HABERLER>SAĞLIK
5 Eylül 2020 Cumartesi - 11:30

TTB Başkanı Prof. Dr. Adıyaman açıkladı: Bakan Koca'dan 'normalleşme' itirafı!

Salgınla mücadele konusunda TTB 'nin önerilerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettiklerini belirten Prof. Adıyaman, "Bakan bey de normalleşmeyi kademeli başlatmamız gerekirdi, itirafında bulundu. Normalleşme sonrası görülen vaka artışını önlemenin tek yolu, toplumsal hareketliliği yavaşlatmaktır" dedi

TTB Başkanı Prof. Dr. Adıyaman açıkladı: Bakan Koca dan  normalleşme  itirafı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, bir ziyaret için geldiği İzmir'de Egedesonsöz'e önemli açıklamalarda bulundu. 4 yıldır Sağlık Bakanlığı'ndan randevu talep ettiklerini ve geçtiğimiz günlerde randevu alabildiklerini belirten Başkan Adıyaman, "Covid 19 salgınıyla ilgili önerilerimizi, uygulamalardaki eksiklikleri bakanımıza iletme fırsatı bulduk" dedi. Son haftalarda vaka ve ölüm artışının hız kazandığına dikkat çeken Prof. Adıyaman, "Tek çare, toplumsal hareketliliği, bir an önce yavaşlatmaktır" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın karşısına, uzmanlık dernekleri eşgüdüm kuruluyla çıkmayı arzuladıklarını, ama bunun gerçekleşmediğini belirten Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, "Birlikte gidemedik, ama uzmanlık derneklerinden arkadaşlarımızın önerilerini de bakanımıza ilettik. Pandemiyle mücadeledesi sorunları, nerelerde yanlış yapıldığını, önerilerimizi, dosya halinde bir rapor şeklinde kendilerine sunduk. İki hafta önce 40 kadar Tabip Odası yöneticisiyle yaptığımız toplantının sonuç bildirgesini de dosyaya ekledik" diye konuştu.

RAKAMLAR ARASINDAKİ FARK, NEREDEYSE 10 MİSLİ
Sağlık Bakanlığı'nın her gün rakamlar açıkladığını hatırlatan Başkan Prof. Adıyaman, özellikle yeni hasta sayısıyla, hayatını kaybeden yurttaşların sayılarının, sahadan gelen sayılarla aynı olmadığını, aradaki farkın, açıklanan rakamların neredeyse 10 misli olduğunu ifade etti. Prof. Adıyaman, Bakan Koca ile görüşmeleri hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Odalardan gelen bilgilerin yanı sıra, Ankara, Çankırı, Erzurum, Rize, Malatya Valileri, Adıyaman, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanları tarafından açıklanan rakamların, bakanlığın açıkladığı rakamlarla uyumlu olmadığını gözlemledik. Sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptık. Mücadelenin şeffaf yürütülmediğini, düğünlerin, eğlencelerin serbest bırakılmasının, AVM'lerin, kafe ve restoranların zamansız açılmasının, salgının yayılmasında büyük rolü olduğunu söyledik. Salgın, Türkiye sathına yayıldı. Artık kontrolü kaybettik."

BAKAN İTİRAF ETTİ: NORMALLEŞMEYE KADEMELİ GEÇMELİYDİK
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, bundan sonra izlenmesi gereken yol konusunda da şu bilgiyi aktardı:

"Öncelikle verilerin, il il, şeffaf bir şekilde yayınlanması lazım. Hangi ilde kaç hasta var, kaç kişi hayatını kaybetti, kaçı erkek, kaçı kadın, yaş grupları nedir, bu bilgilere ihtiyaç var. Filyasyon ekiplerinin yetersiz kaldığını kabul etmemiz lazım. Bundan dolayı pandemi kurullarına çok büyük iş düşüyor. Sağlık Bakanı, 1 Haziran'daki açılımla ilgili, 'Çok hızlı normalleşmeye geçtik. Kademeli yapmamız gerekirdi' itirafında bulundu. Bilim kurulunun tavsiye kararı verdiğini, dediklerinin yapılmadığını açık açık söylediler. Buradan da anlaşılıyor ki, pandemiyle mücadele, halk sağlığı gözetilmeksizin alınan kararlarla, ekonomik unsurların öne çıkarılması sonucu sekteye uğramıştır. Bundan sonra ne yapmak lazım? İvedilikle, toplumsal hareketliliğin bir an önce yavaşlatılması gerekiyor. Bu virüs, kalabalıkta çok hızlı yayılıyor. Cenaze töreni, düğün, nişan, asker uğurlama gibi törenler, Covid 19'un insanlara en kolay bulaşabileceği yerlerdir. Toplum hareketliliğinin yavaşlatılması vurgusunda bunu anlatmak istiyoruz. Plajlardaki yoğun insan fotoğraflarını, kafelerde, restoranlardaki sosyal mesafeden uzak yakınlıkları kast ediyoruz. Bu yakınlaşmanın ortadan kalkacağı ortamlar olmalı. Eğer toplumsal hareketliliği azaltamazsak, Covid 19 ile mücadelede başarılı olmamız mümkün değil."

 
Menemen'in 'Tatar Pehlivan'ı hayatını kaybetti
 
Başkan Soyer, Mor ve Ötesi konserinde konuştu: Akdeniz yeniden barış denizi olmalı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2'si kanser 27 ilaç geri ödeme listesine alındı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 2'si kanser olmak üzere ...
‘Üretilen maskelerin yüzde 99’u standartların altında’
Gaziantep'te artan koronavirüs vaka sayısında kalitesiz maske kullanımının ...
Aile hekimlerine Covid-19 ek ödeme kararı!
Aile hekimlerine corona virüs salgını nedeniyle ek ödeme yapılacak. Resmi ...
 
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı: Mümkün olduğunca evde kalmak, en iyisi!
İzmir'in Covid 19 salgınında artık riskli iller arasında gösterildiğine ...
DSÖ, korona aşısı için tarih verdi
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, gelecek yılın ortasına ...
DEÜ'den korona bulaşma riskini azaltacak hamle!
Dokuz Eylül Üniversitesi kullanılmış maske ve eldivenlerin potansiyel ...
 
Diyarbakır açıklaması: Yüzde 49 azaldı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Diyarbakır’da 3 hafta öncesine göre vaka ...
Bilim Kurulu üyesi uyardı: Virüs 40 derecede bile ölmüyor!
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ...
Salgında günün bilançosu: 49 vefat, 1642 yeni vaka!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3 Eylül 2020 günlük corona virüs tablosunu açıkladı.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva