HABERLER>EGE
26 Nisan 2016 Salı - 08:38

Soma’daki madende arıza: 9 işçi hastanelik oldu

Soma’da Demir Export Madencilik Şirketi'nin ocağında kompresör arızası meydana geldi. Yeterli oksijen verilemeyince ocak tahliye edildi ve 9 işçi hastaneye kaldırıldı.

Soma’daki madende arıza: 9 işçi hastanelik oldu

Sabah saatlerinde mekanize üretim yapılan Demir Export'a ait maden ocağında kompresör arızası ortaya çıkınca işçiler acil tahliye edildi. Oksijen eksikliğine bağlı olarak 6 işçi Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, 3'ü ayakta tedavi gördü, 2'sine oksijen verilerek tedavi uygulandı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ
İşçiler Mustafa Yeniceköylü (25), Volkan Okdemir (37), Musa Erkut (33), Yakup Taş (25), Cihan Yılmaz (28) ve Tayfun Karadağ'a (22) oksijen tedavisi uygulandığı bilirtildi.

Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlker Çokboz, hastanelerine 6 işçinin getirildiğini, hiçbirinin hayati tehlikesi olmadığını, ayakta tedavilerinin yapıldığını, kontrolerinden sonra taburcu edileceklerini söyledi.

Bu arada arızanın ardından yaklaşık 100 işçinin dışarı çıkarıldığı, daha sonra yapılan kontrollerde de yeraltında hiçkimsenin bulunmadığı anlaşıldı. Madende üretim dururken, arızanın da giderilmesi için harekete geçildiği bildirildi.

Eynez bölgesinde geçen yıl üretime başlayan Demir Export şirketine ait ocaktan yaklaşık 50 işçinin çıkarıldığı, ilk belirlemelere göre içeride kimsenin bulunmadığı belirtildi.

KAYMAKAM, OLAY YERİNE GİTTİ
Kompresör arızası nedeniyle yaşanan olayla ilgili Kaymakam Ahmet Altıntaş, açıklama yaptı. İşçilerin hayati tehlikesi olmadığı yönünde bilgi aldıklarını dile getiren Altıntaş, "Bizzat yerinde inceleyip ona göre hareket edeceğiz. 6 işçi olduğu söylendi. Kısmi gaz zehirlenmesi gibi ama hayati tehlikeleri yok" diye konuştu.

VALİ: VARSA BİR SORUMLULUK GEREĞİNİ YAPACAĞIZ
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise konuşla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bir şirkete ait ocakta bir pervaneyi çalıştıran motorda kısa süreli arıza oluyor. Yedek pervanesi de varmış. Ama o da bilgisayardaki bir başka arızadan dolayı devreye giremiyor. Bana ifade edilene göre bu sebepten 10 dakika boyunca içeriye hava basılamıyor. Bu nedenle de 6 işçimiz havasızlıkla birlikte karbonmonoksit gazından etkileniyor. Hemen o bölüm boşaltılıyor ve 6 işçimiz tedavi altına alınıyor. Ardından sistem devreye alınıyor. Çok şükür bir olumsuz sonuç yaşamadık. Ama doğrusu bunun da olmaması gerekiyordu. Oradaki sistemlerin tamamının yedekli olması gerekiyor. Nitekim de aldığımız bilgilere göre sistemler yedekli. Ancak yedeğinin devreye girmemesi bizim için bir soru işareti. Şu anda arkadaşlarımız ocaktalar ve gerekli incelemeyi yapıyorlar. Varsa bir sorumluluk gereğini yapacağız. Ama şükür kimsenin burnu kanamadan arızanın atlatılmış olmasından mutluyuz. Böyle olayların tekrarlanmaması için gereken neyse yapacağız." 



YARALI SAYISI 9'A ULAŞTI 
Soma Kaymakam Ahmet Altıntaş, madencileri hastanede ziyaret etti. Soma Belediye Başkanı AK Partili Hasan Ergene, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, AFAD İl Müdürü Bekir Şen, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Hastane Başhekimi İlker Çokboz da ziyarette yer aldı. Madencilerle teker teker konuşan Kaymakam Altıntaş, daha sonra başhekim Çokboz'un odasında açıklama yaptı. Kaymakan Altıntaş, şunları söyledi: "Madende otomasyon sisteminde meydana gelen bir arızadan dolayı ocakta bulunan işçilerimizden ilk etapta 6 maden işçisi daha sonra da tedbir amaçlı 3 işçi daha Beşyol Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bu ocakta 2 tane aspiratör bulunuyor. Bu asprotörlerden birisi arıza yapınca 2. aspiratör devreye girmesi gerekiyor. Fakat 2. aspiratör de 16 dakika sonra devreye girdiği için ocakta karbonmonoksit gazı zehirlenmesi meydana geldi. Şimdi firma yetkilileri 2. aspirtörün niçin devreye girmediğini araştıracak. Hepimizin sevinci can kaybımızın olmaması. Ben ve belediye başkanımız madenci kardeşlerimizle görüştük. Hepsinin durumu iyi. Kendileri de zaten önemli bir rahatsızlıklarının olmadığını belirttiler. İşçilerimize geçmiş olsun. Allah şifa versin diliyorum" dedi. (dha)

 
İlber Ortaylı’dan ‘o mozaik’ için öneri!
 
Çocukluklarına geri döndüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geri kabulde mültecilerin yeni durağı Bodrum!
Geri kabul anlaşmasının ardından Yunanistan’dan Türkiye’ye gönderilmeye ...
Manisa’da ‘siyah elmas’ ormanı bulundu
İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Manisa'nın Demirci ile Soma İlçesi'nde ...
Boyama skandalı kurbanı ağaçlar söküldü!
Muğla Bodrum'da inşaat çalışması sırasında başka bir alana taşınan ancak ...
 
Bodrum’da RES tepkisi dinmiyor!
Bodrum’da yapılmak istenen rüzgar elektrik santrallerinin (RES) yerine ...
Efe 3 günlük yaşam savaşını kaybetti
Muğla’nın Dalaman İlçesi'nde, bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan ...
Şehit babası: Bin oğlum olsa hepsini gönderirim
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, geçen 11 Nisan'da Diyarbakır'da düzenlenen ...
 
Üniversiteli Tuğçe trafik kazası kurbanı
Denizli’de, Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Tuğçe Gönültaş, ...
Didim’den Yunan Adaları’na turlar başlıyor
Aydın’ın Didim İlçesi'nden Yunanistan'ın Kos ve Kalymnos adalarına 6 Mayıs'tan ...
AVM’de akıl almaz olay: 2 kişi yaralandı
Aydın’ın Söke İlçesi’nde, bir AVM’ye alışveriş yapmaya giden Levent Eser ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva