HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mart 2018 Pazar - 19:19

Urla'nın Ot Bayramı'na muhteşem final

Urla Ot Bayramı’nın finali Özbek Köyü’nde gerçekleşirken, festivale katılanlar ot toplama yarışmasına katıldı, toplanan otlardan yapılan yöresel yemekleri izledi.

Urla nın Ot Bayramı na muhteşem final

Urla Doğal Sofra Gönüllüleri, Özbek Köyü Muhtarlığı’nın yanısıra, Urla Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapılan Urla Ot Bayramı’nda bu kez Özbek Köyü halkının sunumları dikkat çekti. Köyde yapılan törende konuşan Doğal Sofra Gönüllüleri Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü, Özbek Köyü’nde Mart Dokuzu etkinliği ile baharın karşılandığını belirtti, “Bu karşılama barış dolu günleri beraberinde getirsin” dedi. Özbek Köyü Muhtarı Işık Erdoğan ise aileyi, toplumu, devleti ayakta tutan ön önemli unsurun kültürel zenginlikler olduğuna işaret etti, “Bizler de burada bu zenginliklerimizi yaşatmak için biraradayız. Destek olanlara köyüm adına teşekkür ederim” dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar,  ise yaptığı konuşmada, Urla’nın her yöresinde farklı bir kültür, farklı bir lezzet olduğuna dikkat çekti, “Ürün çeşidimiz bol. Üreticimiz çalışkan, toprağımız bereketli. Bize düşen görev bu bereketi korumak, verimi arttırmak, kıymet bilmek. Bu hayatın sürdürülebilirliğini sağlamak, yerel yönetim olarak bizim görevimiz, sürdürülebilir kalkınmayı oluşturarak, insanlarımızın daha mutlu, daha huzurlu daha refah yaşayabilmesini sağlamak. Bu doğrultuda İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından geliştirilen Yarımada Sürdürülebilir kalkınma Planı var. Kentimizin değerlerini gözönüne alarak Urla’nın markalaşması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.  

Uyar şöyle devam etti:

“Marka değerlerimiz içinde parlayan öyle bir özelliğimiz var ki,  Urla’da ticaretin, hizmet sektörünün, ekonomik kalkınmanın, sürdürülebilir tarımsal faaliyetlerin, turizmin gelişmesine, dolayısıyla Urla’nın markalaşmasında en büyük değerlerden biri. Ürün çeşitliliğimiz ve tarımsal faaliyetlerimizin kültürel mozaiğimizle birleşmesi zengin bir mutfak kültürümüzün oluşmasına ve dolayısıyla Urla’da gastronomi Turizminin gelişmesine olanak sağladı. Mart Dokuzu Urla Ot Bayramı, yerel ekonomik kalkınmanın sağlanması için gerçekleştirilen bir Gastronomi Turizmi etkinliğidir. Enginar festivalimiz, Bağ Bozumu Şenliğimiz, Kavun Festivalimiz ve daha niceleri, salt eğlenmek için yapılan etkinlikler değildir. Urla’nın sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen planlı, programlı eylem planlarıdır. Çiftçimiz, üreticimiz, kadınımız, esnafımız, çocuğumuz, çoluğumuz, babamız, atamız, doğamız, hayvanımız, bir bütün olarak gelişebilmek ve bu gelişimi sürdürülebilir kılmak en büyük hedefimiz.”

OT TANIMA YARIŞMASI’NI KAZANDILAR
Özbek Köyü’nde çeşitli otların bulunduğu tarlada vatandaşlar otları keşfe çıktı. Doğal Sofra Gönüllüleri tarladaki otları katılanlara tek tek tanıttı. Daha sonra yapılan yarışmada en iyi ot tanıyan Afet Deniz birinci, Suzan Deniz ikinci Füsun Durdum Seyhan ise üçüncü oldu. Yarışmacılara ödüllerini Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile Belediye Meclis Üyesi Ögün Ünal Yücel verdi. Özbek Köyü’nde en iyi standı kuran Birben Kayışlı’ya da ödül verildi. Folklor, müzik gösterilerinin yapıldığı Ot Bayramı’nda yemek sunumları da ilgi gördü.

 
Fenerbahçeli Skertel ölümden döndü!
 
Nuri Alço, Mevlana'yı canlandıracak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da hayata bağlayan kurslar
Her yıl binlerce kişiye müzikten dansa, resimden heykele kadar bir çok ...
Başkan Akpınar ve muhtarlardan ‘birlik’ buluşması
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, mahalle muhtarları ile ...
İzmir’in Fethi kutlamaları Selçuk'ta başladı
İzmir’in Çakabey tarafından 1081 yılında fethedilmesi sebebiyle düzenlenen ...
 
Doğal taş standartları MARBLE’de konuşulacak 
Dünyanın en büyük doğal taş örgütlerinden biri olan Doğal Taş Enstitüsü ...
Doğal Yaşam Parkı’nda hayat buldu: Mesai biter, bu çocuk kaçar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na yaralı olarak getirilen ...
Uzundere’de yeni yaşam: Yüzleri güldüren dönüşüm
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kentsel dönüşüm uygulaması olan Uzundere ...
 
Urla'da gelincikli baharla gelen 'Ot Bayramı'
Geleneksel “Mart Dokuzu Urla Ot Festivali” şenlikli bir açılış ile başladı. ...
Tarihi gün: İzmirli tramvayına kavuştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay ile Halkapınar arasında 19 ...
Gaziemir’de yeşil şenlik: Binlerce fidan dağıtıldı
Gaziemir Belediyesi, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda vatandaşa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva