HABERLER>GÜNCEL
18 Ağustos 2021 Çarşamba - 11:31

Vali Köşger'den afetzedelere için birlik çağrısı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kent ekonomisine yön veren STK ve OSB başkanları ile toplantı gerçekleştirerek, son dönemde meydana gelen doğal afetler nedeniyle ortaya çıkan ihtiyaçların giderilmesi noktasında birlik çağrısı yaptı.

Vali Köşger den afetzedelere için birlik çağrısı

Valilikte düzenlenen toplantıya; İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Ticaret Borsası Başkan Vekili Ercan Korkmaz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, MÜSİAD İl Başkanı Bilal Saygılı, Ege İş İnsanları Derneği Başkanı Avni Yelken Biçer, Ege Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Karabağlı, Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği Başkanı Şerafettin Gücü, Kemalpaşa OSB Başkanı Kamil Korkut, Aliağa OSB Bölge Müdür Yardımcısı Nesrin Targıtay, Torbalı OSB Başkan Vekili Mustafa Şafak Baran, İTOB OSB Başkanı Onur Acar, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Erçin Güdücü ve Kemalpaşa OSB Müdürü Cüneyt Öztürk katıldı.

'Birlik beraberlik içerisinde bu zorlukları da atlatacağız'
Toplantının açılış konuşmasında, ülkemizin zor zamanlardan geçtiğine vurgu yapan Vali Köşger, İzmir depreminde yaşanan sıkıntıları da anımsatarak, devletimizin desteğiyle, vatandaşlarımızın katkılarıyla, birlik ve beraberlik içerisinde bu zor dönemin de atlatılacağını ifade etti.

Doğal afetlerin dünyanın her yerinde bir şekilde insanoğlunu sınadığını dile getiren Vali Köşger, doğal dengenin günden güne bozulduğu yüzyılımızda insanlığın; kötü gidişatı yok saymadan, tedbirleri artırarak ve mutlaka gelecek nesilleri de düşünerek hareket etmek zorunda olduğunu kaydetti.

Vali Köşger, İzmir depremindeki dayanışmayı örnek gösterdi
Konuşmasının devamında, doğal afetleri, öncesinde alınacak tedbirler sayesinde en az hasarla atlatmanın mümkün olabileceğini aktaran Vali Köşger, “Malumunuz geçtiğimiz ekim ayında İzmir’imizde şiddetli ve yıkıcı bir deprem yaşadık. O dönem hemşehrilerimiz maddi-manevi ciddi sıkıntılar yaşadı. Yakınlarını, evlerini, mallarını kaybedenler oldu. Çok şükür güçlü bir devletimiz var ve kısa sürede elini şehrimize uzattı. Yurdun dört bir yanından uzanan yardım ellerini de unutmadık. Olabilecek en kısa sürede yaraların sarılması adına başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devletimizin tüm kademelerinden gerekli desteği gördük, görmeye de devam ediyoruz.” dedi.

İnsanî yardım kampanyasına aynî ve nakdî katkı bekleniyor
Akdeniz Bölgesi illeri başta olmak üzere ülkemizin farklı bölgelerinde eş zamanlı çıkan orman yangınlarının ve Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel felaketlerinin herkesi derinden etkilediğini belirten Vali Köşger sözlerine şöyle devam etti:

“Koronavirüs salgını bir yandan, sadece ormanlarımızı değil ciğerlerimizi de yakan yangınlar bir yandan, sel felaketleri diğer yandan… Son dönemde çok üzücü hadiseler yaşadık, yaşıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Bu vesileyle hepsini bir kez daha rahmetle anıyorum. Yaralı kurtulanlara acil şifalar diliyorum. Selde kaybolan vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz. İnşallah onlar da salimen kısa sürede sevdiklerine kavuşur. Öte yandan gerek yanan ormanlarımızın yeniden yeşertilmesi ve yangından etkilenen vatandaşlarımızın zararlarının tazmini gerekse sele maruz kalan bölgelerde alt ve üst yapı çalışmaları ile yine vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında devletimizin gayretli çalışmaları sürüyor. Sürecin hızlanması, kadirşinas vatandaşlarımızın aynî ve nakdî yardımlarının koordineli şekilde yerlerine ulaştırılması için AFAD koordinesinde bir insanî yardım kampanyası da başlatıldı. Bugün burada bizler de valiliğimiz öncülüğünde, kentimizin ekonomisine yön veren STK temsilcileri ve sanayicilerimizle bir aradayız. Kendilerinin de İzmir’de yürüteceğimiz yardım faaliyetleriyle ilgili görüş ve önerilerini, elbette desteklerini alacağız. Gün birlik günüdür. Allah’ın izniyle, bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yok. İnşallah bu felaketler son olur, yaraları el birliğiyle sarar ve artık güneşli güzel günlere uyanırız.”

Toplantının devamında, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile başlatılan insanî yardım kampanyasına katılım noktasında İzmir'de yürütülecek faaliyetler istişare edildi.

 
KSK Fan Zone açılıyor
 
Erdoğan: Deprem dönüşümü hız kesmeden sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dantel böceği 3 şehri istila etti
Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'de yüksek sıcaklık ve yetersiz yağış nedeniyle ...
Vicdansızlar İzmir'de işbaşında!
İzmir'in Bornova ilçesinde tekstil fabrikası bekçisi Y.E.'nin (80), ayaklarını ...
İzmir'de kayıp engelli vatandaş 'Sevgi İzi' ile bulundu
İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşayan ve kayıp ilanı verilen konuşma engelli ...
 
Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nden açıklama
Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği, Afganistan'dan ayrılmak için büyükelçilik ...
Mehmet KARABEL yazdı... Şimdi bunların hepsi 'kader' mi?
Mehmet KARABEL yazdı... Şimdi bunların hepsi 'kader' mi?
İzmir açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Dikili ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkma hazırlığında ...
 
Direksiyon hakimiyetini kaybedip uçuruma yuvarlandı!
İzmir'in Tire ilçesinde uçuruma yuvarlanan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.
Otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki otluk ve zeytinlik alanda çıkan yangın söndürüldü.
Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel nedeniyle Kastamonu'da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva