HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2013 Perşembe - 15:09

Yıldırım kafa karıştırdı: İzmirlilere gerektiği zaman…

Son dönemde AK Parti cephesinden peş peşe gelen ‘İzmir adayı Bakan Yıldırım’ minvalindeki açıklamaların ardından süreçte ilk kez konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı kafa karıştırdı!

Yıldırım kafa karıştırdı: İzmirlilere gerektiği zaman…

İZMİR -  AK Parti’nin üst düzey isimlerinden gelen peş peşe açıklamaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir adaylığına kesin gözüyle bakılırken, süreçte ilk kez konuşan Yıldırım’dan kafa karıştıran bir söylem geldi.

Önce Paris’teki EXPO 2020 oylaması günü Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Twitter mesajı, ardından Başbakan Vekili Beşir Atalay’ın ‘Bakan Yıldırım’ı da İzmir’e uğurluyoruz’ sözleri AK Parti’nin İzmir için seçimini yaptığı yorumlarını kesinleştirmişti.
 
Başbakan Erdoğan’ın da 12 Aralık’ta kente gelerek Bakan Yıldırım’ın elini kaldıracağının konuşulduğu günlerde ‘olası aday’ ilk kez konuştu.

Uşak temasları kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, ‘İzmirliler sizi çok seviyor, burada bile yalnız bırakmadılar’ sözlerine ilginç bir karşılık verdi. Yıldırım, “İzmirlilere gerektiği zaman, gerektiği mesajı veririz” diye konuştu.

İZMİR’E YABANCI DEĞİLİM!
Bakan Yıldırım Hazar Strateji Enstitüsü tarafından düzenlenen Hazar Forumu'nda da ‘İzmir’ sorularıyla yüz yüze kaldı ve yine net cevaplar vermedi.

Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi için isminin anıldığı hatırlatılarak, İzmir adaylığına nasıl baktığı sorulan Yıldırım, soruya "Nereye bakıyorum" diyerek, cevap verdi. Yıldırım, "Ben İzmir milletvekiliyim, İzmir'e yabancı değilim. Biraz daha sabredelim. Şurada sayılı günler kaldı. Her şey ortaya çıkar. Ondan sonra daha detaylı konuşuruz bu konuyu" diye konuştu.
 
"İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?"
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimlerde aday olan bakanlarının istifa etme zorunluluğu olmadığına ilişkin kararı sorulan Yıldırım, "Ben, bu kararla ilgili bir yorum yapmak istemiyorum şu aşamada" dedi. Yıldırım, "İstifa edecek misiniz?" sorusunu ise, "Sorular hep ihtimallere dayalı olarak soruluyor. Onun için cevaplar da doyurucu olmaz. Önce bir, adım adım gidelim. Her şey ortaya çıksın, netleşsin, ondan sonra nasıl hareket edileceğini zaten göreceksiniz" diye yanıtladı. (a.a, dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 39 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sade Vatandaş 6 Aralık 2013 Cuma 14:55

Sonuç olarak ülke içi üretim al-birleştir-sat'a öyle dönüşmüş ki, ihracatmız neredeyse %60'lar oranında ithalata bağımlı kalmış. Yani ithal ettiğimiz ürünler olmadan, üretip satmamız mümkün olmaz hale gelmiş. Bu da dışa göbekteb-n bağımlılığın bir aşka şekli olmuş. Gelişmeyi elektronik ürünü ucuza alıp kullanma zannedenler bu arada, ülkedeki bilim üretip teknoloji ve inovasyon üretecek birimleri revize ederek, atıl, işe yaramaz hale getirmişler. Bakmışlar ki ülke de de beyin kalmamış, tersine beyin göçü üzerinde çalışmaya başlamışlar. Ama gelen yok... Bilim özgür ve farklı düşünme ve buna saygı gösterme ile başlarmış çünkü. Yapılan üç-beş gelişme ile abartıp avunur olmuşuz. Dünya da adamlar Mars'a koloni kurma, astreoidlerdeki madenleri toplama, küresel ısınmaya karşı önelme alma çabasında, biz daha uzağa işeme... DURUM ÖZETİ BUDUR (BİTTİ)

Yorumu oyla      13      6  
Sade Vatandaş 6 Aralık 2013 Cuma 14:48

Ardından Türkiye'de bir kurtlar vadisi ile kamuoyu pişirilip zihinler hazırlanınca tüm şahinler ve destekçileri temizlenmiş. Bu arada Türkiye'ye de sürekli sıcak para girişi olmuş. Kamu borçları azalmış ama hazine garantisi ile özel sektörün borçları artmış. Kaç kat artmış bir bakın. Bu arada giren paralarla elbette bir şeyler yapılmış, topluma bir parmak bal vermenin ötesine geçmemiş. Çünkü gelir dağılımındaki adalet bozulunca, vergilerle verilen toplanınca, ekonomik kaynaklar genel topluma değil, belli ellere toplanmış. Bu eller yatırım olarak kısıtlı düzeyde teknoloji, üksek düzeyde ise ranta açık inşşat sektörüne yönelmiş.( Devamı gene var)

Yorumu oyla      13      6  
Sade Vatandaş 6 Aralık 2013 Cuma 14:43

Arkadaşlar, bir düşünün AKP ilk seçimleri almadan önce şimdiki başbakan daha mecliste değil iken Amerika'daydı. Döndü. Parti meclise girdi. Piyasa rahatladı. Dolar- altın- Devlet Bonoları bir yükseldi bir indi. Irak harekatı oldu. Türkiye'ye teklif verdiler. 8 milyar dolar hibe ya da 12 milyar dolarlık kredi. Kuzey Irağa girelim diye. Meclisten kamuoyu ve kamuoyuna seslenen milliyetçi şahinler yüzünden onay çıkmadı. O zamanlar şöyle bir dedikodu vardı. Güya 5 milyar dolar para dolar yüksek iken gelmiş, Türk lirasına çevrilmiş ve yüksek faizli(%60 lar üstü) hazine bonolarına çevrilmiş ardından kademeli olarak dolar düşmüş.Vadesi dolan bonolar düşük fiyattan dolara çevrilmiş. Ardından dolar tekrar artmış. Böylece kendi ana paralarını aldıktan sonra bize bunu askerimiz karşılığında hibe olarak teklif edilmiş.(Devamı var)

Yorumu oyla      13      6  
Erhan Acar'a 6 Aralık 2013 Cuma 13:35

Gelişmelerin Yıldırım ile alakası yok! Bu adamlar gelinebilecek en ideal zamanda ülkenin başına geldi lakin borç yaparak, ata yadigarı tesisleri satarak herşeyi örtbas etmeye çalıştılar. Teknoloji herşeyi mümkün kılıyor lakin ayağını yorganını göre uzat diye boşuna dememişler...

Yorumu oyla      17      8  
ERHAN ACAR 6 Aralık 2013 Cuma 13:14

İSMİ NUR HANIMEFENDİ 970 HANGİ HAT BİLMİYOR DİYORSUN NASIL BÖYLE BİR KANIYA VARDIN BU BEYFENDİ SAYESİNDE EN PAHALISI 250 TL UÇAKLARA BİNİYORSUN 10 LİRAYA 20 LİRAYA GÜN GELİYOR UÇAKLARA BİNİYORSUN DÜNYANIN EN ÜSTÜN TEKNOLOJİLERİNE SAHİP VE EN BAŞARILI SEÇİLMİŞ BAKANDAN BAHSEDİYORUZ BENCE BİNALİ BEY İZMİR İÇİN BİR LÜTÜFDUR İZMİRİN EN ELİT BÖLGELERİNDE PARTİSNİNİ HİÇ OY ALAMADIĞI BÖLGELERDE BİLE İSMİ GÜVN VERİYOR DİYE PUAN ALIYOR VEYA SANA ŞÖYLE İZAH EDEYİM "24 VEKİLLİĞİN 11 TANESİNİ ALALBİLMEYİ BAŞARABİLMİŞ

Yorumu oyla      17      12  
TC misafir 6 Aralık 2013 Cuma 11:57

Bir şeye dikkatinizi çekmek isterim; sitenin geçen günkü haberi olan "AK Parti’nin İzmir adayını Başbakan Vekili açıkladı!" yorumlara bakıldığında bu habere farklı isimlerle kopyala yapıştır yapılarak 3-5 kelime değişikliğiyle kamuoyu yaratmaya çalışıldığı ortadadır. adı geçen haberdeki "Hakan" isimli yorumcu ile bugün "Berk" isimli yorumcuların ve dünkü haberde "35" isimli yorumcuyla bu haberdeki "Ufuk" isimli yorumcuların yorumlarındaki paralellik ayrıca "35" isimli yorumcuyla "Berk" ve "Ufuk" isimli yorumcuların yorum zamanlarındaki yakınlıklar da bu kişilerin ya aynı kişiler olduğu ya da aynı ortamda bulunan 1-2 kişi olduğuna dair yüksek ihtimal teşkil etmektedir. Eleştirirken de en azından biraz çalışıp araştırın kopya çekmeniz ve 3-5 kelimeyle oynayarak yorum yapmanız çok trajikomik olmuş. Bu da eleştirilerin fikir beyanından ziyade ezberden ileri geldiği açıkça görülüyor.

Yorumu oyla      15      8  
Ufuk 6 Aralık 2013 Cuma 10:59

Bu şehrin hızlı gelişmesini istiyorsak sanal korkuları bir yana bırakmak zorundayız. Sosyal yaşamımıza hiçbir şey olmaz. Bakın Ankara ve İstanbul kaç dönemdir AKP'li kadrolarla yönetiliyor. Ne haremlik selamlık otobüsler var ne de başka bir şey. Üstelik eğlence hayatı bizden çok daha canlı. Malesef bu şehirde beceriksizlikler korkularla örtülüyor.

Yorumu oyla      16      17  
Berk 6 Aralık 2013 Cuma 10:57

Laiklik elden gidiyor diye diye İzmir elden gitti. Bursa, Antep, Kayseri, Eskişehir, Konya gibi illerdeki belediyeciliği ve gelişmeyi gördükten sonra şehrim adına çok üzülüyorum. İzmir'imin yılları heba olmuş.

Yorumu oyla      15      17  
35 6 Aralık 2013 Cuma 10:45

İzmir semtlerini bilmek değil semtleri bilen çalışkan ve adanmış ekipleri oluşturmaktır belediye başkanının yapması gereken. Binali Bey'i tanıyanlar ekip kurup yönetmedeki başarısını da biliyorlar. Bu sayede ülke tarihinin en başarılı bakanlarından biri oldu. Belediye ise tamamen ekip işi.

Yorumu oyla      14      14  
Nur Hanım 6 Aralık 2013 Cuma 09:37

Binali Bey İzmir'e kaç kez gelmiş? Narbel neresi,Yeşilyurt neresi, 970 Hangi hat biliyor mu? Elbette ki hayır. Yapmayın arkadaşlar İzmir'i bilmeyenleri şehre başkan yapmayın! Aziz Bey'i istemezseniz alternatif bulunur lakin İzmir'i çıkmaza sürüklemeyin...

Yorumu oyla      28      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Avcı’dan ‘küçük yazara’ destek mektubu
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yerel bir gazetede yazarlık yapan 7. sınıf ...
4 CHP İzmir Milletvekilinden o iddialara sert cevap
CHP’de krize neden olan Ankara’daki Kemal Kılıçdaroğlu’yla yapılan zirvenin ...
Bayraklı aday adayı Kerim Özer’e ‘dur-durak’ yok!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Kerim Özer Konak Belediye Başkan ...
 
YSK açıkladı: Propaganda döneminde neler yasak?
Yüksek Seçim Kurulu, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin seçim ...
MHP'li Hasan Çağlı Tire için yola çıktı
Avukat Hasan Çağlı, MHP Tire İlçe binasında düzenlenen törenle Tire Belediye ...
TIME’ın anketinde Erdoğan-Sisi çekişmesi!
ABD'de yayımlanan haber dergisi TIME'ın "Yılın Kişisi" anketinde, internetten ...
 
Menderes aday adayı İnal’dan kritik ‘sulama’ mesajı
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Urkiye Güner İnal, İzmir Büyükşehir ...
Kalyoncu: Sizinle münasebetimiz bir günle sınırlı değil!
AK Parti İl Başkan Yardımcısı İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili, Karabağlar ...
Mustafa Gürkan'dan zeytincilere ziyaret
Güzelbahçe'de zeytin hasatı başladı. CHP Güzelbahçe belediye başkan aday ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva