HABERLER>POLİTİKA
14 Nisan 2014 Pazartesi - 17:39

Flaş! AK Parti İzmir’de şok istifa

Büyükşehir Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı öncesi AK Parti Grubu’ndaki zirve büyük bir krizle sonlandı. Son olarak Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Yusuf Kenan Çakar partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Flaş! AK Parti İzmir’de şok istifa

EGEDESONSÖZ - AK Parti'de yeni dönem Büyükşehir Meclisi'nin ilk oturumu öncesinde gerçekleştirilen grup toplantısı büyük bir krizle noktalandı.

Yerel muhalefetin güçlü isimlerinden ve partinin son Grup Başkanvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar grup toplantısının hemen ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu.



AK Parti Grup toplantısında arka sıralara oturan Çakar, İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın müteahhitlerin meclislerin ilgili komisyonlarında görev almamasına ilişkin önerisine tepki gösterdi. Daha önce Aşlık'ı Twitter adresinden yaptığı açıklamalarla eleştiren Çakar'ın toplantıda "Bir kişinin hem müteahhit olup hem komisyonda olması hırsızlık yaptığı manasına gelmez. Bu sözleri doğru bulmuyorum. Zan altında bırakılıyoruz" dediği öğrenildi.

Çakar sert çıkışı sonrası toplantının hemen ardından da istifasını duyurdu.



MENFAATÇİ ANLAYIŞLA…
Çakar DHA’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Kuruluşundan beri bu partideyim. Meclis üyelerine mesleği ne olursa olsun bir komisyonda görev aldığında potansiyel menfaatçi gözüyle bakan bir anlayış bu kente bir şey veremez. Eğer ki meclis üyelerinden bir kısmının o göreve geldiğinde menfaat sağladığını düşünüyorsan neden listeye yazıyorsun? Listeye yazdıktan sonra bunlar menfaat sağlamayabilir gibi kategorize etmek benim bakışımla aynı ithamın içinde tutmaktır. Bu anlayış hizmet etmek anlayışı değildir. 'Benim koyduğum kurallar geçerli olacak' anlayışıdır. 'Gözümüz üzerinde bir yanlış halinde gözünün yaşına bakmayız' deme yetkisi kimsede değildir. İnsanları kategorize eden menfaatçi gibi gören anlayışla çalışmam aynı çatı altında olmam mümkün değil.”
 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski Grup Başkanvekili olan Çakar, bu göreve Bilal Doğan’ın seçilmesinin istifası ile ilgili olmadığını vurguladı. Çakar, “CHP’ye geçmeyi şu anda düşünmüyorum. Bağımsız olarak görevime devam edeceğim. Süreç ne gösterir bakacağız” dedi.

Öte yandan AK Parti grup toplantısında yapılan seçimde yeni Grup Başkanvekili Bilal Doğan oldu.
 


ARKADAŞLARI İKNAYA UĞRAŞTI
Grup toplantısından ayrılan Kenan Çakar’ı bazı arkadaşları vazgeçirmeye çalıştı. Konak'ta bir kahvede oturan ve istifa gerekçelerini arkadaşlarına anlatan Çakar, DHA muhabirinin “istifa tweetiniz doğru mu” sorusuna “Evet doğru” yanıtı verdi. Bu arada araya giren Meclis Üyesi Ak Partili Nazmi Kalyoncu'nun “Doğru değil. Henüz bir şey yok” diye çıkış yapmasına karşın Çakar, “Doğru. Gerekçelerini sonra açıklayacağım” dedi.

MECLİS’TE ÇARPICI KONUŞMA
Çakar istifa kararı aldığı grup toplantısının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönem ilk oturumuna katıldı. Toplantıda söz alan Çakar çarpıcı bir konuşma yaparak istifasının meclis üyelerine de duyurdu. Çakar şunları söyledi: 10 yıldır meclis üyeliği yapıyorum. Bu 10 yılın 8 yılında imar komisyonu üyeliği yaptım ve kritik komisyonlarda görev aldım. 10 yıllık görev sürem içinde onurumuzla, en küçük bir lekeyi meclise ve kendimize bulaştırmayacak bir duruşla görevi yerine getirmeye çalıştım. Zaman zaman mecliste tartışma ve fikir ayrılığı oldu. Ama bunun tamamını İzmir’e nasıl daha iyi hizmet gelir anlayışı içinde yaptım. Yerel seçimlerde İzmir halkı seçimini yaptı ve başkanlar ve meclis üyelerini seçti. Ben de üçüncü dönem olarak seçildim ancak seçimlerin ardından kamuoyuna yansıyan, özellikle bir komisyonun adı zikredilerek sanki burada görev yapanlar potansiyel menfaatçi olabilir anlayışı içinde açıklamalar oldu. Tüm ilçe ve büyükşehir meclis üyelerinin tamamını potansiyel suçlu gösterme anlayışıyla yapılan açıklamalar arkadaşlarımızı töhmet altında bıraktı. Çiftçilik yapan bir arkadaş da potansiyel bir suçlu olarak mı görülecek? Çeşitli meslekten arkadaşlarımız bu durumda gösterildi. Bunun yanlış olduğunu söylememize rağmen, partiden herhangi bir düzenleme yapılmadı. Hangi partiden olursa olsun arkadaşlarımız töhmet altında bırakıldı. Tüm bürokrat arkadaşlarımızı da bu sarmalın içinde gösteren anlayışı kabul etmek mümkün değil. 10 yıldır adam gibi durarak siyaset yaptığım ama o duruşla artık siyaset yapma imkanı olmadığını gördüğüm bu yapının içinde olamayacağını söylüyorum ve AK Parti’den istifa ettiğimi arz ediyorum. (Haber servisi, dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
öz ak partili 15 Nisan 2014 Salı 22:12

Sn Çakar istifanız değil ama grup başkanı olamadınız diye istifa etmeniz üzücü.Size yakışan eğer partiden istifa ettiyseniz ak partililerin oyuyla seçildiğiniz meclis üyeliğinden de istifa edin de görelim.Ali Aşlık'ın dedikleri yalansa neden üzerinize alındınız ?

Yorumu oyla      11      6  
Siyasi Kulis 15 Nisan 2014 Salı 11:51

Sayın Ali Aşlık haklı söyledikleri itham falan değil gerçeğin kendisi Kenan Çakar neden gocundu acaba?

Yorumu oyla      13      8  
Hüseyin Avni 15 Nisan 2014 Salı 10:15

Sayın Çakar akıllı bir adamsınız, yıllardır bu partide nasıl siyaset yaptığınıza hayret ediyordum, geç alınmış bir karar da olsa bir Gaziemir'li olarak kutluyorum. Bu parti İsmail Yılmaz gibi bir değeri de harcamıştı zaten !

Yorumu oyla      15      7  
Muhammed Çetin 15 Nisan 2014 Salı 09:50

Sayın Kenan Çakar AKP'nin belirli bir çıkar etrafında toplandığını yenimi fark ettiniz.Günaydın.

Yorumu oyla      16      8  
15 Nisan 2014 Salı 08:58

Meclis üyeliğin den de istifa et melisiniz akp sayesin de seçildiniz o koltuk ta başka biri oturmali verdiğim oy binlerce insanin vermiş olduğu oyların vebeli buyuk olur haram olur size oy vermedik akp ye verdik oyumuzu

Yorumu oyla      19      11  
Gençlik Fatih 15 Nisan 2014 Salı 01:13

Kenan bey 10 yıllık koltuğunuz gidince parti bi anda kötümü oldu!!! Ey koltuk sen nelere kadirsin...

Yorumu oyla      20      12  
Kemeraltı esnafı 15 Nisan 2014 Salı 01:08

Geçte olsa Bilal DOĞAN farkedildi böyle bir değerin grup meclis başkan vekili olması partimiz için çok büyük şans o gerçek bir siyaset beyfendisi... Katkısı olanları tebrik ediyoruz...ALLAH yar ve yardımcınız olsun

Yorumu oyla      16      9  
Adem Eren 15 Nisan 2014 Salı 00:50

istifa edene kızarsınız, size göre kimse sesini çıkarmasın, bir M.Vekili, bir üst düzey yönetici ne derse siyasetin içinde kalabilmek için herkes ona boyun eğsin, sonrada haksızlık adaletsizlik, emek hırsızlığı diye herkes birbirine kızsın. Yaa bi bakın adam ne diyor, neden istifa ediyor kolaymı öyle %50 lik partiyi, etiketi, şöhreti bırakıp gitmek, gidince ne olacak üç gün sonra unutulacak ama bunları göze alıp bu partiden istifa noktasına geliyorsa birileri burda ne oluyor demeli, Bunu sadece K.Çakar için söylemiyorum, küstürülen, uzaklaştırılan herkes için nasıl istifa edersin yerine, neden istifa ediyorsun, nereye gidiyorsun denmeli. Böyle olmuyorsa çözülme dağılma kaçınılmaz olur.

Yorumu oyla      19      5  
yazık 15 Nisan 2014 Salı 00:28

Bu kadar ego şişerse bir yerde patlayacak normaldir

Yorumu oyla      13      9  
Öz İzmirli 15 Nisan 2014 Salı 00:02

Ertuğrul Günay'ın yanına git orda grup başkanı olursun çok yazık grup başkanı olamadım diye istifa ettin meclis üyeliğin den de israfa et

Yorumu oyla      13      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürsel Tekin’i kızdıran Sarıgül sorusu
CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül’ün genel başkan yardımcısı olup ...
Yıldırım’dan 30 Mart mesajı: Hiç kimse…
Erzincan’da konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK ...
Ve Hamza Dağ AK Parti üst yönetiminde
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'ndan, belediye başkanlıklarına ...
 
Ricciardone’den AK Parti’ye ziyaret: Gündem Gökçek!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’le görüşen ABD Büyükelçi ...
CHP’li Vekil’den Başbakan Erdoğan’a suç duyurusu
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Erdoğan hakkında, "Anayasa ...
AK Parti’de ‘müteahhit’ krizi büyüyor: Çakar’dan Twitter salvosu!
‘Fikir babası’ Aşlık’ın ‘Yanlış işlere girenin gözünün yaşına bakmayız’ ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘OccupyCHP’ bakışı: Eşbaşkanlık dahil…
Kılıçdaroğlu eşbaşkanlık dahil tüm talepleri tartışmaya açık olduğunu ...
Çağlayan'ın 700 binlik saati hakkında yeni ayrıntı!
Gümrük Bakanlığı, eski Bakan Çağlayan’a rüşvet olarak verildiği iddia ...
Gökçek, Erdoğan'dan özür diledi: Aldatılmış hissediyorum
Ankara'da Belediye Başkanı Melih Gökçek, 17 Aralık operasyonu ile ilgili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva