HABERLER>EGE
27 Nisan 2016 Çarşamba - 06:58

Uşak’ta korkutan gerginlik: 2 grup birbirine girdi!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın tartışma yaratan 'Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı' sözlerine tepki göstererek eylem yapan Birleşik Haziran Hareketi grubu ile karşıt görüşlü bir grup arasında arbede yaşandı. Polisin zamanında müdahalesi sonucu olaylar büyümeden bastırıldı.

Uşak’ta korkutan gerginlik: 2 grup birbirine girdi!

Uşak Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 40 kişiden oluşan Birleşik Haziran Hareketi üyesi grup sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na geldi. Laikliği kazanmak için birleşelim çağrısı yapan grup adına basın açıklaması yapan Funda Akcura, "Gün, İslami faşizmin saldırılarına karşı birleşme günüdür. Artık savunulacak, korunacak bir laiklik yok. Kazanılacak bir laiklik var. Laikliği de ancak gerici saldırılara karşı her mevzide birlikte mücadele ederek, AKP rejimini yıkarak kazanabiliriz. Gericiliği yenmek, laikliği kazanmak için birleşelim" dedi.

Basın açıklamasının ardından olaysız dağılan grup parti binasına toplu halde ilerlerken, İsmetpaşa Caddesi'ndeki Tiritoğlu Parkı'ndan çıkan karşıt görüşlü bir grubun sözlü tacizine uğrayınca ortalık biranda karıştı.

Emniyet güçlerinin dikkati sonucu olaylar büyümeden önlendi. Ellerinde kemer ve sopalarla birbirine saldırmak isteyen grup polisin araya girmesi sonucu güçlükle yatıştırıldı.



Polisin çabası sonucu karşıt görüşlü iki grup yaşanan küçük bir arbedenin ardından dağılırken, saldırı sonrası Birleşik Haziran Hareketi adına basın açıklaması yapan ÖDP Uşak İl Başkanı Mahmut Uludağ, Tiritoğlu Parkı'nda bulunan çay evinin saldırganların üssü haline geldiğini söyledi.

Uludağ, "Bir dönem HDP'lilere de saldırıldığı gibi Tiritoğlu Parkı'nda faşist, gerici, yobaz, tarikatçılar gençlerimizin yaptığı eylemin sonrasında önlerini keserek saldırmaya çalıştı. Onlar bir dönem HDP'lilere saldırdıkları gibi olacağını zannettiler ama biz Uşaklıyız. Biz Uşak'ın 12 Eylül öncesini de sonrasını da çok iyi biliriz. Bir devrimcinin kılına zarar geldiğinde 5 faşist bedel olacaktır. Bunu bilerek davransınlar. Bu ülkede laiklik, demokrasi ve eşitlik istiyoruz. Başka da bir amacımız yok" dedi. (dha)

 
Eşi evi terk edince 1.5 yaşındaki kızını rehin aldı!
 
İstanbul'da gece kulübüne silahlı saldırı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Nisan 2016 Çarşamba 10:33

"hem laik hem müslüman olmaz" dersen laiklik=dinsizlik olarak algılanır. Kişi birey olarak zaten laik olmaz. Devlet laik olmalı ki en doğrusu da budur. Bunun tartışılacak bir tarafı da yoktur. Devletin dini olmaz. Herkes inandığı dini özgürce yaşamalıdır. Bazı şehirlerimizde ramazan boyunca dışarıda bir bardak su bile içsen dayak yersin. Cuma saati esnaf isen cumaya gitmen lazım yoksa ... böyle bir anlayış olabilir mi? Ondan sonra bu tipte insanlar çıkıp İslam hoşgörü dinidir diye diyen insanlar. İyi de sen tam tersini yapıyorsun. Sivas olayları daha dün gibi. Meclis başkanını da Kutlarım. durup dururken o kadar konu varken bu konuyla insanları birbirine soktuğu için.

Yorumu oyla      11      5  
BORNOVALI 27 Nisan 2016 Çarşamba 09:23

Laikliğin tartışmaya açılması- ile saldırılar başladı. Yeni anayasa'da değişiklik yok diyorlar ama diğer yandan laikliğin yok edilmesi konusunda toplum yönlendiriliyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşi evi terk edince 1.5 yaşındaki kızını rehin aldı!
Sinan Süzen, eşi Gülcan Süzen'in şiddet gördüğü iddiasıyla 4 gün önce ...
Denizli'de 7 imam ve müezzine ihraç!
Denizli'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Paralel Devlet Yapılanması'na ...
Rapor vermeyen aile hekimine silahlı tehdit!
E.K., iddiaya göre, TEOG sınavına girecek çocuğuna rapor almak için gittiği ...
 
Ve geri kabulde son durak Bodrum
Muğla kıyılarından yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na ...
Yıldırım restoranı küle çevirdi!
Balıkesir’in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda dün etkili olan sağanak ...
Ortaokul öğrencisinin akıl almaz ölümü!
Denizli’nin Beyağaç İlçesi'nde ortaokul öğrencisi 15 yaşındaki Serhat ...
 
Soma’daki madende arıza: 9 işçi hastanelik oldu
Soma’da Demir Export Madencilik Şirketi'nin ocağında kompresör arızası ...
Geri kabulde mültecilerin yeni durağı Bodrum!
Geri kabul anlaşmasının ardından Yunanistan’dan Türkiye’ye gönderilmeye ...
Manisa’da ‘siyah elmas’ ormanı bulundu
İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Manisa'nın Demirci ile Soma İlçesi'nde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir, Bodrum'a kucak açmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva