazın vanasını açarken elim titriyor, elektrik faturası gözlerimi eskitiyor. Bunları size şundan anlatıyorum: partisi ne olursa olsun bütün siyasiler çok fakirlikle büyüdüklerini anlatıyorlar. Şimdi villalar, lüks araçlar, tatiller ne ararsan var. Gözüm yok ALLAH daha çok versin. Size önerim Üniversite'yi bitirince küçük çaplı işinizi kurmaya başlayın bu arada da siyasete girmeyi sakın ihmal etmeyin. Benim halim ortada benimle yaşıtım siyasetçilerin hali ortada. Ne dersiniz haksız mı?

Yorumu oyla      13      5  
formülü nedir? 25 Ocak 2019 Cuma 18:06

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Zeybekci, Sayın Şengül hayat hikayelerini anlatırken hep fakir olduklarını söylüyorlar bunları örnek veriyorlar. Gözümüz yok Allah daha çok versin ama sizinle yaşıt birçok insan var çocuklukları sizden daha iyi şartlarda geçmiş üstelik İzmir'de ama sizin sahip olduğunuz hiçbir mal varlığına sahip değiller hatta pazar ve market fiyatlarıyla hala boğuşuyorlar. Siz nasıl bir yol izlediniz de şimdiki ekonomik duruma sahip oldunuz. Bizi boşverin ama bu formülü bizde çocuklarımıza öğretelim onlar bari sefaletten kurtulsun. Sayın Cumhurbaşkanım çok yoğun liste zaman alır ama en azından Sayın Zeybekci veya Sayın Aydın Şengül açıklarsa çocuklarımızın geleceği kurtulur.

Yorumu oyla      12      5  
NEDİR BU? 25 Ocak 2019 Cuma 17:44

Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarına insanlar 10 yıldır tepkili, düzeltildi mi? Hayır. İl başkanı 'Seçimi kazandığımızın ertesi gün tramvayı sökeceğiz' bu konuda geri adım atıldı mı? Hayır. 'Yaşam tarzına müdahale etme gibi bir düşüncemiz yok olsaydı kanun çıkartır yaşam tarzına müdahale ederiz' bu konuda bir özür var mı? Hayır. Sayın Zeybekci'nin vaatlerine bakın incir çekirdeğini doldurmuyor. Hiç vaatlerinde yapılması planlanan yeni metro hatları var mı? Hayır. Pazar ve market fiyatları mutfakta yangın çıkartmış yangın sönmüyor bununla ilgili vaat değil bir icraat var mı? Hayır. Olan külliye yapılıyor 2019 bütçesi %233 artıyor, vıp jumbo jet alınıyor, Marmaris'e yazlık külliye yapılıyor. Hangi akla hizmet edeceği belli olmayan Kanal İstanbul çatlasalarda patlasalarda yapacağız diye beyanat veriliyor. Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri ile boğaz alt geçişi için yapımcılara hesapsız devlet geçiş garantisi verdi geçsede geçmesede döviz cinsinden faturayı millet ödüyor. Hayat pahalılığına yetişemiyoruz canımızdan bezdik. Kanal İstanbul için tüm ülkede referandum yapılsın herkes sonuca razı olsun, madem vergiyi millet veriyor. Birde yıllardır olmayan birşey var Ak Parti seçmeni artık konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor. İsteyen duyar tedbir alır istemeyen duymaz 01 nisan sabahı kaderine razı olur.

Yorumu oyla      14      5  
Yalı Çapkını 25 Ocak 2019 Cuma 17:41

Hep bir acitasyon ama sevgili başkanı adayı İzmirli bunu yemez. Ayrıca Gençlik Merkezlerinde zaten ücretsiz internet var.

Yorumu oyla      13      6  
Bülent ışık 25 Ocak 2019 Cuma 17:12

Ankara'da havaalanına öğrenci toplu taşıma ücreti 11 lira. İzmirde aynı mesafe öğrenci izban ile 3 lira aktarmalı 1.85 lira. Ankara belediyesi AKP 'li değil mi ?

Yorumu oyla      17      5  
incir çekirdeği 25 Ocak 2019 Cuma 16:39

Sayın Zeybekci bugüne kadar verdiğiniz bütün seçim vaatlerini topladım malesef bir incir çekirdeğini doldurmadı. Burası İzmir ve karşınızdakiler İzmir'li burada futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutulmaz. İzmir'in menfaati herşeyden önce gelir. İnsanlar size güleryüz gösteriyorsa bunun sebebi misafirperverliğidir. Projeleriniz dediğim gibi incir çekirdeğinin bir tanesini bile doldurmadı. Metro hatları ortaya koyun neden hiç metro diyemiyorsunuz. Atadılar geldim kazanamazsam benden önceki aday Sayın Binali Yıldırım'da İzmir'de zaten kazanamamıştı deyip geleceğinizi Ankara'nın insafına bırakmış gibi bir haliniz var.

Yorumu oyla      15      6  
şov 25 Ocak 2019 Cuma 16:32

YALAN VALLAHİ YALAN BİLLAHİ YALAN ,O YALAN, BU YALAN BİRAZ DAHA OYALAN

Yorumu oyla      15      6  
olmayana ergi metodu 25 Ocak 2019 Cuma 16:30

Sayın Zeybekci boş vaatlerle uğraşmayın hem size yazık hem millete yazık. Neden ağzınızdan seçilirsem İzmir'in şu hatlarına metro yapacağım diyemiyorsunuz. Bu konuda talimat mı aldınız talimat alan başkan olacaksanız İzmir'linin buna ihtiyacı yok. Mecazi tabirle biz İzmir için masaya yumruğunu vuran başkana alıştık bundan sonrada böyle belediye başkanı istiyoruz.

Yorumu oyla      16      6  
gerçeğe bak 25 Ocak 2019 Cuma 14:19

Pamukkale iflas etti, konkordato talebi kabul edilmedi! Her ay en az bir kaza yapan metro neden ve nasıl çalışıyor demeyeceğim. Tamamen Türk mühendislik başarısı olan erkunt traktörleri de satılmış. Hisarlar daha önce satılmış! Erkunt haberini okuduğumda gözlerim yaşardı ve sizleri çok ama çok derinden andım, günaha girdim sanırım! Yerli, milli diye ahmakları kandırabilirsiniz, benim gibileri de ağlatırsınız!

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İttifakta anlaştılar: İlk açıklamalar geldi
Kılıçdaroğlu ile Akşener İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. ...
İzmir’in gözü kulağı Ankara’da… Bir yandan ittifak bir yandan büyükşehir mesaisi!
Yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarının sürdüğü CHP’de gözler ...
Gökçek'ten Mansur Yavaş mesajı: İtiraf edeceğim
CNN TÜRK'te Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına mesaj gönderen ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Kavgalı eve kız verilmez!
Mehmet KARABEL yazdı... Kavgalı eve kız verilmez!
Ege’de bomba iddia: CHP’li Büyükşehir Başkanı İYİ Partili aday mı istiyor?
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün, İYİ Partili Mehmet Tosun’un ...
Gözler iki liderde... Ortak açıklama yapılacak
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ...
 
Erdoğan'dan teröre karşı 'Adana' formülü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin’le Moskova’da gerçekleştirdiği ...
Kritik zirve: Büyükşehir adayı Soyer mi oluyor?
Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na ...
AK Parti'den aday gösterilmemişti... Karabağlar eski Kaymakamı, Kılıçdaroğlu ile ne görüştü?
Karabağlar Kaymakamlığı görevinden istifa ederek AK Parti’den belediye ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva