HABERLER>EKONOMİ
1 Temmuz 2014 Salı - 01:53

Yorgancılar'dan bayrak çıkışı ve af çağrısı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'de her 3 yılda bir vergi affı olduğunu belirterek, vergisini düzenli ödeyen dürüst mükellefin haksızlığa uğradığını söyledi. Yorgancılar, dürüst mükelleflerin ve işletmelerin vergi indirimi ve teşvikle ödüllendirilmesini önerdi. Yorgancılar, İstanbul'da Türk bayrağını indiren kişiyi bacağından vuran polisi alnından öptüğünü belirterek, "Keşke aynı hareketi Diyarbakır'da askerimiz de yapsaydı" dedi.

Yorgancılar dan bayrak çıkışı ve af çağrısı!

Sinan DOĞAN/ EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana 31 kez vergi affı çıkarıldığını belirterek, "Her 3 yılda bir vergi affı var. Bu aflar devam ettiği sürece vergisini gününde ödeyenler bu işten zarar görecek. Biz güvenilir ve dürüst işletmelere ve mükelleflere ek vergi indirimi yapılmasını ve yeni teşvikler verilmesini istiyoruz" dedi.
EBSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Yorgancılar, vergisini ödeyen mükelleflerin de vergi indirimi ile ödüllendirilmesini istedi. Daha önce iki kez vergi affından yararlanmak için başvuran ancak vergisini ödemeyenlerin üçünçü kez aftan yararlanmasının önünün kesilmesini isteyen Yorgancılar, bunun için Torba Yasa'da düzenleme yapılmasını önerdi. Yorgancılar, "Bir insanın ödemeye niyeti varsa, devletin sağladığı bu aftan istifade eder ve borçlarını öder. Öte yandan vergisini düzenli ödeyenlere nitelikli girişimci teşviği verilmeli. Güvenilirlik ve dürüstlük anlamına gelecek kamusal duyarlılığı yüksek işletme-girişimci teşviği sağlanmalı. Vergide yüzde 5 oranında indirim uygulanmalı. Yatırım teşvik uygulamalarında enerji, arsa tahsisi, gümrük indirimi desteği verilmeli. Umarız sesimiz duyulur. Bu haksızlık da ortadan kalkar" diye konuştu.

'İZMİR SERBEST ŞEHİR OLSUN'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılımıyla 25 Temmuz'da İzmir'de teşvik toplantısı yapacaklarını hatırlatan Yorgancılar, şöyle konuştu: "İzmir'de nasıl bir teşvik sistemi uygulanmalı?, Organize sanayi bölgeleri nasıl dolmalı? Şehrin her tarafında bulunan fabrikaları organize sanayi bölgelerine taşırsak nasıl avantaj sağlanır? İzmir nasıl serbest şehir olur? Serbest bölge sayısı nasıl artırılabilir? Bunlar önerilerden birkaçı. Kore'deki gibi uygulanması gereken köklü teşvik sistemleri var. Taşınma yöntemiyle teşvik sistemi tutmadı. Öncelikle yatırım yapılabilecek sektörler oluşturulup, arz edilmeli. Sonra bir yol haritası çizilmeli."

'FAİZLER BİRDEN İNMEZ'
Özel sektör yatırımlarının desteklenmemiş olmasının büyümede endişe yarattığını belirten Yorgancılar, büyümenin sağlıklı ve sürdürülebilir olmasının imalat sanayine ve ihracata dayandığını söyledi. Dünya Bankası'nın Türkiye'nin büyüme oranını yüzde 2.5'a düşürdüğünü ifade eden Yorgancılar, iç talepte düşüş sinyali olduğunu kaydetti.
Yorgancılar, Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 0.75 düşürdüğünü belirterek, faiz oranlarının kademeli olarak düşeceğine inandığını söyledi. Faizlerin birden yarı yarıya düşmesinin yanlış olacağını dile getiren Yorgancılar, "Faizler  0.50-0.75 bandı çerçevesinde yavaş yavaş aşağıya gidecektir. Bu ay sonu veya ağustos ayında yapılacak toplantılarda faiz oranlarının aşağıya doğru indirileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

'POLİSİ ALNINDAN ÖPÜYORUM'
Yorgancılar, İstanbul'da Türk bayrağını indiren kişiyi bacağından vuran polisi kutladı. Yorgancılar, "İstanbul'da kendini bilmez kişiyi vuran polisimizi alnından öpüyorum, kutluyorum. Keşke aynı hareketi Diyarbakır'da askerimiz de yapsaydı. Bu gibi vatan hainlerine bunun ders olacağına ve bu tür şeylere tevessül etmeyeceklerine inanıyorum" dedi.

İKİ TREN ÇARPIŞACAK
EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Hakkı Attaroğlu, ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin parlamenter demokratik sistemin yapısına ters olduğunu belirterek, seçilecek Cumhurbaşkanı ile başbakanın çatışmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Attaroğlu, "Bu seçim ileride yeni krizler doğurmaya namzettir. Halk tarafından seçilmiş bir parlamento ile yine halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanının karşı karşıya gelmesi söz konusu olabilecektir. Yani aynı ray üzerinde giden iki trenin çarpışmaması sözkonusu değildir. Seçilecek olan Cumhurbaşkanı partiler üstü bir anlayışla, toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde, uzlaşmacı ve uzlaştırmacı  bir tutum benimsemek durumunda olmalıdır" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 30 Haziran 2014 Pazartesi 22:28

Baskanim inciraltini tesvik edilmesini istemenizi eksik etmeyin..siZden duyuyoruz sadece inciraltini 25 temmuzda unutmayin konusmayi..dedemden beri bekleyen inciralti arsa sahibi ali ermis

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asgari ücrete öğün başına '4 kuruş' zam
Asgari ücrete yarından itibaren öğün başına "4 kuruş" zam geliyor. Zamdan ...
Soma esnafa faizsiz kredi müjdesi
Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, maden kazası sonrasında ...
İAOSB’da gündem tekstil ve hazır giyim
Tekstil ve Hazırgiyim Çalıştayı’ nda; Sanayileşme süreci boyunca gelişmekte ...
 
Ege Serbest Bölgesi’ne Bakan müjdesi: Talimatı verdi!
Kiralanacak arazisi kalmadığı için yeni yatırımcı çekemeyen Ege Serbest ...
Bakan talimatı verdi mektuplar yola çıkıyor!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla gönderimi durdurulan, ödenmemiş ...
Menemen'den Fransız Tatil Köyü isyanı!
Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, yaklaşık 9 yıldır kapalı olan ...
 
‘Çevreci’ gemi: İzmir sularında atık bırakmayacak!
Gaziemir'deki kurşun fabrikasının arazisindeki tehlikeli atıkları temizleyen ...
Tüketiciye müjde: Kasada fiyat farkı bitiyor
Bugünden itibaren malın satış fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunması ...
İzmir’de 3 boyutlu teşvik zirvesi: İşte detaylar
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılacağı İzmir'deki ekonomi zirvesinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva