HABERLER>GÜNCEL
12 Ekim 2020 Pazartesi - 12:11

Vali Köşger'den uyarı ve çağrı: Alkol bir yaşam biçimi olabilir ama...

Koronavirüs salgını sonrası ara verilen yüz yüze eğitim sürecinde ikinci aşamaya geçildiği İzmir'deki törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, sahte içkiden ölümlere de değindi. Köşger, "alkol almak bir yaşam biçimi olabilir ama bunu gayrimeşru, ne olduğu belli olmayan, bandrolsüz yerlerden temin etmemeleri gerekiyor. Buna ihtiyaç duyuyorlarsa, kurumsal mekanlardan temin etmelerini öneriyorum. Biz de bu konunun üstüne gideceğiz, denetimleri sıklaştırıyoruz" dedi.

Vali Köşger den uyarı ve çağrı: Alkol bir yaşam biçimi olabilir ama...

Türkiye'de 2020-2021 eğitim öğretim yılı yüz yüze ve uzaktan eğitim de aşamalı geçiş planı kapsamında ilkokul 2, 3 ve 4'üncü sınıf, ortaokul 8'inci sınıf ve lise 12'nci sınıflar bugün yüz yüze eğitime başladı. İzmir'de ise, Vali Yavuz Selim Köşger'in de katılımıyla Bornova Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda açılış etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, sınıfları gezdi. Sınıflarında ilk ders heyecanını yaşayan minikleri ziyaret eden Vali Köşger, onlara içinde maske ve kalem bulunan paketleri hediye etti. Okulun bahçesinde öğrencilerle birlikte fidan diken Köşger, şunları söyledi:

"Ülke olarak pandemiye çok kısa sürede adapte olduk. Eğitimde de böyle bir adaptasyon gerçekleşti. 30 noktada EBA destek aracı oluşturuldu. 545 noktada evinde bilgisayar erişimi olmayan çocuklara destek veriliyor. Online eğitime de çok kısa sürede adapte olan ülkelerden birisiyiz. İlkokuldan üniversiteye kadar her düzeyde adapte olundu. Eğitim aksaklıklarını da gidermeye çalışıyoruz. Öğrencilerle ve öğretmen arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde çoğu kişi yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin dolduramayacağını söylüyor. Bence de bu doğru. Eğitim sadece üsenci bir söylemle gerçekleştirilen bir şey değil, çocuğun yüzüne bakıp başını okşayarak, öğretmenlerin kendi halleriyle örnek olduğu şekilde gerçekleşen bir süreç. Bugün çok şükür İzmir'de de kısmi de olsa yüz yüze eğitimi başlatmış bulunuyoruz. 800 bin öğrencimizden bir kısmı derslerine başladı. Pazartesi-salı bir grup, sınıflar ikiye bölündü. Çarşamba günü hijyen arası veriliyor. Perşembe cuma günleri de diğer grup gelecek. İnşallah kısa sürede sağlık sorunları kaybolup gider. Dilerim ki bütün meslekler işinin başına dönsün, tüm ülke normal hayatına dönsün."

SAHTE ALKOLDEN ÖLÜMLER
İzmir'de son günlerde 11 kişinin sahte alkol nedeniyle hayatını kaybetmesiyle ilgili soruları yanıtlayan Köşger, "Güvenlik güçlerimiz çeşitli noktalarda bu tür faaliyetlerin yürüdüğünü belirleyerek baskınlar yapıyor. Yüklüce miktarlarda kaçak içki ve malzemeler ele geçirildi. Adli süreç devam ediyor. Birçok vatandaş maalesef hayatını kaybetti. Onlarca vatandaşımız da hastanelerde yatıyor, aralarında durumu kötü olanlar da var. Ben vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; alkol almak bir yaşam biçimi olabilir ama bunu gayrimeşru, ne olduğu belli olmayan, bandrolsüz yerlerden temin etmemeleri gerekiyor. Buna ihtiyaç duyuyorlarsa, kurumsal mekanlardan temin etmelerini öneriyorum. Biz de bu konunun üstüne gideceğiz, denetimleri sıklaştırıyoruz" dedi. (DHA)

 
Dönmez: Varsa mutlaka bulacağız
 
Muğla açıklarında korkutan deprem!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Ekim 2020 Salı 08:35

en ucuz birayı bile 10-11TL yaparsanız millet kaçak içkiye yönelir. Siz gelmeden önce bira 1.5-2TL idi. Siz geldiniz hem alkole karşısınız hemde en büyük vergi kaleminiz içkiler. bu kafalarla daha çok insan ölür. bu ölümleri durdurmanızın tek çaresi vergileri azaltıp birayı 1.5-2TL seviyesine indirmek. İşte o zaman etil alkol metil alkol geyiği bitecek. Dünyanın vergisini alıyorsunuz insaf.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dönmez: Varsa mutlaka bulacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oruç Reis Sismik Araştırma ...
Şehir Plancıları'ndan Büyükşehir'e çağrı: Karar iptal edilmezse...
Şehir Plancıları odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka'da ...
Ankara'da FETÖ operasyonu! 16 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün TÜBİTAK'taki siber ...
 
Sahte içkiden ölenlerin sayısı 16 oldu!
İzmir'de, sahte alkol içtikleri iddiası ile hastaneye kaldırılan ve tedavi ...
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Sınfta öğrenci pozitif çıkarsa...
Okullarda yüz yüze eğitimin ikinci aşaması bu sabah yeni önlemler kapsamında ...
Kilis Belediye Başkanı hayatını kaybetti
Geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle Gaziantep'te tedavi altında olan Kilis ...
 
İzmir'de hastane bahçesinde ölüm!
İzmir'de, 54 yaşındaki Mustafa Karaköse hastane bahçesindeki bankta ölü bulundu.  
İzmir'de feci kaza: Motosiklet ikiye ayrıldı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, iddiaya göre seyir halindeki motosiklet, ...
Pazarda maske var, sosyal mesafe yok!
İzmirliler ihtiyaçlarını karşılamak için semt pazarlarının yolunu tutarken, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva