HABERLER>EKONOMİ
8 Aralık 2015 Salı - 11:46

Turizmde kara yıl: Avrupalı turist İzmir'e Fransız!

2015 yılı sonuna gelinirken Turizmde sezon sonu tablosu şekilleniyor. Geride bırakılan 11 aylık periyotta İzmir’e gelen turist rakamlarında yüzde 7 oranında düşüş yaşandı. Kente en çok giriş yapan Avrupalı turistlerdeki azalma ise dikkat çekti. Açıklanan rakamlara göre İzmir’e gelen her iki İtalyan’dan biri ve her üç Fransız’dan biri rotasını değiştirdi.

Turizmde kara yıl: Avrupalı turist İzmir e Fransız!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Turizmde sezon sonuna gelindi. Ülke ve kent gündeminde yıl içerisinde yaşanan olaylar, turizm rakamlarını da etkiledi. 2015’in son ayına girerken  İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kasım ayına ait istatistikleri açıkladı.
 
Açıklanan verilere göre Kasım ayına kadar olan 11 aylık toplamda önceki yıl 1 milyon 267 bin yabancı turist kente giriş yaparken bu sene yüzde 7.3 oranında düşüşle rakam 1 milyon 176 bine geriledi. Yerli turist sayısı ise 560 bin olarak belirlendi.
 
KRUVAZİYER DİPTE HAVAYOLU ARTIŞTA
2015 yılında İzmir’deki kruvaziyer turizmi ciddi darbe alırken, turistler en çok havayolu ulaşımını tercih etti. Kruvaziyerde 11 aylık dönemde yüzde 30 oranında düşüş yaşanırken geçen sene 390 bin turistin geldiği limana bu yıl 271 bin turist giriş yaptı. Önceki yıla göre yüzde 3 artış gösteren havayolu ulaşımında ise 905 bin turist İzmir’e geldi.
 
AVRUPALI ROTASINI DEĞİŞTİRDİ
Yaz aylarında Türkiye’nin çeşitli illerinde başlayan ve İzmir’de de etkisini gösteren terör olaylarının etkisi rakamlara yansıdı.  İzmir’e gelen turistlerin milletlerine yönelik istatistiklerde kente sürekli gelen ülkelerin rotalarını değiştirdiği görülüyor.
 
İzmir’e en çok gelen ülkeler Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere’ye ait rakamlarda sadece Almanya rakamlarında artış olduğu görülüyor.  Önceki yıla oranla yüzde 2.5 artışla 336 bin Alman kente giriş yaparken, en büyük düşüş ise İtalya’da hissedildi. 11 aylık dönemde geçtiğimiz yıl 126 bin İtalyan turist gelirken bu yıl yüzde 44 oranında düşüşle 71 bin İtalyan kente geldi. İtalya’daki düşüşü 127 binden yüzde 29’luk düşüşle  Fransa izledi. Önceki yıl kente gelen 127 bin Fransız turist 90 bine geriledi. İngiltere’de ise 10’luk düşüş yaşandı.
 

 
Kıvılcım Ural: Tam 6 yıldır Kaan'layım
 
İzmir Valiliği'nden Başkan Şahin'e Kubilay yasağı!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Aralık 2015 Çarşamba 15:46

Halkımızın vizyonu AVM.

Yorumu oyla      12      5  
izmirli 9 Aralık 2015 Çarşamba 12:14

Turist AVM ye değil kemeraltında hanutçuları görmeye geliyor. Bu AVM lere her fırsatta laf söyleyenler dükkanı olanlar galiba, AVM tercih ederim, güvenli, temiz ve kazıklanmadan alış veriş yaparsın. Aldığın mal hatalı olursa değiştirirsin rahatlıkla.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 9 Aralık 2015 Çarşamba 11:54

izmir klimanı 2016 da tekrar ihaleye çıkıyor, yeni planda inşaat alanı yarıdan fazla düşürülmüş, yani limanda AVM. olmayacak, zaten turist AVM. ye gelmiyor. liman ihalesinden önce liman yaklaşım yolunun açılması şart.izmir kültür turizmi için pazarlamalı.avrupalı tur operatörleri haftasonu turları düzenlenmeli.

Yorumu oyla      13      6  
9 Aralık 2015 Çarşamba 09:05

kordon denen çürümüş binalarla dolu yerden İzmir turizmi olmaz. İzmiri kurtaracak tek proje vardır. O da Kemeraltı'nı 24 saat yaşayan yer haline getirmek. Gündüz alışveriş gece eğlence hayatı konsepti oluşturulursa İzmir turizmde aynı Didim Bodrum Marmaris Antalya gibi gözde yer olur. Bu kordondan cacık olmaz.

Yorumu oyla      13      6  
hakan 9 Aralık 2015 Çarşamba 00:11

AVM derken güvenliği olan Kuşadası tarzı bir yerden bahsettim lafa gelince herkes AVM ye karşı ama gidince park yeri bile bulunmuyor

Yorumu oyla      14      8  
egeden 8 Aralık 2015 Salı 19:37

hangi Binali başkan Hakan bey? İzmirde daha yeni 2 tane devasa boyutlarda AVM açıldı daha ne AVM si istiyorsunuz? Binali Yıldırım Bugüne akdar izmire ne yaptıki Limandan başlasın diyorsunuz. Binali yıldırımdan çok bir şey isteyecekseniz. Karaburundan balık çiftliklerini kaldırmasını isteyin,RES leri kaldırmasını isteyin. İzmirin Gelecegine taş koyan saçma sapan mahkeme kararlarının kaldırılmasını isteyin. Siz Limana AVM istiyorsunuz Bravo dogrusu.

Yorumu oyla      14      8  
baris 8 Aralık 2015 Salı 19:25

Avrupa'da aveme yok, turistler aveme için geliyor, acilen aveme yapılmalı.ufkunuz bu kadar mı dar ya, allahtan şehrin başına geçirmiyorlar.

Yorumu oyla      12      6  
8 Aralık 2015 Salı 16:48

Alsancak varken limana AVM yapmak fikri ... Gemiyle gelen adamı kapalı AVM'ye mi sokacaksın :)

Yorumu oyla      13      7  
hakan 8 Aralık 2015 Salı 15:57

Kent sahipsiz, Binali başkanın öncelikle limadan başlaması lazım. Orada güzel bir liman ve AVM yapılmalı başta yerli ürünler tekstil olmak üzere ayrıca dünya markaları da olmalı. Kemeraltına bu şartlarda turist sokmak saflık olur, zaten oradan mal almazlar korku tüneli gibi güvenlik yok.

Yorumu oyla      14      10  
sezo 8 Aralık 2015 Salı 13:29

kruvaziyer kenti olacaktık ama liman liman degilki gemi gelsin. Gerçi 4.5 milyonluk şehirde dogru dürüst marina yok.kruvaziyer limanı beklemek saçma olur. yani en kötü kuşadası limanı gibi yapsalar o bile işleri değiştirir. sonra yük limanı Alsancaktan taşınmalı. Turistlere zorla bergama ve efes turu satmaktan vazgeçilmeli. Çoğu Turist kordonda takılmaktan memnun iyi restoranlar ve cafe&bar lar mevcut.Bunlarda takılıp vakit geçirmek çogunun hoşuna gidiyor ama turistleri illa kemeraltına hanutçuların arasına yolluyorlar. Aslında çözüm çok ama izmirli bazı yöneticler kafalarını kuma gömmüşler ve halen daha 1990 lar da bitmiş izmir sanayisini canlandırma peşindeler. Oysaki izmir çok güzel finans,turizm ve Fuarlar şehri olabilir.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PAGDER: Plastik sektörü kendi hammaddesini...
Türkiye plastik sektörünün en köklü, etkin ve güçlü temsilcisi PAGDER ...
Kuruyemiş artık lüks oldu!
Kuruyemiş dar gelirli için lüks oldu, badem, ceviz, fındık ve fıstığın ...
Turizmin kalbi bu yıl da İzmir'de atacak: Rekor katılım
10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ...
 
Tariş Başkanı Türker: Üzümde Rusya etkisi yok
Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker ”Rusya ile yaşanmakta ...
Katmerciler büyüyor: Yeni yatırım Ankara'ya
Toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) üreticisi Katmerciler , savunma ...
Başkan Çetin açıkladı: Zeytinyağı fiyatları neden artıyor?
Fiyatları marketlerde oldukça yükselen zeytinyağına yönelik üreticilerden ...
 
Tartışma büyüyor: Ekmek 1.5 lira mı olacak?
Ekmek fiyatı tartışması büyüyor. Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Başkanı ...
TÜRSAB’ta İzmirli yönetimiyle Ulusoy dönemi
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nde başkanlık heyecanı sona erdi. 3 ...
Atık sudan enerji fırsatı için geri sayım
Türkiye’de hızlı nüfus artışı, iklim değişikliği, kentleşme gibi nedenlerle ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva