HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2014 Salı - 13:16

Paylaşım masasında kriz: Valilikten ‘taşınır’ kartı, Büyükşehir’den rest!

Yerel seçim ile birlikte kapanacak olan İzmir İl Özel İdaresi’nin malları siyasi atmosferde gündemin arka sıralarına giderken valilikte kurulan komisyonda büyük savaş yaşanıyor. Komisyon, masaya taşınır mallar olan masa, sandalye ve bilgisayarların listesini getirirken Büyükşehir rest çekti. Belediye “taşınmaz mallar gelmeden kabul yapamayız” dedi. Ayrıca memur ve kadrolu işçiler belediyeye alındı, taşeron gündeme bile gelmedi.

Paylaşım masasında kriz: Valilikten ‘taşınır’ kartı, Büyükşehir’den rest!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçim öncesi meydanlarda sık sık gündeme getirdiği Özel İdare’nin malları nedeniyle yaşanan süreç devam ediyor. Kocaoğlu’nun “taşınır ve taşınmaz mallar yerel idarelere bırakılmalıdır” tavrı koyduğu mal paylaşım sürecinde Vali Mustafa Toprak ve AK Parti yetkilileri karşı açıklamalarda bulunmuşlardı. Hükümet ve milletvekilleri “kimin ihtiyacı varsa mallar onlara verilir” diyerek açıklama yaptığı süreçte belli adımlar atıldı.

- FOTO GALERİ: 'PAYLAŞILAMAYAN' MALLAR: YOK YOK!...
 
Büyükşehir belediyeleri kurulması, belediye sınırları içerisinde belde belediyelerin kapatılması ve il özel idarelerinin lağvedilmesine öngören 6360 sayılı yasa gereği İzmir Valili’inde kurulan komisyon birçok kez toplantı yaptı. Yerel seçime gidilen son hafta yapılan toplantılardan yeni sonuçlar çıkarken tartışmalı konular gündeme halen gelmedi. Valilikte, vali yardımcısı, il müdürleri ve belediye yetkililerinden oluşan komisyon seçim süreci bitmesine rağmen taşınmaz malları ve milyarları bulan değere sahip gayrimenkulleri gündeme getirmedi.


 
‘TAŞINIRLARI VERELİM’ TEKLİFİ
Toplantıda açık olmasa da kurumlar arasında ciddi mal paylaşım savaşı yaşanıyor. Birçok il müdürlüğü özel idarenin malları arasından kendisine yer beğenip talepte bulunurken Büyükşehir Belediyesi’nin istediği taşınmazlardan hiçbirisi devredilmedi. Komisyon toplantılarında Büyükşehir’e “taşınır mallar ile araç gereçleri devredelim” denildi. İçinde masa, sandalye, bilgisayar ve birçok malzemenin olduğu taşınır mallar listesini Büyükşehir kabul etmedi. Belediye hangi tesislerin ve binaların kendilerine verilip verilmeyeceğini bilmediklerinden dolayı taşınır malları kabul etmeyeceklerini söyledi.
 
TAŞINMAZLAR GELSİN
Büyükşehir Belediyesi, komisyonun gündemine gelen maddelere itiraz ederken taşınır malların görüşülmesini talep etti. Başta Balçova Termal Tesisleri, Bozdağ Kayak Tesisleri, ada, jeotermal A.Ş. gibi şirketler ve gayrimenkullerin görüşülmesini isteyen belediye taşınmazlar görüşülmeden hiçbir şekilde karara imza atmayacaklarını ifade etti. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yetkililerden bilgi aldığı taşınmazlar gündeme geldiğinde toplantılara bizzat katılacağı ifade edildi.
 
MEMUR VE İŞÇİLER BÜYÜKŞEHİR’DE
Yatırım İzleme Komisyonu, toplantıların gündemine İl Özel İdaresi’nde çalışan memur ve kadrolu işçileri de getirdi. Buna göre daire başkanları, şube müdürleri, memur personelin tamamı Büyükşehir kadrosuna geçti. Teknik personel ise belediye ana kademesi ve İZSU’da görevlendirildi. Ayrıca toplantıların gündemine kadrolu işçiler de belediye kadrosuna alındı. İşçilerin büyük bölümü İZSU’ya gitti. Büyükşehir, Özel İdare’den aynı anda 500’e yakın personel almış oldu.
 
TAŞERONA İŞ YOK!
İl Özel İdaresi’nde en çok merak edilen taşeron işçilerin durumu da gündeme geldi. Kurumda uzun süredir şirketler üzerinden çalışan işçilerin görevlerinin 31 Mart itibariyle son bulduğu ifade edildi. Yasa gereği durumları için bir karar alınmayan taşeron işçiler işsiz kaldı. Valilikteki komisyon toplantıların gündemine taşeron işçileri getirmedi.

- TAŞERON İŞÇİLERDEN VALİLİK ÖNÜNDE EYLEM…

YASA NE DİYOR?
Yerel seçim öncesi çıkan 6360 sayılı yasa gereği mal paylaşımı için yürütülen süreç devam ediyor. Tam 1,5 yıl önce kurulmasına rağmen seçime günler kala çalışmaya başlayan Yatırım İzleme Komisyonu’nun görev süresi de merak edilen konuların başında geliyor. Normalde seçime kadar malları paylaştırması gereken komisyon görevini tamamlamayınca hukukçulara görüş soruldu. Hukukçular “komisyon seçimden sonra da toplantı yaparak malları paylaştırabilir, ara karar alabilir” dedi.  Vali Mustafa Toprak’ın bilgisi dahilinde Vali yardımcısı başkanlığında toplanan komisyonun ne zaman bir araya geleceği ise henüz bilinmiyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alim40 1 Nisan 2014 Salı 14:39

kazanan yandı demştik...

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bin yıllık çınara Büyükşehir koruması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kaynaklar’da, aralarında 1000 yaşındaki ...
Başkan Kocaoğlu’ndan yeni dönemin şifreleri!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 3. kez seçilen Aziz Kocaoğlu, ...
Aziz Kocaoğlu oyunu kullandı: Bugün izmirliler konuşacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, eşi ...
 
Vali’den Karaburun’a RES’e ret kararına jet iade!
İl Genel Meclisi’nden iki kez görüşülerek reddedilen rüzgar enerjisi santrali ...
Valilikten kritik seçim duyurusu
Valilik açıkladı: İl genelindeki nüfus müdürlükleri, hafta sonu boyunca açık olacak.
5 milyon Japon Çeşme’yi izledi!
Japon devlet kanalı NHK'nin, izleyicilerine gezi destinasyonları sunmak ...
 
İzmir’in 27.arıtmasının adresi Türkelli
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yeni Foça’nın ardından ...
Türkiye’de bir ilk: İzmir’in otomatik otoparkı hazır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de otomatik çok katlı otoparkı kente ...
41 yıllık belediyeye veda gecesi
Bayındır İlçesi'ne bağlı Zeytinova Beldesi'nde 41 yıllık belediye için ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva