HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2012 Cuma - 13:44

Üç ilde operasyon: Oto çetesine darbe

İzmir'in de aralarında bulunduğu 3 ilde, satın aldıkları ağır hasarlı araçların birebir benzerlerini çaldıktan sonra motor ve şasi numaralarını dağiştirip satan şebeke, polisin operasyonuyla çökertildi.

Üç ilde operasyon: Oto çetesine darbe

İZMİR - Şebekenin cezadan kurtulmak için tüm araç satışlarını psikiyatrik tedavi gören ve bu yönde raporu bulunan B.K. üzerinden yaptıkları belirledi. Polis, teknik takip sırasında şebekenin kullandıkları şifreleri de deşifre etti. Şebeke üyelerinin, kırmızı otomobili 'domates', yeşil otomobili 'salatalık', benzin bitmesini 'karnım acıkabilir', şasi numarası değiştirilmiş otomobili 'gömleği işlenmiş', sahte plaka ve ruhsatı 'takım elbise', polisin kontrole gelmesini ise 'komşu ziyarete geldi' sözleriyle şifreledikleri ortaya çıktı.
Kentin çetitli semtlerinde artan otomobil hırsızlıklarının ardından İzmir Emniyeti Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin olay yerlerindeki araştırmalardan, görgü tanıklarının verdiği bilgilerinden ve elde edilen görüntülerden, hırsızlık olaylarını aynı kişilerin yaptığı tespit edildi. Araştırmalarını bu yöne kaydıran ekipler, şebekeye yönelik çalışmalarını tamamladıktan sonra İzmir, Muğla ve Aydın'da eş zamanlı operasyon yaptı.

Baskınlarda, geçen Ocak ayında girdiği cezaevinden şebekesini yöneten ve geçen cuma günü tahliye olan 52 yaşındaki M.Ü. ile birlikte topam 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte, sahte plaka, ruhsat, numaratörler, immobilizer cihazları ele geçirildi. Şebekenin şasi numaralarını değiştirip sattığı 15 araç da ele geçirildi.
SUÇTAN KURTULMAK İÇİN AKIL ALMAZ YÖNTEM
Şüphelilerin sorgusu sırasında kriz geçiren B.K.'nın kaldırıldığı hastanede psikiyatri tedavisi gördüğünün ve bu yönde raporu bulunduğunun belirlenmesi, şekekenin kullandığı yöntemi de ortaya çıkardı. Şebeke elemanlarının yaptıkları usulsüzlükler sonrasında, ceza almamak ya da az ceza almak için, hasarlı araçları B.K.'nın üzerine yaptıkları, daha sonra bu araçların birebir benzerlerini bularak çaldıkları saptandı. Şüphelilerin çalınan araçlara da hasarlı araçların şasi numaralarını işledikleri, sonrasında da piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Cezai ehliyeti olmayacağı için araç satışları üzerine yapılan B.K., ifade sırasında geçirdiği krizin ardından Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.

HIRSIZLARIN ŞİFRELERİ
Polisin teknik takibi sırasında şebeke elemanlarının takipten kurtulmak için kullandıkları şifreleri de deşifre edildi. Buna göre hırsızların, kırmızı renkli otomobili 'domates', yeşil renkli otomobili 'salatalık', çalıntı otomobilin boyanmasını 'duvar boyası', benzin bitmesini 'karnım acıkabilir', şasi numarası değiştirilmiş otomobili 'gömleği işlenmiş', sahte plakayı 'teneke', aracın benzininin az kalmasını 'çocuğun karnı aç', çalıntı araçlara takılacak olan sahte plaka ve ruhsatı 'takım elbise', ruhsat ve plakanın olmamasını 'başka kıyafetimiz yok', çalıntı otomobili 'dinamo', 'kuş' ya da `çocuk', polisin yakalama veya kontrole gelmesini ise 'komşu ziyarete geldi' olarak şifrelendikleri ortaya çıktı. Gözaltındaki işlemleri tamamlanan 3 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, hastaneye kaldırılan B.K.'nın dışındaki 10 şüpheli ise Adliye'ye sevk edildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
33 kez alkollü araç kullanırken yakalandı!
İzmirli M.U. trafikte korkutucu bir rekora imza attı. 33 kez alkollü araç ...
İzmir'in 'yeni yerlileri' Ruslar
Ruslar İzmir'i keşfetti. Son 10 yılda çoğu evlilik yolu ile İzmir'e yerleşen ...
İzmirli öğrenciler Bakan Yıldırım'la 'hız yapacak!'
İzmirli 50 öğrenci ve 5 öğretmen, 23 Nisan’da Ulaştırma Denizcilik ve ...
 
Korkunç intihar: Fırçayı değil ipi seçti...
Karşıyaka İlçesi'nde, bunalıma giren ressam 44 yaşındaki Ahmet Şahin Kirişçi, ...
Kemeraltı'nda 'altın' vurgun!
Çarşı esnafı, Baysal Kuyumculuk'un sahibi R.B'nin, piyasadan topladığı ...
Doktorlar Ersin için yürürken profesör dövüldü!
Türkiye öldürülen doktor için yürürken, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı ...
 
Yasak kitaptan: Uzun kollu giyen imansız ölür
Başbakan Erdoğan’ın söz ettiği İsmet İnönü döneminde yasaklamış kitaplardan ...
Ve YGS sonuçları açıklandı: Puanını öğrenmek için...
1 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen YGS sınavının sonuçları saat 06.00'da açıklandı.
'Ümit Usta' hayatını kaybetti
"Ümit Usta" olarak tanınan ünlü aşçı Ümit Ömer Sevinç, geçirdiği kalp ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva