HABERLER>EKONOMİ
10 Şubat 2015 Salı - 18:05

Valilikten 11 şehit veren köye maden vizesi!

Türkiye’nin en zengin işadamı Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Fiba Holding’in Kınık’ın Elmadere ve Kalemköy mahallelerindeki maden arama faaliyetine Valilik onayı geldi. Elmadere, Soma’daki faciada 11 şehit vermişti.

Valilikten 11 şehit veren köye maden vizesi!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği, İzmir’in Kınık ilçesi Elmadere ve Kalemköy Mahallesi mevkiindeki Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 201100458 ruhsat numaralı sahada sondajlı maden arama (5 adet arama sondajı) faaliyeti projesi ile ilgili olarak yapılan başvuruyu uygun buldu. Böylece Türkiye’nin en zengin işadamı olan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in kömür madeni arama faaliyeti için ÇED süreci başladı. Elmadere, Soma faciasında 11 madenciyi şehit vermişti.

TEŞVİK DE ALDI
Hüsnü Özyeğin, Kınık'ın Elmadere Köyü'nde kuracağı linyit kömürü yatırımı için teşvik de almıştı. Ekonomi Bakanlığı'nın yayınladığı temmuz ayı teşvik belgesi listesinde en çok teşviği alan yatırım, Hüsnü Özyeğin'in ortağı olduğu Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kınık'taki kömür tesisi oldu.

Özyeğin'in şirketi 4 milyon ton linyit kömürü çıkarılması ve işletilmesi için 478 milyon liralık sabit yatırım için teşvik aldı. Teşvik kapsamında madenci firmaya gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 80 vergi indirimi,  yüzde 40 yatırıma katkı desteği ve 7 yıl boyunca sigorta primi işveren desteği verildi. Yatırım kapsamında 300 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

ÖNCE ‘ÇED'E GEREK YOK' DENDİ
İzmir Valiliği, geçen ağustos ayında Kınık'ın Elmadere Köyü'ndeki kömür arama sondajı ve yeraltı kömür üretim faaliyetine 'ÇED gerekli değildir' kararı vermişti. Valilik, Polyak Eynez firması tarafından yapılması planlanan sahada maden arama sondajı ve yeraltı kömür üretim faaliyeti projesi ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelendiğini ve değerlendirildiğini belirterek, ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince projeye 'ÇED gerekli değildir' kararı verdi. Kınık'ın Elmadere, Yaylaköy, Arabacıbozköy, Arpadere Köyleri'ni yakından etkileyecek proje için ÇED istenmemesi şaşkınlık yaratmıştı.

TERMİK SANTRAL KURACAK
Hüsnü Özyeğin'in Sahibi olduğu Fiba Grubu’nun enerji alanında faaliyet gösteren şirketi Fina Enerji Holding, geçtiğimiz mart ayında Polat Madencilik’in Soma kömür havzasında faaliyet gösteren Polyak Eynez Enerji Üretim A.Ş. şirketinin yüzde 70’ini satın almıştı. Fina Enerji, Elmadere'de çıkaracağı kömürü, bölgede kuracağı termik santralde kullanacak. Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Şirketi'nin ortakları, geçtiğimiz günlerde Kınık'a inceleme ziyaretinde bulunmuştu. Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Şirketi'nin ortakları Polat Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Polat ile Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, İstanbul'dan Sancak Air'a ait helikopterle Kınık'a gelmişti. Ortaklar, kömür çıkarılması için galerilerin kurulmaya başlandığı sahadaki incelemelerin ardından termik santral kurulacak alanı da incelemişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reco baba 11 Şubat 2015 Çarşamba 02:45

illa bu daglar delinecek galiba

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzin ve motorine yine zam: İşte yeni fiyatlar
Benzine 11 kuruş, motorine 6 kuruş zam geldi. Zamlı fiyatlar gece yarısından ...
Pamucak Sahili’ne dev otel yatırımı
İşadamı Halis Toprak’ın Kuşadası’ndaki villasını 22.7 milyon liraya satın ...
İhracatta ‘resmi’ bilmece: İzmir ikinci mi dördüncü mü?
İzmir devletin resmi istatistik kurumu TÜİK’e göre geçen yıl ihracatta ...
 
Taksi isyanında söz Başkan’ın: O iddialar için ne dedi?
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık bir grup taksicinin ...
İzmir’de soğuk dondurdu, elektrik yaktı!
Soğuk havalar vatandaşın elektrik faturasını kabartırken, dağıtım bedeline ...
Motorine zam: İşte yeni tarife
Motorine gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 9 kuruş zam geldi.
 
Flaş! Ve dolar psikolojik sınırı aştı
Dolar/TL yeni rekorunu kırarak 2,50'yi gördü.
Babacan’dan ‘manidar’ Merkez Bankası açıklaması
Babacan bugün yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası'nda gayet yetkin bir ...
Wedding Fashion'da hedef dünya liderliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, fuarcılık sektörünün öncü ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva