HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Aralık 2012 Cumartesi - 09:05

Vizyonda 6 çarpıcı yapım…

Gerçek bir hikayeye dayanan Ben Affleck'in yönettiği Operasyon:Argo, F Tipi cezaevlerine karşı ölüm oruçlarına katılan 6 arkadaşın tanıklıklarını anlatan 'Simurg', yerli korku filmi 'Görünmeyenler' ve Gaspar Noé, Julio Medem ve Laurent Cantet gibi yönetmenleri bir araya getiren 'Havana'da 7 Gün' haftanın öne çıkanları...

Vizyonda 6 çarpıcı yapım…

İSTANBUL - Bu hafta, 2'si yerli 6 yeni film vizyona girdi.
 
OPERASYON ARGO
Gerçek olaylara dayanan "Argo" altı Amerikalıyı kurtarmak için düzenlenen, İran rehine krizinin sahne arkasında ortaya çıkan ve halkın yıllar sonra öğrendiği gizli bir operasyonu anlatıyor.
 
İran devriminin kontrol edilemeyecek noktaya ulaştığı dönemde, 4 Kasım 1979''da militanlar Tahran''daki ABD elçiliğine saldırırlar ve içeride bulunan 52 Amerikalıyı rehin alırlar. Ancak tüm bu kaosun ortasında altı Amerikalı kaçmayı başarır ve Kanada büyükelçisinin evine sığınır. Bulunmalarının ve büyük olasılıkla öldürülmelerinin an meselesi olduğunun farkında olan Tony Mendez (Ben Affleck) adında bir CIA "sızma" uzmanı altı Amerikalının ülkeden sağ salim çıkmasını sağlayacak riskli bir plan yapar. Böylesine inanılmaz bir plan ancak filmlerde olmaktadır.
 
SİMURG
Yönetmen Ruhi Karadağ'ın ''cezaevi ve açlık grevlerini'' işlediği belgesel türündeki filmi ''Simurg'', vizyona girdi.
 
‘Simurg’da, F Tipi cezaevlerine karşı ilk kez 1996’da başlatılan ölüm oruçlarına katılan 6 arkadaşın, 2000’deki ölüm oruçları ve Hayata Dönüş Operasyonu’na bakışları yansıtılıyor.
 
Refik Ünal, Cafer Gürbüz, Çiğdem Kazan, Hüseyin Muharrem Gündüz, Ali Ekber Akkaya ve Delil İldan’ın hem 2000, hem de 2010 yılında çekilen görüntülerinin kullanıldığı 109 dakikalık film, onların hikâyesi üzerinden şekilleniyor. Korsakoff hastalığına yakalanan, konuşmakta ve yürümekte zorluk çeken 6 arkadaşın düşünceleri, ‘gökyüzü altında’ çay içmeye duydukları özlem, umutları, tanıklıkları ve bugünleri aktarılıyor.

GÖRÜNMEYENLER 
Haftanın diğer yerli yapımı ise gerilim ve korku türündeki ''Görünmeyenler''. Melikşah Altuntaş'ın yönettiği, Caner Özyurtlu ile Serhat Hasanoğlu'nun senaryosunu yazdığı filmde, Nihan Okutucu, Duru Ok ve Deniz Özmen başrolleri paylaşıyor.
 
Filmin öyküsü ise şöyle: ''Selin ve Onur henüz küçük yaştaki kızları Merve ile yeni bir eve taşınırlar. başta her şey normal gitmektedir ama taşındıktan bir süre sonra evde ve kızları Merve'de bazı gariplikler fark ederler. Zira Merve'nin vücudunda nedeni belirsiz morluklar vardır. Telaşlanan ve bakıcılardan şüphelenen çift, eve güvenlik kamerası kurdurup olan biteni takip etme kararı alırlar. Ama asıl tehlikenin dışarıdan değil, içeriden geleceğinden habersizdirler. Onur bir iş gezisine çıkınca evde baş başa kalan anne-kızı gergin günler beklemektedir...''
 
HAVANA'DA YEDİ GÜN
Aktör olmaya çalışan genç bir Amerikalı, Havana'daki film festivaline gider ve şehirdeki ilk gecesinde gezdiği bir dizi parti esnasında çeşitli dil problemlerinin var olduğu yabancıların arasına karışır... Öte yandan ünlü bir yönetmen de bu film festivaline son derece sarhoş ve kendini kaybetmiş bir halde katılıp türlü trajikomik olaylara neden olur... Bunlardan farklı olarak genç bir kız, katıldığı bir ayin sırasında cinsel kimliğini keşfeder... Birbirlerinden tamamen farklı yedi hikayeyi ortak noktada buluşturan şey ise egzotik Havana şehri olur!
 
Gaspar Noé, Julio Medem ve Laurent Cantet gibi ünlü yönetmenleri bir araya getiren filmde ünlü oyuncu Benicio Del Toro'yu yönetmen olarak, ünlü yönetmen Emir Kusturica'yı da oyuncu olarak görme şansına erişiyoruz. Havana antolojisi tadında olan film yedi farklı yönetmenin Havana'da geçen bir haftayı anlattığı yedi farklı hikayeden oluşuyor.
 
İNTİKAM GÜNÜ
Aksiyon filmleriyle Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip Jean-Claude Van Damme ile Scott Adkins, Dolph Lundgren'in rol aldığı ''Evrenin Askerleri: İntikam Günü'', sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
 
3 boyutlu olarak çekilen filmin yönetmenliğini John Hyams üstlendi.
 
Roland Emmerich'in 1992'de başlattığı Evrenin Askerleri serisinin son versiyonu olan ''İntikam Günü'', uzun zaman önce uyutulan ve genetik müdahalelerle birer ölüm makinesine dönüştürülen iki askerin aksiyon dolu hikayesini anlatıyor.
 
VAN GÖLÜ CANAVARI
Doğma büyüme Van'da yaşayan 3 çoban arkadaş bir gün çobanlık yaptıkları sürüyü bir şanssızlık eseri kaybederler. Oradan oraya yeni bir iş peşinde dolaşırlarken akıllarına Van Gölü sahilinde sahte bir canavar maketi yapıp, bundan para kazanma fikri gelir. Kısa sürede gölde canavar olduğu dedikodusu yayılır ve şehre İstanbul'dan gazeteci ekipler gelir. 3 kafadar ekipteki gazeteci kadınlara aşık olur ve başlarına komik işler açarlar.

Yapımcılığını Mustafa Çetin'in üstlendiği projede oyuncu kadrosunda Selahattin Taşdöğen, Naci Taşdöğen, Ceylan Yılmaz ve Erciş Tiyatro Grubu'ndan gençler yer alıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annesi ve tüm kadınlar için sahnede
Narlıdere Belediye Tiyatrosu, kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin ...
Cem Çelebi'den halk müziği ziyafeti
Türk Halk Müziği Sanatçısı Cem Çelebi düzenlenen konserde hayranları ile buluşacak.
Trio Anka 1 Aralık’ta sanatseverle buluşacak
Üç sanatçıdan oluşan “Trio Anka” grubu, 01 Aralık 2012 Cumartesi saat ...
 
Yılın filmi salon bulamıyor
Berlin Film Festivali'ndeki ödüllü prömiyerinden sonra, 30'un üzerinde ...
‘Ermişler ya da Günahkarlar’ izleyenleri büyüledi
Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde sahnelenen Bornova Belediyesi ...
“Asfalt Çiçekleri’’ Sekçuk'ta
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli “Asfalt Çiçekleri” isimli sinema ...
 
TAKSAV’dan İzmir’de tiyatro şöleni
Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf kentte Aralık ayını tiyatro şölenine çevirecek.
Karşıyaka Filarmoni’den muhteşem açılış
Karşıyaka Belediye Filarmoni Orkestrası muhteşem bir konserle sezona “merhaba” ...
Şiir müzikle buluşuyor
İzmir Devlet Opera ve Balesi şeflerinden besteci Ali Hoca, yazdığı ilginç ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva