HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2024 Pazartesi - 13:27

Yeni Başkan Tugay’dan sandık değerlendirmesi: Artık önümüzdeki seçimi bekliyoruz

Partisinin İzmir İl Binası’nda konuşan resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, “Bugünden sonra Türkiye başka bir ülkedir. Bugünden sonra Türkiye umutla dolu bir ülkedir. Özellikle gençlerimizin bu moda ihtiyacının olduğunun farkındayız ve bu nedenle çok çalışacağız. Bizden beklenen sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi. Tugay ayrıca, "Halkımızla tekrar buluştuk. Tekrar kenetlendik. Önümüzdeki seçimi bekliyoruz artık. Ben bundan sonra iyi belediye başkanlığı yapacağım" ifadelerini kullandı.

Yeni Başkan Tugay’dan sandık değerlendirmesi: Artık önümüzdeki seçimi bekliyoruz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, partisinin il binasını ziyaret etti.

İlk olarak İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun makamında kısa bir süre görüşme gerçekleştiren Tugay, sonrasında ise basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TUGAY: GÜVENİN DEVAMINI DİLİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay alınan sonuçtan dolayı mutlu olduklarını belirtirken, “Bugün örgütümüze teşekkür etmek için buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin  üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş  tüm yol arkadaşlarımız büyük bir mücadeleyi dün  çok büyük bir zaferle neticelendirdiler.  Gerçekten hepimize gurur veren ama aynı zamanda umut aşılayan bir sonuç elde ettik hem İzmir'de hem Türkiye'nin pek çok yerinde. Şu anda resmi olmayan sonuçlara göre 14  tane büyükşehir, 26 ili, 337  tane ilçeyi ve 48 tane beldeyi kazanmış durumdayız. Toplamda 420 belediye Cumhuriyet Halk Partisi  kazanmış durumda. Açıkçası bizler bu görevleri ne kadar istediğimizi halkımıza anlatmaya çalıştık. Başarılı olmak için çok çalışmaya hazır olduğumuzu insanlarımıza anlatmak için çok çaba gösterdik. Ama yıllar içerisinde beklemediğimiz sonuçlar ala ala  biz de açıkçası acaba beklemediğimiz bir sonuç olur mu diye endişe içerisindeydik. Ben İzmir'den her zaman emin oldum. Bunu konuşmalarımın hepsinde anlattım. İzmir'de neyi temsil ettiğimizi biliyoruz. İzmir Cumhuriyetin kalesi olduğu için, Atatürk ilkelerine bağlı insanların kalesi olduğu için, çağdaş, yaşamı, laikliği benimsediği için, kendisine sosyal adaleti istediği için halk her zaman kendisini temsil etmeye en yakın parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin desteklemiştir. Bundan vazgeçmeyeceğini biliyorduk. O nedenle dünkü sonucu bekliyordum. Emindim. Hayalimiz, isteğimiz tüm ilçeleri kazanmaktı. Sadece  iki tane ilçeyi ne yazık ki küçük farklarla kaybettik. Ama şunu da gördük; 30 ilçede büyükşehir belediyesinde en fazla oyu yine bana verdi. Halkımıza bu teveccühleri için minnettarım. Bu aynı zamanda bir beklentinin ifadesidir. Büyükşehir Belediyesinde benden çok iyi  hizmet beklediklerinin ifadesidir. Bana inandıklarının ifadesidir. Onun için minnettarım. Bana verdikleri görevin anlamını biliyorum.  Bu görevin gereğini yerine getireceğim. Biz bu görevleri tabii ki tek başımıza yapmıyoruz. Bize inanan insanlarla beraber yapıyoruz bu görevleri. Ama hizmette adaletimizin olacağını defalarca dile getirdim. Bugün itibariyle benim için nereden ne kadar oy aldığımızın hiçbir önemi yok. Önümüzdeki dönem şehrimize vereceğimiz hizmetlerdir esas olan. Ve bize insanlarımızın verdiği bu sorumluluğun  neleri kapsadığını gayet iyi biliyorum. Bu güvenin devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ OLDU
Vatandaşlarda umudun tekrar yeşerdiğini belirten Tugay, “Sabah Karşıyaka'da öğlen saatlerinde burada Alsancak'ta insanlarımızın arasında  bulundum. Biraz yürüdüm.  Daha önce  bir süredir kaybedilmiş olan umudu insanlarımızın yüzünde gördük. Mutluluğu insanların yüzünde gördük.  Bize dokunuşları, bize sarılışları çok farklıydı. Bunların hepsi çok özel şeyler. Anlamları çok büyük. Bize yüklediği sorumluluklar da çok büyük. Bunun gereği yerine gelecek.  Türkiye çok büyük Güzel bir ülke. Milletimiz  çok iyi şeyleri hak ediyor.  Üzerimize düşen şey çalışmak, çalışmak, çalışmak. İlkelerimizden asla ödün vermemek dürüstlüğümüze bir gram leke sürdürmemek. Böyle bir belediye dönemi görecek. İzmir'imiz 30  ilçesi ve Türkiye'mizin dört bir köşesi... Ben bu süreçte her biri ayrı ayrı çok değerli katkılar veren tüm parti üyelerimizi  sayın il başkanımız il yönetimimizin nezdinde  kutluyorum. Her birisine çok büyük minnet borçluyuz. Her birisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde de bize verdikleri bu desteği, bize duydukları bu güveni boşa çıkarmamak, onları mahcup etmemek için ne gerekiyorsa bunu ben ve arkadaşlarım yapacağız. Bunun sözünü veriyorum.  Bugünden sonra Türkiye başka bir ülkedir. Bugünden sonra Türkiye umutla dolu bir ülkedir. Özellikle gençlerimizin  bu moda ihtiyacının olduğunun farkındayız ve çok çalışacağız. O nedenle bizden beklenen sorumluluğu yerine getireceğiz. En başta Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne bütün bireylerine, bütün üyelerine, dün sandıklarda görev alan tüm değerli  arkadaşlarımıza, vatandaş  bize oy veren tüm seçmenlere ve tabii ki oy vermeyenlere de çok teşekkür ediyoruz. Güzel günlerin başlangıcı olsun dedik. 1 Nisan güzel günlerin başlangıcı olduğuna yürekten inanıyorum” dedi.

HİZMET ETME DUYGUYSUYLA HAREKET EDECEĞİZ
Oy düşüşü olan yerlerin sorulmasına yanıt veren Tugay, “Oy oranlarından  çıkarmamız gereken bir sonuç varsa acaba bir mesaj mı veriliyor diye düşünüyorum. Yani neticede arkadaşlarımız görevlerine devam ediyorlar, edecekler.  Ben  oradaki tabii farklı adaylaşmaların ve o farklı dinamiklerin getirdiği sonuçlar olarak görüyorum onu. Ama  demin söylediğim gibi bundan sonra biz seçimi geride bıraktık önümüzdeki dönemde sadece ve sadece hizmet etme düşüncesiyle bakacağız. Sadece hizmet etme  duygusuyla hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YÜKLEDİĞİ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ
Kiraz’ın Dokuzlar Köyü’ndeki oy artışını da değerlendiren Tugay, “İlçe adaylarımız gerçekten çok çalıştılar.  Onları tebrik etmek lazım. Her birisi çok özel insanlardı ve  yoğun olarak kendi ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde çok çaba gösterdiler. Kiraz'la da şu anda orada artık yeni dönem belediye başkanı olacak Sayın Nasuhi Coşkun çok büyük emek harcadı. Onun dışında geçen dönemde biliyorsunuz düşük oy alındı diye büyükşehir belediye başkanımız oraya ziyaretlerde bulunmuştu. Onun da etkisi olmuştur. Ama Türkiye'nin genelinde şöyle bir şey var iki şeyden bahsedebiliriz; Birisi mevcut iktidardan onun yönetim şeklinden  çok büyük rahatsızlık var.  İnsanlarımız adaletsizliğe uğradıklarını, insanlarımızın refah düzeyinin düştüğünü, yoksullaştıklarını, işsizliğin arttığını görüyorlar, bunu yaşıyorlar. Emeklilerin durumu ortada, çiftçilerin durumu ortada.  Emekçilerin durumu ortada. Bunu insanlar yaşıyor ve buradan memnuniyetsizlik var ama diğer taraftan şunun da var olduğunun farkına varmak lazım. Çünkü muhalefet partilerine baktığınız zaman hemen hepsi küçüldüler. Ama Cumhuriyet Halk Partisi  büyük bir oy artışıyla birinci parti oldu. Bu tamamen  değişim hareketinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin sadece kadrosu değil aynı zamanda söylemleriyle de halka ulaştığını gösteriyor. Bunun sadece İzmir'de değil, Kiraz’da Dokuzlar köyünde değil, bütün Türkiye'de olduğunu unutmamak lazım.  Ama bunun bize yüklediği sorumluluğun da farkındayız. Ülkemizi içinde bulunduğu bu sıkıntılardan  açıkçası bu bataklıktan  çıkaracağına inanıyorum partimizin.  Burada genel Başkanımıza özel olarak tebrik etmemiz gerektiğini, alkışlamamız gerektiğini düşünüyorum. Ama tabii ki onun önderliğinde milletvekillerimiz, parti meclisimiz, il örgütlerimiz, ilçe örgütlerimiz, herkes inanarak mücadele etti.  Bunu 14 ve 28  Mayıs seçimlerinden sonra yaşamak bizim için çok değerli.  Halkımızla tekrar buluştuk. Tekrar kenetlendik. Önümüzdeki seçimi bekliyoruz artık. Ben bundan sonra iyi belediye başkanlığı yapacağım. Benimle beraber çalışan arkadaşlarımız yerel yönetimlerde üzerine düşeni yapacaklar. Milletvekillerimize daha çalışacak. Parti örgütümüze daha çok çalışacak. Biz yürekten inanıyoruz. Önümüzde ne zaman olacaksa o genel seçimi bekliyoruz.  İktidarı alacağız.  Ve Türkiye'deki o adil insanlarımızın hak ettiği yönetimi insanlara umut verecek yönetimi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

ASLANOĞLU: ÇOK GÜZEL BİR SABAHA UYANDIK
İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise “Çok güzel bir sabaha uyandık. On dört Mayıs'tan sonra umudunu yitirmiş gençlerimiz bu sabaha büyük bir umut Gözlerini açtılar. Dünden beri gelen tüm telefonlarda vatandaşlarımızdan halkımızdan o kadar güzel duygular bize akıyor ki bu duyguları vatandaşlarımıza yaşatan başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel genel başkan yardımcılarımız, parti emekçilerimiz, parti yöneticilerimizin hepsine canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bundan sonra iktidar her sabah hangi gün gideceğini düşünerek güne uyanacaktır. Cumhuriyet Halk Partili tüm arkadaşlarımız seçimi bildiğiniz gibi bir seçim biter, öteki seçimin başlangıç günüdür. Iktidara, Cumhuriyet Halk Partisi'nin emin adımlarla ilerlediğini düşünüyoruz. Bu dönem boyunca partiye, parti Emekçilerine partili kimliğini hep üst planda tutan bir adayımız oldu. Onunla gurur duyuyoruz. İlk günden bu yana partiyle birlikte partili arkadaşlarıyla birlikte mücadele etmenin değerini çok iyi bildi Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini tüm vatandaşlarımıza da doyasıya yaşattı. Biz de yoldaşı olmaktan onur, gurur duyduğumuz Cemil Başkanımızı tebrik ediyoruz bir kez daha. İzmir'e çok yakışacaksınız başkanım. Sağ olun hocam. Değerli arkadaşlar Semih başkanımız aynı zamanda adaylığı dönemi boyunca çok çalışkandı, basmadık. Alan bırakmadı, basmadık, toprak bırakmadı. Kirazdan Bergama'ya, Kınık'tan, Bayındır'a, her yerde müthiş bir enerjiyle Müthiş bir coşkuyla örgütlerimizle birlikte çalıştık. Emekleriniz için de çok teşekkür ederiz. Ve her zaman örgüte verdiği değerle ek ziyaretini, teşekkür ziyaretini, il başkanlığımıza yaptı. Nazik ziyareti için de Kendisine çok teşekkür ederiz. Yolu açık olsun. Yolumuz açık olsun” dedi.

 
Sinan Oğan'dan 31 Mart açıklaması!
 
Bahçeli: Milli irade sandıkta tecelli etmiştir
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ezege 2 Nisan 2024 Salı 09:15

başarılı olmasını diliyoruz. Ama görünen köy kılavuz istemez. Tunç Soyeri çok arayacak izmirliler. zira emekçi ve emekli dostu idi.

Yorumu oyla      4      1  
KÖYLÜYÜZ 2 Nisan 2024 Salı 09:01

İZMİR BEŞ SENE DAHA KAYIP

Yorumu oyla      4      1  
yazık 2 Nisan 2024 Salı 09:00

hizmet yokkkk yani 5 yıl daha

Yorumu oyla      3      1  
özgür 1 Nisan 2024 Pazartesi 20:08

Türkiye için güzel bir sonuç alındı. Ama İzmir sonucu bence kabus gibi bir seçim oldu. Allah bu şehirde yaşayanlara sabır versin.

Yorumu oyla      4      4  
1 Nisan 2024 Pazartesi 17:02

Bir sonraki seçime kadar ömrün olduğunu nereden biliyorsun?

Yorumu oyla      3      2  
chpli 1 Nisan 2024 Pazartesi 16:28

o il binasındaki pirocu çete ve paçalardan aşağı çeken 1 nisan kurultay çığırtkanı bütün elemanları şutla cemil başkan acilinden

Yorumu oyla      1      3  
Başka türlü birşey... 1 Nisan 2024 Pazartesi 16:02

Eğer gerçekten Chp nin gelecek seçimlerde Türkiye yi yönetmesini istiyorsan,önce o yanında fotoğraf veren çorbacıyı gönderterek başla.....

Yorumu oyla      1      1  
Dayııı 1 Nisan 2024 Pazartesi 13:38

Hayırlı olsun...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sinan Oğan'dan 31 Mart açıklaması!
ATA İttifakı'nın adayı olarak girdiği Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci ...
CHP 158 oy farkla kazandı... AK Parti itiraz etti!
Ardahan'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara ...
İzmir'de 8 ilçede kadın başkan dönemi!
İzmir'de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan ...
 
İrfan Önal’dan ilk mesaj: Kaybeden yok kazanan Bayraklı
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, 31 Mart yerel seçimlerinde ...
Soyer’in en az oy aldığı yerdi… Tugay Dokuzlar’dan kaç oy aldı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 17 oy ile en az oy aldığı ...
İlk ziyaret Zübeyde Ana’ya
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Cemil Tugay, 1 Nisan sabahı ...
 
4 milletvekili belediye başkanlığı yarışını kazandı
Resmi olmayan sonuçlara göre yerel seçim yarışına katılan 26 milletvekilinden ...
İzmir’de büyük değişim… 24 ilçeye 24 yeni başkan!
Yerel Seçimleri’de büyükşehir ve ilçe belediyeleri dahil olmak üzere kabuk değişimi yaşandı.
Buca'da zafer kutlaması
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlarına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva