HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2020 Salı - 22:29

Türkiye 34 ülkeye tıbbi yardım desteğinde bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Türkiye'nin koronavirüsle mücadele kapsamında şimdiye kadar 34 ülkeye tıbbi yardım ve teknik donanım desteğinde bulunduğunu kaydetti.

Türkiye 34 ülkeye tıbbi yardım desteğinde bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında şimdiye kadar 34 ülkeye tıbbi yardım ve teknik donanım desteğinde bulunduğunu belirterek, halen yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarının ramazan ayını ülkede geçirebilmeleri için de yoğun bir çalışma içinde olduklarını bildirdi.

Kıran, Müstakil Talebe Platformunun sosyal medya platformu Instagram üzerinden düzenlediği "Müstakil Kürsü" adlı çevrim içi söyleşide konuştu.

Dünyanın dört bir yanında panik halinde veya moralsizlik içerisindeki vatandaşların imdadına koştuklarını hatırlatan Kıran, şu ana kadar 70 ülkeden 25 bine aşkın vatandaşı Türkiye'ye getirdiklerini aktardı.

Kıran, Türkiye gibi büyük operasyonları gerçekleştirebilen ülke sayısının çok az olduğunu ve bundan daha fazlasını yapacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Yurt dışında işsiz kalmış, öğrenci veya geçici olarak o ülkelere giden vatandaşlarımızın da ramazan ayını ülkesinde idrak etmesinin imkanını aralamak için şu anda çok yoğun bir hazırlığın içindeyiz. ??Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, öğrencidir, okulu kapanmıştır, yurdu kapanmıştır, turistik amaçlı gitmiştir, iş görüşmesi için gitmiştir, şantiyelerimizde çalışan işçilerimizdir, o vatandaşlarımızı orada bırakamazdık. Sayın Bakanımız (Mevlüt Çavuşoğlu) bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettiğinde, Cumhurbaşkanımız hemen talimatı verdi."

"104 ülke ve uluslararası kuruluş, tıbbi destek talebinde bulundu"
Kıran, Türkiye'nin koronavirüsle mücadele ettiği bu süreçte farklı ülkelerden gelen yardım taleplerini de cevapsız bırakmadığına işaret ederek, "104 ülke ve uluslararası kuruluş, Türkiye’den koronavirüsle mücadelede tıbbi yardım destek talebinde bulundu. 104 ülke aslında, Türkiye’nin kendisine vereceği desteğin ne kadar önemli olduğunu tescil etmiş oldu." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, çeşitli ülkelerden gelen bu taleplere ilerleyen zamanlarda da kesinlikle duyarsız kalmayacağını vurgulayan Kıran, "104 ülkeden 34’ünün talebine olumlu şekilde cevap verdik. Yani 34 ülke, bugün Türkiye’nin kendisine sağladığı tıbbi yardımlarla, teknik donanımlarla ve tecrübe paylaşımıyla bu sorunla mücadele ediyor. Daha fazlası da olacak." dedi.

"Türkiye'nin 'Dünya 5'ten büyüktür' iddiası anlaşılmış oldu"
Kıran, Türkiye'nin, her fırsatta dünya liderlerine ve uluslararası topluma, "Küresel iş birliği ve dayanışma olmaksızın bu sorunu aşmak mümkün değil." mesajını vermeye çalıştığını anımsattı.

Kovid-19 salgınının dünyaya kısa sürede verdiği en önemli mesajın da herkesin birbirine muhtaç durumda bulunduğu gerçeği olduğuna dikkati çeken Kıran, "Bu açıdan bakıldığında Türkiye’nin uzun süredir 'Dünya 5’ten büyüktür' iddiasının ne kadar anlamlı ve gerçekleştirilmesi gereken bir hedef olduğu anlaşılmış oldu." ifadesini kullandı.

Kıran, bu kriz geride kaldığında, Türkiye'nin, çok daha güçlü ve bu zamana kadar verdiği mesajları vermeyi sürdüren bir ülke olarak yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi.(AA)

 
107 yaşında koronavirüsü yendi!
 
İller arası adres bildirimi tescil işlemleri durduruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
107 yaşında koronavirüsü yendi!
İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde koronavirüs (Kovid-19) tedavisi ...
İzmir-Mardin hattında 1 cenaze 15 vaka!
İzmir'de yaşayan kanser hastası Melahat Kılıç'ın cenazesi memleketi Mardin'in ...
Çavuşoğlu'ndan BMGK'ya koronavirüs eleştirisi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yeni ...
 
Lise öğrencileri için 'uluslararası sertifika' açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Lise öğrencilerimiz için iyi bir haberim ...
Bakan Koca açıkladı: Virüsten can kaybı bin 403 oldu!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün yayılma hızının kontrol altına ...
Sahile gidemeyince çatıda güneşlendiler
Antalya'da koronavirüs yasakları kapsamında dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne ...
 
İzmir'de denizde ceset çıkarıldı!
Karşıyaka Vapur İskelesi yakınlarında erkek cesedi bulundu. Cansız bedenin, ...
Erdoğan ile KKTC Başbakanı Tatar telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
9 yaşındaki Bircan'ın kahreden ölümü
Antalya'nın Serik ilçesinde, arkadaşlarıyla evinin önünde oynayan Bircan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva