HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2017 Salı - 21:15

Türkiye yasta: 12 eve ateş düştü

Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olanların şehadet haberleri ailelerine ulaştı. Şehit ailelerinin evlerine Türk bayrakları asılırken aileler büyük acı yaşadı.

Türkiye yasta: 12 eve ateş düştü

Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 12 kişinin şehadet haberleri ailelerine ulaştı. Şehit ailelerinin evlerine Türk bayrakları asılırken aileler büyük acı yaşadı.

Şehidin evine Türk bayrağı asıldı
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde düşen helikopterde şehit olan polis memuru Ahmet Cihan Kilci'nin, Hürriyet Mahallesi'ndeki baba ocağına şehadet haberi ulaştı. Yetkililer, baba Ejder ve anne Dilber Kilci'ye acı haberi verdi.

Haberin duyulmasının ardından eve gelen yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı. Eve, Türk bayrağı asıldı.

Şehit Kilci'nin, 4 kardeşin üçüncüsü ve bekar olduğu öğrenildi.

Şehit Güdendede Ağrı’da görev yapıyordu
Azam Güdendede'nin (25), merkez Karatay ilçesi Sedirler Mahallesi'ndeki baba ocağına şehadet haberi ulaştı.

Yetkililer, baba Muzaffer ile anne Rukiye Güdendede'ye acı haberi verdi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı.

Bekar olan şehit Azam Güdendede'nin 2 kardeşinin bulunduğu, kardeşlerinin birinin de polis olduğu ve Ağrı'da görev yaptığı öğrenildi.

Şehidin Tunceli'deki görev süresinin bitmesine 2 ay kaldığı belirtildi.

Şehit Hakim 5 ay önce göreve başlamıştı
Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 29 yaşındaki hakim Onur Alan'ın, 5 ay önce mesleğine başladığı öğrenildi.

Alan'ın, hakimlik stajını tamamladıktan sonra 8 Kasım 2016'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törende kura çektiği öğrenildi.

Kura sonucu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) ilk görev yeri olan Tunceli'nin Ovacık ilçesine ataması yapılan Alan'ın burada görevine başladığı belirtildi. Alan'ın 5 aydır Ovacık'ta görevini sürdürdüğü kaydedildi.

Öte yandan Adalet Bakanı Bozdağ, Alan'ın ailesini arayarak başsağlığı diledi.

5 ay önce göreve başladı, bekardı
Şehit  Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın (25) Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Karaman'ın şehadet haberi, Akçay Mahallesi'nde yaşayan babası Hasan ile annesi Mine Karaman'a, Kaymakam Mitat Gözen, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan ve askeri yetkililerce verildi.

Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi. 

Yaklaşık 5 yıl önce göreve başlayan şehidin bekar olduğu, erkek kardeşinin ise Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

Şehit Yıldırım’ın evinde yas var
 Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Hasan Yıldırım'ın Malatya'da yaşayan ailesine acı haber verildi.

Yıldırım'ın şehadet haberi, Bostanbaşı Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi güvenlik güçleri ulaştırdı.

Haberin ardından şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Kardeşi de KKTC’de askerlik yapıyor
Şehit  polis memuru Candaş Kaplan'ın Malatya'da yaşayan ailesine de acı haber verildi.

Kaplan'ın şehadet haberini Hacı Abdi Mahallesi Hancarlı Sokak'ta yaşayan ailesine güvenlik güçleri ulaştırdı.

Şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Şehidin tek kardeşi Çağdaş Kaplan'ın ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) asker olarak vatani görevini yaptığı öğrenildi.

Bekar olduğu öğrenilen şehidin naaşının yarın Malatya'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Şehitin babaevinde yas var
Tunceli Pülümür'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Mesut Özdemir'in baba evinde yas var.

Şehit Özdemir'in (31) Şehitkamil ilçesine bağlı Yığınlı Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber askeri yetkililerce verildi. Haberi alan şehidin babası Servet ve annesi Ayşe Özdemir büyük üzüntü yaşadı. Askerler tarafından eve Türk bayrağı asıldı.

Bekar olan Şehit Özdemir'in naaşı yarın Gaziantep'te toprağa verilecek.

Bigadiç şehidine ağlıyor
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Ekrem Dereli'nin Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.  

Dereli'nin şehadet haberini ilçeye bağlı Değirmenli Mahallesi'ndeki baba evine Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı İsmail Avcu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Adem Bora ulaştırdı.

Şehidin babası İbrahim Dereli ve yakınları 112 Acil servis ekiplerinin eşliğinde verilen haberin ardından gözyaşı döktü.  

Bu sırada Bigadiç Belediyesi ekipleri tarafından şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi. 

Kaymakam Çağlar, evin avlusunda bekleyen şehidin yakınlarına "Bu saatten sonra şehidimize yapacağımız en güzel şey dua etmektir. Duanızı eksik etmeyin. Hepimizin başı sağ olsun. Vatan sağ olsun." dedi. 

Geçici görevle gittiği Tunceli'de şehit oldu
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan teknisyen polis memuru Murat Ködük'ün Kütahya'daki baba evinde yas var. 

Diyarbakır'da görev yapan, geçici görevle Tunceli'ye giden Şehit Ködük'ün (44) Osman Gazi Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber, sağlık ekipleri eşliğinde emniyet yetkililerince verildi.

Haberi alan şehidin marangozluk yapan babası Mustafa ve annesi Zahide Ködük büyük üzüntü yaşadı. Polisler tarafından eve Türk bayrakları asıldı.

Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, şehit Ködük'ün baba evine gelerek aileye başsağlığı diledi.

Şırnak'taki patlamada yaralanmıştı
Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan polislerden Saadettin Demir'in Kırşehir'deki baba evinde yas var. 

Polis memuru Saadettin Demir'in (46) şehadet haberi, Kaman ilçesine bağlı Yeniyapan köyündeki baba ocağına ulaştı. 

Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Kaman Emniyet Müdürü Zafer Öztürk ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürkan Gündüz, anne Sariye Demir'e acı haberi verdi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı.

Evli olan Demir'in 16 ve 20 yaşlarında iki oğlunun olduğu, eşinin Ankara'da öğretmenlik yaptığı, babasının bir süre önce vefat ettiği öğrenildi.

Şırnak'ta görev yaparken meydana gelen patlamada yaralanan şehidin, tedavisinin ardından 3 ay önce Tunceli'de görev yapmaya başladığı kaydedildi.

Şehit haberini alan anne babası fenalaştı
Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan polis memurlarından pilot Komiser Abdullah Ortanca'nın İzmir'deki baba evinde yas var.

Ortanca'nın şehadet haberi, Karabağlar ilçesi Tahsin Yazıcı Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

Yetkililerin verdiği haber üzerine fenalaşan baba Recep ve anne Saadet Ortanca'ya sağlık ekipleri müdahale etti. 

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Aşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin İzmir'de çok başarılı çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, "Vatan millet uğruna şehit olan bütün yiğitlerimiz gibi gözünü kırpmadan vatanına milletine hizmet eden bir kardeşimizdi. İzmir'de de çok başarılı çalışmalar yapmıştı. Mekanı cennet olsun, Rabb'im bütün şehitlerin mekanlarını cennet etsin." dedi.

Yakınları ve komşuları, şehadet haberini öğrenince şehidin Türk bayrakları asılan baba evine akın etti.

Bekar olan şehidin Polis Akademisini dereceyle bitirdiği, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde 2013 yılına kadar görev yaptıktan sonra pilot olmak istediği için Emniyet Genel Müdürlüğünün açtığı pilotluk eğitimine katıldığı öğrenildi.

Çevresinde çalışkanlığıyla örnek gösterilen Ortanca'nın mesai arkadaşlarına kendisine de şehitliğin nasip olması yönünde dua ettiğini söylediği de belirtildi. 

Evin tek oğluydu
Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Hakim Onur Alan'ın Ordu'daki baba evinde yas var.

Hakim Alan'ın (29) şehadet haberi, Altınordu ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

Askeri yetkililer baba Mahmut ve anne Fatma Alan'a acı haberi verdi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı.

Bu sırada ailenin yakınları tarafından Alan'ın ailesinin yaşadığı sitenin balkonlarına Türk bayrakları asıldı. 

Bekar olan ve evin tek oğlu olduğu öğrenilen Onur Alan'ın yaklaşık 5 ay önce Ovacık'ta göreve başladığı belirtildi. 

Öte yandan Onur Alan'ın dedesi Mehmet Baştürk, torunu ile en son 20 gün önce izne geldiğinde görüştüğünü dile getirerek, acısının çok büyük olduğunu söyledi. 

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş aileyi evinde ziyaret ederek taziyelerini iletti. 

 
Putin'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik
 
Yurt dışındaki mühürsüz oylar da geçerli sayıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağrı'da hain saldırı: 1 şehit
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el ...
İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, refüjü asarak karşı şeride geçen otomobil ...
İzmir'de gözyaşları sel oldu: Şehide veda...
Hakkari'de, PKK'lı teröristlerce askeri araca düzenlenen roketatarlı saldırıda ...
 
Tunceli'den İzmir'e ateş düştü!
Türkiye'yi kahreden kazada İzmirli Komiser Pilot Abdullah Ortanca da şehit oldu.
TRT'de FETÖ soruşturmasında 12 tutuklama
FETÖ'nün TRT'deki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 20 kişi tutuklandı.
Modacı Barbaros Şansal'a 301'den dava
Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede Şansal'ın 6 aydan 2 yıla ...
 
Cumhuriyet gazetesi iddianamesi kabul edildi
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları ...
Zimmetine geçirdiği 7 milyonu at yarışında kaybeden o müdürü tahliye!
Zimmetine geçirdiği 7 milyon 131 bin lira parayla, at yarışı, iddaa oynayıp, ...
İzmir'deki FETÖ davasında olay: Avukata saldırdı!
​Sanık avukatlarından Tuğrul Çetin, avukatlar savunma yaparken tuvalete ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva