HABERLER>GÜNCEL
19 Temmuz 2016 Salı - 07:33

Trabzon'da polise silahlı saldırı: 3 şehit

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde yol kontrolü yapan polislere, dağlık alandan teröristlerce otomatik silahlarla ateş açılıp el bombası atıldı. Saldırıda 3 polis şehit oldu, 4 polis ile 1 sivil yaralandı.

Trabzon da polise silahlı saldırı: 3 şehit

Saldırı sabah saatlerinde meydana geldi. Maçka – Gümüşhane yolu üzerinde, Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol amacıyla yol kenarında park halinde duran polis aracı ile minibüse, bugün saat 08.30 sıralarında ormanlık alandan teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açılıp, el bombaları atıldı.

Saldırı sırasında araçlarda ve çevresinde bulunan 7 polis memuru yaralandı. Açılan ateşe polis memurları karşılık verdi. Hızla olay yerine takviye polis ve jandarma ekipleri sevkedildi. Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından teröristler ormanlık alanın içlerine doğru kaçtı.

Yaralı polisler ambulanslarla Trabzon’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polisler, yaralı arkadaşları için hastanelere giderek kan verdi. Çatışma sırasında teröristlerin açtığı ateş sırasında yakındaki kuyumcu dükkanına da mermiler isabet etti.

Jandarma ve Özel Harekat timleri kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırı sonrası acı haber saat 11.00 sularında geldi. Trabzon Valiliği saldırıda 3 polis şehit olduğunu, 4 polis ile 1 sivil yaralandığını açıkladı.

ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Maçka'da bu sabah meydana gelen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan bir polis memurunun daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Polis memurları İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat'ın şehit olduğu olayda yaralanan 4 polis memuru ile 1 vatandaşın tedavileri sürüyor.

2 EL BOMBASI ATILDI, 1'İ PATLAMADI

Bu arada Maçka’daki terör saldırısına tanık olan yöre sakinlerinden Tuncay Kör, ateş açılması sonrasında araçtan inen bir polis memurunun karşılık verdiğini belirterek," 2 kişinin Kalaşnikofla ateş ettiğini gördüm. Sonra da el bombası attılar. Bombalardan biri patladı. Sonra yukarı doğru kaçtılar. Yaralılara yardımcı olduk, araçlara koyduk. Olayı gören bazı vatandaşlar da silahlarıyla ateş etti” dedi.

VATANDAŞLAR DA TERÖRİSTLERE ATEŞ ETTİ

Olayda bazı vatandaşların yaralı polislerin silahını alarak teröristlere karşılık verdiğini ifade eden Cüneyt Öztürk ise, “Olay anında buradaydık. Ses duyunca lastiğin patladığını sandım. Sonra da polisler ateş etti. Bölge ormanlık olduğu için bir şey göremedik. Yaralı polislerin elinden silahı alan bazı vatandaşlardan da ateş edenler oldu” diye konuştu.

CANIMIZLA KANIMIZLA POLİSİN YANINDAYIZ

Av tüfeğini ve ruhsatlı tabancasını alarak olay yerine gelen Hüseyin İnan da, polis ekiplerine yardım etmeye çalıştıklarını belirterek, “Ne olduğunu anlamadık. Polislere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Silahımızla, canımızla, kanımızla polise yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hiç kimse buralara giremez. Yapamazlar” dedi.

Çatışma seslerini iş yerinde boya yaptığı sırada duyduğunu ve yaralıları kendi imkânlarıyla hastaneye kaldırdıklarını anlatan Nedim Çolak, “Yaralıları alıp hastaneye getirdik. Orada da yaralıların olduğunu gördüm” diye konuştu.

DRONE’LAR GÖRÜNTÜ ALINIYOR

Bu arada, bölgede süren operasyonlarda polis ve asker ekiplerine araziyi iyi bilen vatandaş eşlik etti. Çok sayıda vatandaş da silahlanarak emniyet güçlerine yardımcı olmak istediklerini dile getirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait Droneler ile de havadan görüntü alındığı öğrenildi.

POLİSLERDEN ŞEHİT MESLEKTAŞLARINA GÖZYAŞI

Trabzon'un Maçka İlçesi’nde yaralanan polis memurları Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Olayda meslektaşlarının şehit düştüğü haberini alan polisler birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Şehit polislerin yakınları da hastane önünde sinir krizleri geçirdi.

KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİLER

Trabzon Büyükşehir Belediyesi hoparlörlerinden yaralı polis memurları için kan anonsu yapıldı. Anonsu duyan çok sayıda Trabzonlu kan vermek için hastane Acil Servisi'ne geldi. Yeterli sayıda kan verilmesi üzerine özel güvenlik görevlileri gelen vatandaşları teşekkür ederek Kızılay'ın Kan Merkezi'ne yönlendirdi. (dha)

 
Meclisi bombalayan pilot PYD'ye mi sığındı?
 
Hastanelere uyarı: Rapor vermeyin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclisi bombalayan pilot PYD'ye mi sığındı?
Terör örgütü PKK'ya yakın bir internet sitesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ...
Başkan darbeci astsubay için mezar yeri vermedi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, darbe girişimi ...
Flaş! İzmir’de 6 savcı ile 24 hakim için tutuklama talebi
İzmir'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin gözaltına alınarak adliyeye ...
 
Yaver ihaneti: Erdoğan’ın yerini öğrenmek için…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaverleri, Genelkurmay Başkanı Akar’ın Özel Kalem ...
İzmir’de müezzine saldırıda flaş gelişme!
FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece Narlıdere ilçesinde sela okuyan ...
Orgeneral Akar’ın şikayetçi olarak ifadesi alındı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında görevli bir cumhuriyet savcısının, Genelkurmay ...
 
MİT darbeden saatler önce uyarmış!
MİT'in cuma günü saat 16.00 ve 16.30'da Genelkurmay'ı uyardığı öğrenildi.
Erdoğan’ın kaldığı otele saldıranlar tutuklandı!
Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin ...
İzmir darbeye karşı nöbette!
Kentte darbe girişiminin olduğu gece başlayan demokrasi nöbeti tam gaz ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva