HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2014 Salı - 11:55

Yüksel şok eden trafik cezasını Meclis’e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması isteğiyle, Gezi Parkı eylemlerine katılanlara trafik cezası kesilmesi konusunda TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Yüksel şok eden trafik cezasını Meclis’e taşıdı

Gezi Parkı eylemleriyle 17 Aralık operasyonun ardından yapılan yürüyüşlere katılanlara 'Trafiği engellemek' suçundan trafik cezaları kesilmesini CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, TBMM’ye taşıdı.

Yurdun çeşitli illerinde, İzmir’de ve son olarak da Çanakkale’de eylemlere katılanlara 356’şar lira trafik cezası gönderildiğini hatırlatan Milletvekili Yüksel, soru önergesinde, Türkiye genelinde 2003 yılından Mayıs 2013 tarihine kadar yaya ve gösteri yürüyüşüne katılan kaç kişiye 'trafik akışını engellediği' gerekçesiyle ceza kesildiğini sordu. Yüksel önergesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ocak 2009 tarihinde Davos dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı yolunun araç trafiği nedeniyle tıkandığını, benzer bir olayın 07 Haziran 2013'te yine Erdoğan'ın Tunus dönüşü sırasında, Atatürk Havalimanı'na giden yollarda yaşandığını hatırlattı, bunlara ne gibi bir işlem yapıldığını sordu.
 
Yüksel: “Barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı demokratik toplumlarda temel haklarından birisidir. Bu tür olaylar sırasında kesilen para cezalarının iptaline ilişkin bir düzenleme yapılmalıdır. Bu da İçişleri ile Adalet Bakanlığının ortak sorumluluğundadır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cahil vatandaş konuştu,birileri rahatsız oldu 16 Nisan 2014 Çarşamba 12:54

11,04 e yanıt ülkedeki yanlışları,eksikleri,yapılmayanları gündeme getirmek, ana muhalefetin ana görevidir,iktidar bunları konuşmuyorsa bu hatadır ona itirazım yok,ama anamuhalefet partisi milletvekilleri bu anlattıklarımı gündeme getirip halka anlatmıyorsa buda muhalefetin eksiği,chp böyle önemli konularda pasif politika izlediği için,açılım kousunda net tavrını belirlemediği ve ortaya koymadığı, halkın geçim derdini dillendirmediği için sınıfta kalıyor, böyle devam ederse körü körüne sizin gibi öz eleştiri yapmayan chp liler eliyle yakın zamanda tarih olacaktır,şunu da söyleyeyim ben mhp liyim ama sırf akp izmiri almasın diye chp ye oy verdim ,aziz bey başarısız olduğunu bildiği halde izmirde çoğu mhp li büyükşehirde aziz beye oy verdi,aziz bey bu oyların hepsi chp den geldi diye yanlışa düşmesin,5 yıl daha aziz bey böyle çalışmazsa göreceksiniz 2019 da kendi elinizle izmiri akp ye vereceksiniz,akp nin birşey yapmasına gerek yok,chp nin izmirdeki beceriksizliği akp yi izmirde iktidar yapacaktır,dürüst olalım sayın aziz bey dokunulmaz,vazgeçilmez,yeri doldurulamaz,alternatifi olmayan bir şahıs değildir,aziz bey dürüstür ama sırf dürüstlük büyük bir metropolü yönetmek için yeterli değildir,çalışkanlık,vizyon,halkın arasına inmek,özeleştiri yapmak,elle tutulan bir iş yapmak,sorunun değil çözümün bir parçasıolmak gerekir...sizin gibiler rahatsız da olsa bunlar konuşulacaktır,insanları, eleştirdi diye küçümsemeyin ve önyargılı olarak demogoji yapmayın,boş lafa bu milletin karnı tok kimseye de masal anlatmayın,varsa yaptıklarınız ve varsa yapacaklarınızı anlatın ve bunları yapın.......

Yorumu oyla      11      5  
Gitmek zor geldi. 16 Nisan 2014 Çarşamba 11:04

İktidarın konuşması gerekenleri bekliyorsunuz muhalefetten. İktidar bu konularda sadece algı illüzyonu oluşturmak için konuşuyor, sizlerde ona gidip güzel güzel oy veriyorsunuz. Artık konuşmayın. Güç sizde hala neyin şikayeti bu.

Yorumu oyla      11      5  
cahil vatandaşın yorumu 15 Nisan 2014 Salı 16:09

üniversite mezunu gençler işsiz, ,20 milyon insan açlık sınırının altında,12 milyon sigortalı çalışan işçinin 11 milyonu sendikasız,500 bin işgüvencesiz taşeron işçi var,tüm belediyeler parti önemli değil hepsi boğazına kadar borç içinde hizmet üretemiyor çoğu işçinin parasını ödeyemiyor,esnaf şiftah etmiyor,memur emekli bitmiş aldığı maaşla geçinemiyor mecbur kalıyor,bankadan kredi alıyor insanca geçinecek maaş verlmediği için, bankaların kucağına atılmış,çiftçi rezil vaziyette bankalara gırtlağına kadar borçlu, beşmilyon insan aylık 40 tl genel sağlık sigorta primini ödeyemediği için toplamda devlete 5 katirilyon borcu var,suriyeden gelen birmilyon insanı besliyoruz, sağlık bedava,kendi halkımız borcu olduğu için sağlık hizmeti alamıyor,kendi insanımız çöpten ekmek topluyor,ülke özerklik zırvasıyla tehdit altında,piyasada sigorta vergi denetim yok denecek kadar az,bu kadar sorun var sayın vekil bunlarla uğraşacağına bunları gündeme getireceğine bakın sayın vekil nelerle uğraşıyor,halk da bekliyor durumunda düzelme olacak diye,çok beklersiniz daha........

Yorumu oyla      18      5  
adil özışık 15 Nisan 2014 Salı 13:52

ya duruyor duruyorlar temcit pilavı gibi hep aynı şeyleri söylüyorlar. ya işsizliği konuşun asgari ücretliyi konuşun bu ne ya... biraz üretin üretin

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Gelmiş geçmiş en başarılı bakan…
Bahçeli, konuşmasında AK Parti'den istifa eden eski Bakan İdris Naim Şahin ...
Melih Gökçek'e RTÜK'ten kötü sürpriz
RTÜK, Gezi Parkı olayları ile Koç grubu arasında bağlantı olduğunu ileri ...
THY'den eski AK Partili vekil hakkında şok karar!
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AK Parti'den istifa eden milletvekili ...
 
Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun 10 Ağustos'ta, ...
Hakan Şükür'den tabela tepkisi
Eski milli futbolcu Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, statlardan isminin ...
Kılıçdaroğlu’ndan flaş yumruklu saldırı mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yumruklu saldırının ardından gelen ...
 
Flaş! AK Parti İzmir’de şok istifa
Büyükşehir Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı öncesi AK Parti Grubu’ndaki ...
Gürsel Tekin’i kızdıran Sarıgül sorusu
CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül’ün genel başkan yardımcısı olup ...
Yıldırım’dan 30 Mart mesajı: Hiç kimse…
Erzincan’da konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva