HABERLER>EGE
2 Aralık 2015 Çarşamba - 11:50

Uçak krizinde ‘eşsiz’ tepki: Rus mankeni oynattığı klibini yaktı!

Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde 'Senin ne mal olduğunu bir ben bilirim' türküsüne çektiği klipte Rus mankene rol veren türkücü 48 yaşındaki Aydın Aydın, uçak krizi sonrası Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararları üzerine klibin kopyalarını ateşe atarak yaktı. Aydın, bundan böyle kliplerinde ve konserlerinde Rus mankenlere yer vermeyeceğini açıkladı.

Uçak krizinde ‘eşsiz’ tepki: Rus mankeni oynattığı klibini yaktı!

MUĞLA - Hakkarili türkücü Aydın Aydın, bu yıl çıkardığı 'Pıt-Pet' adlı son albümünde yer alan 'Senin ne mal olduğunu bir ben bilirim' türküsüne Fethiye Ölüdeniz'de klip çekti.


 
Geçen 14 Kasım'da çekimlerine başlanan ve 2 günde tamamlanan klipte, Aydın Aydın ve Fethiyeli manken 21 yaşındaki Esra Kapıcı ile birlikte Rus uyruklu 'Elena' adlı bir manken rol aldı. Aydın, sözü ve müziği kendisine ait türküye çektiği klibin kurgu aşamasının bitmesini beklemeye başladı. Aydın, klibinin tanıtımını yapıp, piyasaya sürmeye hazırlanırken geçen 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağı Türk F16'ları tarafından düşürüldü. Olayın ardından vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısında bulunan Rusya, Türkiye'den yaş sebze ve meyve ithalatını yasaklayan bir dizi karara imza attı.
 
KLİBİNİN KOPYALARINI YAKTI
Türkücü Aydın Aydın, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların ardından Rusya'yı protesto etmeye karar verdi. Çekimler sırasında klibinin tanıtımını Fethiye'de yapacağını açıklayan Aydın, Kordon Boyu'ndaki bir restoranda yeni klibi için tanıtım toplantısı yaptı. Klipte Rus mankenle birlikte rol alan manken Esra Kapıcı ile kamera karşısına geçen türkücü, klibi basın mensuplarıyla birlikte izledi. Daha sonra klibin yer aldığı CD'leri eline alan Aydın, "Bundan böyle kliplerimde Rus mankenlere yer vermeyeceğim" diyerek klibin 2 kopyasını, restoranın ısıtılmasında kullanılan içi odunla dolu varillere atıp yaktı.


 
'25 BİN LİRA HARCANDI'
Yaklaşık 25 bin lira maliyetle çekilen klibi yayınlamayacağını açıklayan Aydın, klibi Türk mankenlerle tekrar çekip piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Verilen bunca emeği yakmayı hiçbir sanatçının istemeyeceğini ancak Rusya'nın yaptırım kararlarına karşı böyle bir yol seçtiğini anlatan Aydın, bundan böyle kliplerinde ve konserlerinde Rus mankenlere kesinlikle yer vermeyeceğini söyledi. Rus mankenin, İstanbul'daki bir mankenlik ajansı aracılıyla çekimlere katıldığını aktaran Aydın, klibinde Rus hayat kadınlarının evliliğini yıkıp ocağını söndürdüğü bir Türk erkeğini canlandırdığını kaydetti.
 
'RUS MANKENLER ŞU ANDA BENİ RAHATSIZ EDİYOR'
Türkiye'de ilk kez bir sanatçının tanıtımı sırasında klibini yaktığını belirten Aydın Aydın, şöyle dedi: "Türk halkı komşularına, misafirlerine çok değer veriyor. Bir sanatçı olarak tepkimi koymak istedim. Hepimiz dostluktan, barıştan, kardeşlikten yanayız. Ancak karşındaki insan sana o değeri vermiyorsa sen de değer vermeyeceksin. Günlerce kliple uğraştık. Hiçbir insan kendi emeğini yakmak istemez. Türkü piyasaya çıkmadan çok büyük eleştirilere yol açmıştı. İnsanlar bana 'Senin ne mal olduğunu bir ben bilirim' sözünün çok ağır olduğunu söyledi. Demek ki insan insanı mal olarak, eşya olarak, para olarak görebiliyor. Klibimin içeriği de buydu. Bütün çabam, emeğim feda olsun. Gerekirse 10 kez bu klibi çekerim. Bizim yerli mankenlerimiz var. Daha güzel kızlarımız var. Onlara yer veririz."
 
'FEDA OLSUN'
Klipte rol alan Esra Kapıcı ise çekimlerde büyük emek harcadıklarını ancak Aydın Aydın'ın bütün sanat camiasına örnek olması gereken bir protesto gerçekleştirdiğini vurguladı. Emeklerinin, masraflarının boşa gittiğini anlatan Kapıcı, "Klibi tekrar çekeriz. Aydın bey böyle bir protesto kararı aldı. Feda olsun" dedi. (dha)

 
Gülben Ergen’den ‘Dündar’a selam’ açıklaması!
 
Foreign Policy: Dünyanın en etkili kişisi Selman!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla tarımına Rusya bombası!
Rusya’nın Türk tarım ürünlerine uyguladığı ambargo, başta domates, nar ...
Teknikerin korkunç sonu: Güvenlik hattı koptu…
Aydın’ın Germencik İlçesi'nde, elektrik dağıtım şirketi AYDEM teknikeri ...
Salihli'de HES için ÇED toplantısına halk engeli!
Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Allahdiyen Mahallesi'nde yapılması ...
 
Midilli Başkanı Galinos: Türk desteği şart!
Ada’nın Belediye Başkanı Galinos, 2021 yılı ‘Avrupa Kültür Başkenti’ adaylığı ...
Marmaris'te 37 HDP'liyi 78 polis korudu!
Marmaris'te, Halkların Demokratik Partisi üyeleri Diyarbakır'daki terör ...
Manisa’da HES tepkisi sürüyor
Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Allahdiyen Mahallesi'nde yapılması ...
 
Minik Aylan o sahilde yaşatılacak
Muğla’nın Bodrum Belediye Meclisi toplantısında, geçen 2 Eylül'de minik ...
Manisa'da kaçak sigara ve uyuşturucuya 1 tutuklama
Demirci'de polisin birer gün arayla düzenlediği operasyonlarda toplam ...
Erdoğan’a hakaret davasında bilirkişi Gollum’u inceleyecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi filmindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva