HABERLER>İŞ DÜNYASI
8 Nisan 2017 Cumartesi - 13:05

Trendleri yeni nesil belirliyor

İnovatif bakış açışı ve sektöre dinamizm katan tasarımları ile dikkat çeken Süleyman Çelikkaya, mobilya sektörünün genç umudu. Ailesinin mobilya sektöründe üçüncü kuşağını başarı ile temsil eden Çelikkaya, insanların hayata bakış açısının mobilya seçimini birebir etkilediğini vurguladı.

Trendleri yeni nesil belirliyor

Yerli mobilya sektörünün bayrağını ulusal ve uluslararası pazarlarda yükselten markalar gençlerin omuzlarında yükseliyor. İsviçre’den Yemen’e kadar üç kıtaya ihracat gerçekleştiren yurtiçindeki bayileriyle mobilya trendlerini belirleyen Royasis Mobilya yeni neslin ellerinde şekilleniyor. Yaklaşık 500 kişiye iş ekmek kapısı olan firmanın sorumluluğunu daha 22 yaşındaki Süleyman Çelikkaya taşıyor. Çocukluğunun mobilya atölyesinde geçtiğini vurgulayan Çelikkaya, sektördeki deneyiminin nerede ise yaşıyla bir olduğu görüşünü taşıyor.

Mobilya insanların yaşam biçimlerini yansıtır
Mobilyaların insanların yaşam biçimlerini yansıtan en önemli unsuların başında geldiğini vurgulayan sektörün genç umudu Süleyman Çelikkaya, geniş bir coğrafyaya mobilya üreten firmaların muhtemel kullanıcıların hayat tarzlarını yakından incelemesi gerektiğini söyledi. Çelikkaya, “Mobilya alım kararının yüzde 80’inin altında kadınların imzası vardır. Onlara bu kararı verdirecek isteklerini titizlikle ele alarak tasarımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ekibimizin yaklaşık bir yıllık çalışmasının ardından tasarımlarımızı kozalarından çıkartıyoruz”dedi.

İşlevsel, rahat ve özgün
Nihai tüketicilerin rahatlık mı? Tarz mı? arasında tercih yapmaya zorlanmasının doğru bir yöntem olmadığını belirten Çelikkaya, “Hem rahat hem de tarz mobilyalar üretilebilir. Tarz oluşturmak için rahatsız bir oturma gurubu üzerinde kimse huzurlu olamaz. İşlevsel, rahat ve özgün koleksiyonlar övgüyü hak ediyor. Bizim gibi ezber bozan tasarımları imal eden firmalar iyi geri dönüşümler alıyor”şeklinde konuştu.



Mobilyaları da akıllandıracağız

İnovatif bakış açışı ve sektöre dinamizm katan tasarımları ile mobilya sektörüne umut olan Süleyman Çelikkaya, mobilyaları akıllandırmak istiyor. Çelikkaya, “İzmir Kısık’daki fabrikamızda AR-GE çalışmalarını sürdürdüğümüz ürünler var. Bilgi toplumu ile insanlarımız akıllandı, binalar akıllandı. Sıra mobilyaların akıllanmasında”diye konuştu.

Hedefi İtalya’ya mobilya ihracatı
Ailesinin mobilya üretiminde üçüncü kuşağını temsil eden Süleyman Çelikkaya genç yaştaki başarısını çocuk yaşlarda işe başlamasına bağlıyor. Gözünün yükseklerde olduğunu vurgulayan Çelikkaya konuşmasını şu sözlerle tamamlıyor “Babam daha ben çocuk iken atölyeye götürürdü. Anlatmaktan, nasihatten çok yaşayarak görmemi sağlardı. Kamyon sardığım günler de oldu, döşeme yaptığım günlerde. İşin içinde yaşayarak çözüm üretmek farklı bir haz yaşatıyor insana. Mobilyada tasarım yıldızı İtalya’da bir mağaza açarak mobilya ihraç etmek en büyük arzum. Bu işin üniversitede eğitimini alan erkek kardeşim en büyük destekçim olacaktır. Sabırla bu işte yetişmeme destek veren babam Sezgin Çelikkaya’nın onursal patronumuz olarak artık annemin yanında biraz istirahat etmesi daha az yorulması orta vadedeki isteklerim arasında”.

 
Türk sularını kirleten gemilere ağır ceza geliyor!
 
Bucaspor Başkanı Doğan hızlı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO’dan çağrı: Çözüm arabuluculukta!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Eyüp Sevimli, ...
ESİAD, Türkiye ve dünya ekonomisini Eğilmez ile masaya yatırdı
Ege İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ESİAD), Hazine Eski Müsteşarı, ...
Egeli firmalara İnovaLİG 2017'ye başvurma çağrısı 
Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından IMP³rove Academy işbirliğinde ...
 
Çinli heyetten İTO'ya ziyaret
Çin Gansu Eyaleti Ekonomik İş Birliği Bürosu, İzmir Ticaret Odası (İTO) ...
Türk fındık devi resmen İtalyanlar'ın oldu
Çikolata üreticisi Ferrero, 2014 yılında tamamını satın aldığı Oltan Gıda'nın ...
Tekstilde kayıt dışı istihdam için proje hazırlandı
İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO), 4. İstihdam Fuarı'nda ...
 
ESBAŞ'ta ABD'lilere özel Türkiye paneli
Amerikan Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı ile Amerikan Turkish Council ...
İzmirli girişimci kadınlara büyük onur
Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği, girişimci kadınları ödüllendirdi.
Sanayici gözünü lojistik köye dikti
Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva