HABERLER>EGE
23 Şubat 2017 Perşembe - 13:50

Yaşlı kadına günde 4 saat cami nöbeti cezası!

82 yaşındaki Fatma Sazan'a, evinin önündeki bir kavgayı ayırmak isterken değnekle bir kişiye vurarak yaraladığı iddiasıyla 5 ay hapis cezası verildi. 3 bin lira paraya çevrilen cezayı ödeme gücü olmadığı için kamu görevi verilen yaşlı kadın, yaklaşık 5 aydır her gün 4 saat cami nöbeti tutuyor.

Yaşlı kadına günde 4 saat cami nöbeti cezası!

Manisa’nın Soma ilçesinde 82 yaşındaki Fatma Sazan'a, evinin önündeki bir kavgayı ayırmak isterken değnekle bir kişiye vurarak yaraladığı iddiasıyla 5 ay hapis cezası verildi. 3 bin lira paraya çevrilen bu cezasıyı ödeme gücü olmadığı için kamu görevi cezası verilen yaşlı kadın, yaklaşık 5 aydır her gün soğuk havada 4 saat cami nöbeti tutuyor.

Soma'da yaşayan Fatma Sazan'ın, Karamanlı Mahallesi'ndeki evinin önünde, 13 Şubat 2014 tarihinde iki grup arasında kavga çıktı. İddiaya göre, Sazan, kavga edenlerin yanına gidip, değneğiyle ayırmaya çalıştı. Kavga eden kişilerden birinin kendisine sopayla vurması üzerine, Sazan değneğiyle karşılık verdi. Kavgaya karıştığı ve bir kişiye değnekle vurduğu ileri sürülen Sazan hakkında, kasten yaralama suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle Soma 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce dava açıldı.

Mahkeme geçen 15 Mart'ta Sazan'a kasten yaralama suçundan 4 ay hapis cezası verdi. Bu cezası suçun silah sayılan değnekle işlenmiş olması nedeniyle yarı oranında arttırılıp, 6 aya çıkarıldı. Duruşmadaki iyi hali gözönünde bulundurulan yaşlı kadının bu cezası daha sonra 5 aya indirilip, 3 bin lira paraya çevrildi.

PARA CEZASINI ÖDEYEMEYİNCE CAMİ NÖBETİ VERİLDİ
3 bin liralık adli para cezasını taksitle bile olsa ödeyecek gücü olmadığını belirten yaşlı kadına, cami bekleme cezası verildi. Sazan, geçen ekim ayından bu yana Karamanlı Mahallesi'ndeki evinden çıkıp güçlükle yaklaşık 500 metre ilerideki İlim Işıktır Camisi'ne giderek nöbetini tutmaya başladı. Yaklaşık 5 aydır her gün camiye giderek nöbet tutuğunu belirten Sazan, gözleri dolarak yaşadıklarını anlatıp, "Evimin önüne, komşum olan iki aile arasındaki kavgayı ayırmak için çıktım. Bu sırada elimdeki değnekle kavgayı ayırmak istedim. Ancak, değneğim birinin başına çarpıp, yaralanmasına neden oldu. Kimseyi bilerek yaralamadım. Kazayla oldu, suçsuzum. Cezam 10 Mart'ta bitecek. O karlı ve soğuk günlerde burada bekledim. Üşüdüm. Zaten hastayım. Cami içerisinde sobası, kaloriferi olmayan kuran kursunda ve cami bahçesinde bekledim. Sadece bir kızım var, onun da kocası felçli. Yemek yok, evime gidip bir parça bir şey yiyip geri geliyorum. Bu yaştan sonra bunlar başa geldi. Bu yaşıma kadar karakol yüzü bile görmemiştim" dedi.

Sazan, her gün cami imamı tarafından denetlendiğini ve imza attığını da söyledi.

CEZA ÖDENDİ FATMA NİNE NÖBETTEN KURTULDU

Manisa'nın Soma İlçesinde yaşayan 82 yaşındaki Fatma Sazan, ödeyemediği 3 bin lira para cezası nedeniyle tuttuğu cami nöbetinden kurtuldu. Sazan'ın yaşadıklarının yerel ve ulusal basında haber olmasının ardından harekete geçen Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi, yaşlı kadının kalan 10 günlük cezasının karşılığı olan 480 lirayı ödedi. Cezasının sona erdiğini, yaşadığı tek odalı evde, İlim Işık Camisi'nden gelen imamdan öğrenen Sazan, büyük sevinç yaşadı. Klarnetçi komşusunun çaldığı parçalar eşliğinde oynayarak mutluluğunu paylaşan Sazan, "Artık soğuk havada camiye kadar nöbet tutmak için gitmek zorunda kalmayacağım. Destek veren herkese teşekkür ederim" dedi. (DHA)

 
CHP'li Sertel TRT sınavına ilişkin iddiaları Meclis’e taşıdı
 
FETÖ elebaşı Gülen'in kod adı ortaya çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da operasyon: PKK'lı kadının Suriyeli oyunu!
Aydın'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda tutuklanan kadının kendisini ...
3 aylık bebek trafik kazası kurbanı!
Aydın'ın Söke ilçesinde kamyonetin çarptığı 3 aylık bebek öldü, annesi ...
Mantar üretim tesisinde tablalar devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Kütahya'da mantar üretim tesisindeki toprak dolu poşetleri taşıyan tablaların ...
 
PKK'lı baba ile kızın evinden FETÖ üyeleri çıktı!
Manisa'da terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturmada gözaltına alınan 2 ...
Dilenci gibi davranan zabıta 10 dakikada 80 lira topladı
Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün, vatandaşların dilencilere karşı ...
Manisa'da FETÖ'ye Bayrak-5 operasyonu: 6 gözaltı
Manisa'nın Turgutlu ilçesi ile 2 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel ...
 
Aydın'da çocuğa cinsel istismar davasında 20 yıl hapis
Aydın'ın Çine İlçesi'nde, yanında çalışan 16 yaşındaki T.A.'ya cinsel ...
Manisa’daki okulda tabelalara referandum ayarı!
Manisa’da Yunusemre ilçesindeki bir okul binasının girişine 3 yıl önce ...
Kurban etlerini sucukçuya satan FETÖ zanlıları için ara karar
Denizli'de FETÖ/PDY'ye finansal kaynak aktaran ve kesilen kurbanları kamu ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva