HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2012 Cuma - 11:28

33 kez alkollü araç kullanırken yakalandı!

İzmirli M.U. trafikte korkutucu bir rekora imza attı. 33 kez alkollü araç kullanırken yakalanan M.U. ehliyetini yaşamı yeterse tam 124 yıl sonra 174 yaşında geri alabilecek.

33 kez alkollü araç kullanırken yakalandı!

İZMİR - Alkollü araç kullanmaktan meydana gelen trafik kazalarında yaşanan can kayıpları her geçen gün artarken, 50 yaşındaki M.U. isimli sürücü ise uslanmaz alkollüler listesinde başı çekiyor. 
Egeli Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre 33 kez alkollü araç kullanırken yakalanarak bir rekora imza atan M.U. yaşarsa ehliyetini 124 yıl sonra 174 yaşında alabilecek. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeki bilgisayarlar 2100 yılına kadar kayıt yapabildiği için tarihi doğru olarak gösteremiyor.

9 yılda 33 kez yakalandı
Trafik kazalarının en önemli sebeplerinden biri hiç şüphesiz alkollü araç kullanmak... Uygulanan ağır para cezaları, yaptırımlar ve trafik ekiplerinin sıkı denetimlerine rağmen alkollü direksiyon başına geçen binlerce sürücü hala trafiğe çıkarak araç kullanıyor. Kendisinin ve başkalarının canını hiçe sayan sürücülerden bazıları ise kesilen cezalara rağmen uslanmıyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri yapılan trafik uygulamasında 33'ncü kez alkollü yakalanan 50 yaşındaki M.U. bu alanda bir rekora imza atmış oldu. M.U. hakkında 2003 ile 2012 yılları arasında 33 kez alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. Ehliyetine el koyma cezası katlanarak arttı. Bu kişinin ehliyetini geri alabilmesi için 2136 yılına kadar beklemesi gerekiyor. 124 yıl bekleyip 174 yaşına kadar yaşaması imkansız olan M.U.'nun bir daha ehliyetini alabilmesi de mucize. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeki bilgisayarlar sadece 2100 yılına kadar kayıt yapabildiği için M.U.'nun cezasını doğru şekilde gösteremiyor.

Yetkililer uyarıyor
Sürücüleri alkollü olarak direksiyon başına geçmemeleri konusunda uyaran emniyet yetkilileri, "Alkolün hiçbir seviyesi sürücülük için güvenli değil. Alkol hareketlerimizi olumsuz yönde etkiler. Örneğin, 20 promil alkol alan bir kişide davranışlar üzerinde kontrol azalması yaşanır. 50 promil alkolde dikkat azalması, koordinasyon ve muhakeme bozukluğu başlar. 80 promilde koordinasyon, tepki zamanının ve kendini kontrol etme becerisinin zarar görmesi görülür. 150 promil alkollü bir sürücü ayakta durma, yürüme ve konuşmakta güçlük çeker. 200 promilde ise ağrı ve diğer fiziki duyumları azalır, ağlama ve gülme arasında gidip gelir. 300 promil alkollü bir sürücünün refleksleri büyük ölçüde azalır ve bilinç kaybı yaşar" dedi.

KANUN NE DİYOR?
50 promilin üzerinde alkol kullandığı tespit edilen sürücülerin suçun işlendiği tarihten itibaren geriye doğru 5 yıl içerisinde 1. defa ise sürücü belgeleri 6 ay süreyle geri alınır ve haklarında 650 lira para cezası kesilir. 2. defa alkollü araç kullanma cezasında ise 2 yıl süreyle ehliyetlerine el konulur ve haklarında 814 lira para cezası uygulanır. Ayrıca bu sürücüler 2 yıl geçtikten sonra ehliyetlerini teslim almaya geldiklerinde Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi'ne tabi tutulur. 3 ve üçten fazla alkollü araç kullanımında ise 5 yıl süre ile sürücü belgeleri geri alınır. 6 aydan az olmamak şartı ile hafif hapis cezasına çarptırılır. Hafif hapis cezasının takdiri hakim ve savcılara aittir. Ayrıca bin 327 lira para cezasına çarptırılır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan 21 Nisan 2012 Cumartesi 10:20

anlaşılan isla olmuyor bunlar cözüm basıt alkollü araç kulanmak cinayete teşebüsten yargılansın kazaya karışdığında idam edilsin milletde kurtulsun bunlardan

Yorumu oyla      11      5  
20 Nisan 2012 Cuma 16:50

Bu kadarına da pes doğrusu!

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in 'yeni yerlileri' Ruslar
Ruslar İzmir'i keşfetti. Son 10 yılda çoğu evlilik yolu ile İzmir'e yerleşen ...
İzmirli öğrenciler Bakan Yıldırım'la 'hız yapacak!'
İzmirli 50 öğrenci ve 5 öğretmen, 23 Nisan’da Ulaştırma Denizcilik ve ...
Korkunç intihar: Fırçayı değil ipi seçti...
Karşıyaka İlçesi'nde, bunalıma giren ressam 44 yaşındaki Ahmet Şahin Kirişçi, ...
 
Kemeraltı'nda 'altın' vurgun!
Çarşı esnafı, Baysal Kuyumculuk'un sahibi R.B'nin, piyasadan topladığı ...
Doktorlar Ersin için yürürken profesör dövüldü!
Türkiye öldürülen doktor için yürürken, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı ...
Yasak kitaptan: Uzun kollu giyen imansız ölür
Başbakan Erdoğan’ın söz ettiği İsmet İnönü döneminde yasaklamış kitaplardan ...
 
Ve YGS sonuçları açıklandı: Puanını öğrenmek için...
1 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen YGS sınavının sonuçları saat 06.00'da açıklandı.
'Ümit Usta' hayatını kaybetti
"Ümit Usta" olarak tanınan ünlü aşçı Ümit Ömer Sevinç, geçirdiği kalp ...
Madende gaz zehirlenmesi: 2 işçi öldü
Sivas'ın Zara ilçesinde, bir krom madeni ocağında sızan gazdan etkilenen ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva