HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mart 2015 Cuma - 09:00

TÜRSAB’ta Bergama zirvesi

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ve Bergama Turizm Derneği Başkanı Sait Tez ile birlikte Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy’u ziyaret etti.

TÜRSAB’ta Bergama zirvesi

TÜRSAB’ın İstanbul’daki genel merkezinde gerçekleşen görüşmenin gündemi UNESCO Dünya Mirası Bergama’da turizm sektörünün gelişmesi için yapılacak işbirliğiydi.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ve Bergama Turizm Derneği Başkanı Sait Tez’den oluşan Bergama heyeti, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a 2014 yılı Haziran ayında UNESCO Dünya Mirası olarak tescil edilen ilçede gerçekleştirdikleri ortak projeler hakkında bilgi verdi.

17 Nisan’da ikincisi başlayacak olan “Bergama Seni Çağırıyor” projesinden, “Mutlu Turist, Mutlu Esnaf” sloganıyla yola çıkılan turizm işletmelerine yönelik eğitime uzanan çalışmaları Ulusoy’a detaylarıyla anlatan heyet, TÜRSAB desteğiyle gerçekleştirilmek istenen yeni projeleri üç ana başlık altında topladı.

Bunlardan ilki Kızılavlu yanında bulunan tarihi Topçu Kışlası’nın yeni bir cazibe merkezi haline getirilmesiydi. Gönenç, Ürper ve Tez, Topçu Kışlası’nın yeni bir kültür merkezi yapılarak turizme kazandırılması için Ulusoy ile görüş alışverişinde bulundu.
Toplantının bir diğer konusu ise Bergama ilçe merkezinden geçen ve ağır tonajlı araçlar nedeniyle UNESCO Dünya Mirası ilçe için risk oluşturan Kozak Yolu’ydu. Heyet, söz konusu yolu kullanan araçlar için karayoluna direkt bir bağlantı yolu açılması gerektiğini vurgularken; TÜRSAB Başkanı, Kültür Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılması planlanan görüşmeler için destek sözü verdi.

Gönenç, Ürper ve Tez, TÜRSAB Başkanı’na, Akropol’de hizmet veren teleferiğin yarattığı tekelin ulaşım sorunlarını da beraberinde getirdiğini söyledi. Toplantıda sorunun çözümü konusunda ortak bir çalışma yürütülmesi kararı alındı.

Bergama’yı çok önemsediklerini belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, UNESCO Dünya Mirası ilçenin bugüne kadar turizmden hak ettiği payı alamadığını ifade etti. “TÜRSAB olarak bize büyük görev düşüyor. Bergama’da turizm sektörünün en üst seviyeye çekilmesi için sizlerle işbirliği içinde olacağız. İlçede varolan turizm potansiyelinin hem ekonomik hem de kültürel bazda olumlu yansımalar elde etmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ulusoy’a Bergama’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi anısına plaket takdim etti.
Başkan Gönenç, görüşmenin Bergama açısından çok verimli geçtiğine dikkat çekerek “Bergama UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girerek çok önemli bir ivme yakaladı. Biz bu tarihi hamleyi ilçemizin kalkınması için avantaja dönüştürmek adına yoğun mesai yapıyoruz. Bu noktada TÜRSAB’ın vereceği destek de çok önemli. Bu diyaloğun, işbirliğinin bizi daha ileriye götüreceğine inanıyoruz” diye konuştu.
TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Bergama’yı ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek için yakın bir zamanda ilçeyi ziyaret edeceğini bildirdi.

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sibel Uyar kadın başkanlara seslenecek
Avcılar Belediyesi’nin önderliği ve ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ...
Urlalı çocuklar için Büyükşehir-Koruncuk el ele
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Koruncuk Vakfı tarafından ...
Büyükşehir hastanesinde rotasyon: ‘Efsane Başhekim’ dümene!
Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Başhekimliği yaptığı dönemde uygulamaları ...
 
En lezzetli festival Alaçatı'da başladı
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Ot Festivali’ne yoğun ...
Selçuk'ta 'yerinde hizmet' harekatı
Selçuk Belediyesi, Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalleye dönüşen köylerde ...
Bergama’da Türk Müziği ziyafeti
Bergama Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu’nun Şef. Oğuz ...
 
Karikatürün ustaları Uzundere'de
İzmirli karikatürist ve mizahçılar, Karabağlar Belediyesi'nin projesi ...
Sevilen macera 'Madagaskar' Karşıyaka'ya geliyor
Tüm zamanların en sevilen maceralarından Madagascar’ın canlı sahne şovu ...
Güzelbahçe’de tiyatro şöleni
Güzelbahçe Belediye Tiyatrosu'nun hazırladığı Haldun Taner'in ölümsüz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva