HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2014 Salı - 18:18

Vali Toprak’tan 30 Mart raporu ve İzmir’e teşekkür

İzmir Valisi Mustafa Toprak kentte seçimlerin huzur ve güven ortamında geçtiğini ifade etti.

Vali Toprak’tan 30 Mart raporu ve İzmir’e teşekkür

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri ve seçim öncesi alınan güvenlik tedbirleri ile bu dönemin huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Seçimlerin huzur ve güven ortamında geçtiğine değinen Vali Toprak, Bu huzur ortamına katkısı olan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Vali Toprak şunları kaydetti:
Bilindiği gibi 01 Ocak 2014 günü başlayıp 30 Mart 2014 günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleriyle sona eren Seçim Dönemi içerisinde; İlimizde “Seçim Öncesi”, “Seçim Günü” ve “Seçim Sonrası” olmak üzere 3 aşamalı güvenlik tedbirleri ve idari tedbirler Valiliğimizce planlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Bu bağlamda, öncelikle 298 Sayılı Seçimlerin Genel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ve Yüksek Seçim Kurulunun yaptığı düzenlemeler ve genelgeler ile seçim takvimi esas alınmıştır.
 
İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala’nın Ankara’da 81 İl Valisi ve Bakanlık üst düzey görevlilerinin katılımı ile gerçekleştirdiği seçim güvenlik toplantısı sonrasında İlimizde de tüm ilçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı ve diğer ilgili güvenlik birimlerinin uzman personelinin katılımı ile değişik tarihlerde toplantılar yapılmış, il genelinde seçim güvenliği kapsamında değerlendirilebilecek tedbirler ayrıntılı olarak gözden geçirilmiş, mevcut imkan ve kabiliyetler çerçevesinde en üst düzeyde hazırlıklar planlanmıştır.
 
20 Şubat 2014 tarihinde, ilimizde mahalli idareler seçimlerine katılacak 24 siyasi partinin başkan ve temsilcileri ile Valilikte “Değerlendirme Toplantısı” planlanmış, toplantıya katılan parti yöneticileri ve/veya temsilcileri ile birlikte “mahalli idareler seçimlerinin dostluk, karşılıklı anlayış ve konsensüse dayalı bir atmosferde geçmesi” ortak temennisi ile toplantının yapılması sağlanmıştır.
 
İlimizde seçime katılan siyasi partilerimizce Polis sorumluluk alanında il merkezinde 561, ilçelerimizde 518 olmak üzere toplam 1.079 Seçim İrtibat Bürosu açılmıştır. Ayrıca, Jandarma sorumluluk alanında 233 Seçim İrtibat Bürosu açılmış olup, il geneli Seçim İrtibat Bürosu sayısı 1312 olmuştur. Seçimle ilgili olabilecek her bir noktada herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için en üst düzeyde genel güvenlik tedbirleri alınıp uygulanmıştır.
 
01 Ocak 2014’den 30 Mart 2014’e kadar geçen süre içerisinde ilimiz genelinde; seçim bürolarına ve araçlarına yazılama ve maddi zarar verme ile seçim afişlerine zarar verme, izinsiz afiş asma, hakaret ve benzeri 89 adet suç konusu hakkında adli işlem yapılmış olup, söz konusu bu olaylara karışan toplam 139 zanlı hakkında da yasal işlem gerçekleştirilmiştir.
 
30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri İlimiz genelinde; Jandarma Bölgesinde 752, Polis Bölgesinde 738 olmak üzere toplam 1.490 sandık alanı; Yine Jandarma bölgesinde 1.564, Polis bölgesinde 8.741 olmak üzere toplam 10.305 sandıkta yapılmıştır.
 
Seçimlerin halkımızın hür iradesini sandığa yansıtması ve seçimlerin başından sonuna kadar huzurlu bir ortamda geçmesini sağlamak amacıyla seçim günü ilimizde 8500’ü polis, 2150’si Jandarma olmak üzere toplam (10.650) güvenlik görevlisi sabah 06.00’dan ertesi sabaha kadar görevlendirilmişlerdir.
 
Seçim günü (30 Mart 2014) ilimiz genelinde kayda değer önemli hiçbir asayiş olayının meydana gelmemiş olması hem ülkemiz ve hem de şehrimiz açısından memnuniyet verici olmakla birlikte; İlimiz genelinde seçim günü 298 Sayılı Seçimlerin Genel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanununun ilgili hükümlerine istinaden seçim kurulu kararına aykırı davranışlarda bulunmak, kapalı oy verme yerinde cep telefonu ile fotoğraf çekmek, yasak propaganda yapmak ve benzeri 38 adet ihlal ve fiil tespit edilerek toplam 56 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.
 
Ayrıca, seçim günü il genelinde 80’i Polis bölgesinde, 10’u da Jandarma bölgesinde olmak üzere çeşitli suçlardan mahkûmiyeti nedeni ile yakalaması bulunan ya da aranan toplam 90 şahıs yakalanarak adli mercilere intikal ettirilmiştir.
 
Sonuç olarak: yaklaşık 3 milyon seçmenin oy kullandığı ilimizde 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin genel itibari ile sağduyulu bir siyasi atmosfer ve olgunluk içerisinde geçtiği ve üzüntü verici önemli bir hadisenin yaşanmadığı memnuniyetle müşahede edilmiştir. Böylesi yoğun ve uzun bir seçim sürecinin genel olarak büyük bir olgunluk içerisinde geçmesindeki en büyük payın değerli İzmir halkına ait olduğuna inanıyorum ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum.
 
Seçimin huzur, güven ve hoşgörü ortamında geçmesi konusunda katkı sağlayan İlçe Kaymakamlarımıza, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, siyasi partilerimizin temsilcilerine, adaylara, Basın mensuplarına ve seçim kurullarına teşekkür ediyorum.
 
Ayrıca canla başla mesai mefhumu gözetmeksizin seçimin ve vatandaşlarımızın güvenliğini ve huzurunu temin etmek için üstün görev anlayışı içerisinde görevlerini yerine getiren Emniyet ve Jandarma Teşkilatının amir, memur her seviye ve kademedeki görevli değerli mensuplarına gayretli ve başarılı çalışmaları için teşekkür ediyorum.
 
30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinin İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı en lezzetli festivale hazır
Alaçatı Ot Festivali rüzgarın dansına katılan otların esintisiyle bu yılki ...
Paylaşım masasında kriz: Valilikten ‘taşınır’ kartı, Büyükşehir’den rest!
Yerel seçim ile birlikte kapanacak olan İzmir İl Özel İdaresi’nin malları ...
Bin yıllık çınara Büyükşehir koruması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kaynaklar’da, aralarında 1000 yaşındaki ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan yeni dönemin şifreleri!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 3. kez seçilen Aziz Kocaoğlu, ...
Aziz Kocaoğlu oyunu kullandı: Bugün izmirliler konuşacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, eşi ...
Vali’den Karaburun’a RES’e ret kararına jet iade!
İl Genel Meclisi’nden iki kez görüşülerek reddedilen rüzgar enerjisi santrali ...
 
Valilikten kritik seçim duyurusu
Valilik açıkladı: İl genelindeki nüfus müdürlükleri, hafta sonu boyunca açık olacak.
5 milyon Japon Çeşme’yi izledi!
Japon devlet kanalı NHK'nin, izleyicilerine gezi destinasyonları sunmak ...
İzmir’in 27.arıtmasının adresi Türkelli
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yeni Foça’nın ardından ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva