HABERLER>EKONOMİ
28 Ekim 2021 Perşembe - 09:41

Turizmciyi sevindiren karar!

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün önergesiyle, turizm tesisleri için öngörülen Konaklama Vergisi, 1 Ocak 2023’e ertelendi. Kırkpınar, küçük ve orta ölçekli işletmelerin talebi üzerine böyle bir karar alındığını açıkladı. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, kararın sektörü mutlu ettiğini ancak KDV’nin yüzde 8’e çıkarılmasının canlarını yaktığını söyledi

Turizmciyi sevindiren karar!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Konaklama Vergisi uygulaması, hayata geçirilmeden bir kez daha ertelendi. 1 Ocak 2022’de uygulamaya girmesi beklenen Konaklama Vergisi, küçük ve orta ölçekli turizm işletmelerinden gelen talepler üzerine 1 Ocak 2023’e ötelendi. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün komisyon görüşmeleri sırasında verdiği önergeyle, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen vergi paketine eklenen düzenlemeyle, Konaklama Vergisi’nin yürürlüğe girme tarihi, 1 Ocak 2023 olarak belirlendi.

KIRKPINAR: ERTELEME, KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERDEN GELDİ
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, covid 19 pandemisinin halen devam ettiğini, salgından turizmin de çok etkilendiğini belirterek, “Küçük ve orta ölçekli işletmelerden, Konaklama Vergisi’nin ertelenmesi yönünde yoğun talepler geldi. Bu talepleri değerlendirdik” dedi. Türkiye’de turizm yelpazesinin çok geniş olduğunu, 12 ay turizmin hareketli olmasını arzuladıklarını anlatan Kırkpınar, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yıllık 240 bin liranın altında geliri olan işletmeler, vergiden muaf tutuldu. Hal böyleyken, zaten pandemiden olumsuz yönde etkilenmiş turizmde Konaklama Vergisi getirme konusunu bir kez daha düşünmemiz gerekiyordu. Sonuçta bu uygulamayı bir yıl erteledik. Bir yıl sonra neler olur, bilemeyiz. O günün şartlarına göre Konaklama Vergisi’nin uygulanıp uygulanmayacağı, rakamların, oranların ne olacağı, zamanı gelince yeniden konuşulur.”

DEMİR: BİR VERGİ ERTELENDİ, KDV ARTIRILDI
Konaklama Vergisi’nin ertelenmesi kararı, turizmcileri sevindirdi. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, turizmin kayıplı döneminde bu gibi desteklerin, turizmciyi motive etiğini söyledi. En azından turizmcinin beklentilerine kulak verilmesinin bile umut verici olduğuna vurgu yapan Başkan Demir, “30 Eylül itibariyle KDV, yüzde 1 değil, yüzde 8 olarak ödenecek. Bu oran, canımızı yakıyor. Keşke KDV’deki yeni uygulama da, Konaklama Vergisi’nde olduğu gibi 2023 Ocak ayına ertelenseydi” dedi ve şunları söyledi:

TURİZM GELİŞTİRME AJANSIN CİRO ÜZERİNDEN YÜZDE 7 ÖDÜYORUZ
“Gönül isterdi ki, Konaklama Vergisini erteleyenler, KDV’yi yüzde 8’e çıkarmak yerine yüzde 1’de tutulsaydı. Pandemi bitmiş değil. En azından netleşinceye kadar KDV oranı yüzde 1’de kalabilirdi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na (TGA) binde 7 ödüyoruz, üstelik ciro üzerinden. Bun gider olarak yazamıyoruz. Ödemediğiniz takdirde ciddi bir cezayla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bir yandan moral bozucu uygulamalar varken, Konaklama Vergisi’nin ertelenmesi gibi sevindiren kararlar da alınıyor. Geçen yıl hiç kazanmadık. Bu yıl üç kuruş para kazandık, o kazancın yüzde 25’ini, 30’unu Gelir Vergisi olarak ödüyoruz. Bu konularda da adımlar atılsaydı, iyi olurdu.”

 
Örnekköy doğaya uyuyor
 
CHP’li Bakan’dan 'sansür' tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur ŞPO'ya İZTO'dan sitem etti: Biz kentsel dönüşümde kararlıyız!
İZTO Meclisi'nde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, meclis üyelerine ...
Zincir marketlerden 'fahiş fiyat' savunması
Rekabet Kurulu'nun salgın süresince görülen fiyatlama davranışlarına yönelik ...
Döviz büroları 4 Kasım'da kepenk indirecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın düzenlemesine tepkili olan döviz büroları ...
 
Depremden etkilenen işletmeler yaralarını KOSGEB ile sardı
İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem ...
Ekim ayı ekonomik güven endeksi belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı ekonomik güven endeksi verilerini ...
Satışlar düştü… Gevrekçilerde zam pişmanlığı!
İzmir’de 1 Ekim’den itibaren fiyatı 2 liradan 2,5 liraya yükseltilen gevrek ...
 
Dijital Türk lirasında geri sayım başladı
Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, mevcut ve ileri teknolojilerin ...
Odadan genç mühendisler için istihdam çağrısı
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), yeni mezun mühendislerin yaşadığı işsizlik ...
Ayçiçek yağında gümrük vergisi sıfırlandı
Aspir tohumu, ayçiçeği tohumu yağı ve teknik veya sınai amaçlarla kullanılan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva