HABERLER>YEREL MEDYA
24 Haziran 2012 Pazar - 20:10

Ufuk Türkyılmaz’dan Özdil’e Fetullah Hoca ziyareti yanıtı

Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil’in köşesine taşıdığı İzmirli gazete temsilcilerinin ABD ziyaretini konu alan yazısı sonrası İzmir basınında tartışmalar yaşanmış ve Özdil gazetecileri ziyareti yazmamakla şuçlamıştı. O ziyarette bulunan gazetecilerden Akşam Gazetesi Ege Temsilcisi Ufuk Türkyılmaz konuyu köşesine taşıdı…

Ufuk Türkyılmaz’dan Özdil’e Fetullah Hoca ziyareti yanıtı

İZMİR – İşte Ufuk Türkyılmaz’ın ABD ziyareti ve Yılmaz Özdil’e cevabını konu alan köşe yazısı:


'Meslektaşlarımdan biri, 'İzmir'in sokak çocuğu' olarak dillendirdiği Yılmaz Özdil'in yazısından da yola çıkarak, İzmir'deki gazete temsilcilerinin ABD'ye yaptığı seyahati yazıyor birkaç gündür. 


Yalnız o değil, birçok meslektaşım da yazılarında ziyaretimizin perde arkasını irdeliyor. 

Özellikle İzmir'deki 
internet medyası, Yılmaz Özdil'in seyahatimiz ile ilgili yazısını okurlarına aynen şu başlıklarla sunuyor, 'Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, İzmirli gazetecilerin Fethulah Gülen ziyaretlerini çarpıcı bir yazıyla kaleme aldı'. Başka bir sitenin başlığı ise, 'Yılmaz Özdil, İzmirli gazetecileri neyle suçladı? Diğer ve son bir başlık ise oldukça manalı, don lastiği gibi nereye çekersen çek. Başlık aynen şöyle'Yılmaz Özdil İzmirli gazetecilere fena çaktı'

Soru doğal içerik yanlış

Yazıları okuyunca 'beşer şaşar' yani 'her insan hata yapar' atasözünden yola çıkarak geriye dönüp seyahati şöyle bir hatırlamaya çalışıyorum. Kendimize çaktıracak ne hata yaptık diye düşünmeye başlıyorum. Bulamayınca da bize çakılan yazıları okumaya geçiyorum. Yazıların genelinde temsilcilere özellikle bir soru soruluyor. 

Soru şu; Madem Fethullah Gülen'in yanına gittiniz, bu ziyareti neden gazetelerinizde yazmadınız? 

Soru gayet yerinde ve sorulması da doğal. Ama ya yazıların içeriği, bakın ona itirazım var. Örneğin Yılmaz Özdil'in yazısı.

Bizden az önce gitmişler

Sevgili Özdil ziyaretimizle ilgili detay bilgilerin belli ki sağlam yerden. Ama abartılı, bilgin olsun. Örneğin çay ikramı, börek, çörek kısmı tam isabet olmuş. Takdir edersin ki, Türk misafirperverliği. Mogadişu'daki Türk'ün yanına da gitsen illaki ya memleketten getirdiği tarhanasından ya da açtığı börekten ikram edecek sana. 

Gülen de öyle yaptı. 

Yazında ilk kez yerel basın kabul edildi vurgusu yapmışsın o yanlış. Biz gitmeden birkaç gün önce senin de tanıdığın yönetici veya ulusal basından bazı gazeteciler ile işadamları oradaymış. 

Gizemli bir şey yok ortada, İzmirli gazetecilerin kabul edilmesinde yazdığın gibi sürpriz yok anlayacağın. 

Çiftlik diyorsun ya yazında gittiğimiz yere, o da yanlış. İnan o bölgedeki evlerin tamamı benzer nitelikte. Ama çiftlik değil. Bahçelerde ne öküz ne de tavuk var. Evlerin önü biraz yeşillik, çiçekler, süs havuzu vs.


Heyecanımız geçmişimizden

Evet! Yazdığın gibi heyecanlıydık çoğumuz. Ama o heyecanın nedeni henüz kaybetmediğimiz muhabirlikten gelen bir heyecandı. Seversiniz sevmezsiniz sonuçta, Türkiye gündeminden düşmeyen bir cemaatin liderinin yanına gidiyorduk. Elbette gazeteci olarak sormak istediğimiz sorular vardı. Alacağımız cevaplar, cevapları ABD'den nasıl geçeceğimiz, hangi gün yayına vereceğimiz heyecanlandırdı bizi. Yazının sonundaki ekstra enteresan dediğin yere de geleceğim. Yani ziyareti neden yazmadığımıza.

O sorunun cevabı

Davet edenlere açıp sorabilirsiniz. Başta ben olmak üzere birçok arkadaşım Fethullah Gülen'e yaptığımız ziyareti ve söyleşiyi yazmak istediğimizi söyledik kendilerine. 

Yazmamızda hiçbir sakınca olmadığını söylediler bize. Yani ortada tembih falan da yok hani. Hatta görüşme sırasında yakalayamadığımız bazı detayları da mail yoluyla gönderdiler.

Yazacağımız haberde kullanılmak üzere resim de çekilmek istedik Fethullah Gülen ile. Önce uyardı bizi Gülen, 'Sizin için problem olmayacaksa neden olmasın' diye. 

Resim de çekildik hocayla. 

Ama sonrası, sonrası bana göre tamamen bir hata.


Çekindik açıkçası, yaftalanmaktan, bir yerlere monte edilmekten çekindik ne alakası varsa. Korktuk ama cemaatten değil, İzmir'in o meşhur yaftalama şebekesinden korktuk.

Yazmadık hata ettik

Oysa gündemden düşmeyen bir cemaat liderinin yanına gitmişiz, sorular sorup cevaplarını almışız, yazmalıydık. Bizi kovalayana dek soruları ardı ardına sıralamalıydık. Örneğin Türkçe Olimpiyatları etkinliği altında binlerce kişiyi stada nasıl topladığını sormalıydık. 

Tam bir İzmir klasiği evet yaftalanmaktan korktuk, sormadık.'

Nedeni sadece bu. Yazmadık, hata ettik.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
türkmen reyiz 19 Temmuz 2012 Perşembe 11:50

Vay be Hamdi Türkmenin gittiğini okumak son derece mühimdi benim için. CHP il başkanlığı kongresinde mezhep söylemleri geliştiren Türkmen belli ki uydusunu pensilvanya yapmış

Yorumu oyla      13      5  
Ahmet Türkan 25 Haziran 2012 Pazartesi 08:19

Yaptığımızdan utandık diye yazmadık diyorsunuz yani işin özeti.

Yorumu oyla      16      7  
Geziye Katılanlar 25 Haziran 2012 Pazartesi 00:38

Ünal Ersözlü'nün 29 Mart 2012 tarihli yazıında Fethullah Gülen ziyaretinden bahsedilmeden geziye katılanlar yazılmış. Yazı şöyle başlıyor : Teksas'ın büyük gücü Önceki günkü yazımızda İzmir'den Amerika'ya açacağımız bir pencere ile yaptığımız ziyaretten izlenimlerimizi aktaracağımızı vurgulamıştım. Gezimiz İzmir'den Yamanlar Koleji'nin organizasyonu,TEKSAS HOUSTON'da kurulu TURQUISE COMMUNITY CENTER'ın (Turkuvaz Kültür Merkezi) iş birliğindeki bir davetle gerçekleşti. Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü, dostumuz Sebahattin Kasap öncülüğünde, İzmir'den gazeteci dostlarımız Şebnem Bursalı, Deniz Sipahi, Bülent Zarif, Hamdi Türkmen, Erol Yaraş, Vahit Yazgan, Ufuk Türkyılmaz; Ankara'dan gazeteci dostumuz Barbaros Muratoğlu, Yamanlar'dan dostumuz Alim Akkan ile Körfez Dershaneleri Genel Koordinatörü dostumuz Murat Safa'nın eşlik ettiği Amerika gezisi, çok sayıda yararlı görüşme ve yapılan toplantılar ile geçti.

Yorumu oyla      14      5  
Özer 24 Haziran 2012 Pazar 22:55

Yani Niye Yaz - madınız diye sormakta haklı Yılmaz Özdil. Madem yazmaktan korkacaktınız niye gittiniz.Helal olsun Yılmaz Özdil e. Bin kat daha büyüdü gözümde. İzmirli yaftalamaz. Bir İzmirli gazetecinin İzmirliler için yaftalarlardı bizi demesi de hiç şık olmamış.O zaman başka şehirde gazetecilik yapın.İzmirli Atatürk e bağlıdır. Eskilerden beri ; Türk parasının sahte olup olmadığını anlamak için ışığa tutarız ,eğer içinde Atatürk varsa, o para gerçektir, ne mal olduklarını anlamak için, insanları da ışığa tutarız, içinden Atatürk geçmeyen insanlara paye vermeyiz, iltifat etmeyiz mantığıyla hareket ederiz biz izmirliler.. İçinden Atatürk geçmeyen herşeye karşıyız izmirli gazetecilerde bunu böyle bilmeli.Doğal olarak Atatürkçü düşünceye sahip olmadığuna inandığımız bir oluşumun lideriyle yaptığınız görüşmeyide neden yazmadığınızı merak ettik.

Yorumu oyla      25      8  
Üzücü bir durum... 24 Haziran 2012 Pazar 21:50

Yılmazdan ziyade bu olayı açığa çıkaran Süleyman Gencel gibi gözüküyor.Yılmaz Özdil isimleri vermemişti.Herkes rahattı.İsimler Süleyman Gencel tarafından yayınlanınca dökülmeler başladı.Benim tek sıkıntım sudur:Takiyye yapılmasın.Burada CHPliyim diyerek gezinirken orada övgü dolu sözler yanlış.Görüşüp te ses vermemekte kötü.Yoksa çok başarılı olan Ümit Yaldız da gider,tarafsız röportajını yapar,bunu da yayınlar..Bu da gazetecilik olur.Ama bu yapılan takiyye oluyor.Her dalda oynamaya benziyor

Yorumu oyla      23      7  
SİZ YAPTIĞINIZDAN UTANMIŞSINIZ 24 Haziran 2012 Pazar 21:33

Yaptığından utanmayan, kendinden emin olan kişiler yaptıklarını anlatmaktan utanıp çekinmezler. SİZ GİZLİCE YAPTIĞINIZ BU İŞ NEDENİYLE AÇIKÇA İZMİRLİLERDEN UTANMIŞSIZIN! Aklıma gelmişken sorayım bu seyahatin masraflarını(uçak, yeme içme, otel, cep harçlığı) kim karşıladı. Bu ziyarete katılanlar hediye de verildi mi? Bu arada cemaetle problemi olan ziyaretçilere yardımcı olunma vaadi yapıldı mı? Bunları da açıklarsanız seviniriz. Bu geziye hangi gazeteciler katıldı* Bu kişleri kim nasıl seçti?

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli vekillerin yasama karnesi
Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit Yaldız 1 yıl önce genel seçimde seçilen ...
Dön bebeğim
Yazarımız Rifat Serdaroğlu 10. Türkçe Olimpiyatları’nda konuşma yapan ...
AK Parti İzmir İl Kongresi'nin şifreleri
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın başkan seçildiği, Başbakan Erdoğan'ın ...
 
İzmir size dokunur usta!
Martı Canıtın’ın gündeminde bu kez Başbakan Erdoğan’nın katıldığı İzmir ...
Kritik kongrenin şifreleri: Has ekibe çizik!
Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit Yaldız, yaklaşık iki gün süren CHP İzmir ...
Karşıyaka'da bir garip kongre!
Ümit Yaldız Cihan Büyükoral'ın zaferiyle sonlanan KSK kongresini, kongrenin ...
 
Sağır parmaklıklar ardında…
Türkiye'nin tek martı yazarı, yazarımız Martı Canıtın Buca Cezaevi’nden ...
EXPO'da çatlak mı var?
Egedesonsöz editörlerinden Erkan İyigüngör,EXPO ile ilgili bir detayı köşesine taşıdı.
Artık Akşam Gazetesi’nin de ‘Ege’si var
Akşam Ege, Akşam Gazetesi’nin Ege ilavesi… Ufuk Türkyılmaz yönetimindeki ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva