HABERLER>GÜNCEL
9 Mayıs 2016 Pazartesi - 10:05

Toruna çakmaklı işkenceye ne ceza çıktı?

İzmir’in Menemen İlçesi'nde, 6 yıl önce, torunları 10 yaşındaki M.B.Ö.'nün kol ve cinsel organını çakmakla yakıp işkence yaptıkları iddiasıyla para cezasına çarptırılan dedesi F.A., anneannesi F.A. ile teyzesi Y.D. ayrıca 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Toruna çakmaklı işkenceye ne ceza çıktı?

Bir fabrikada çalışan 53 yaşındaki Hayri Özel, ikinci evliliğini yaptığı 4.5 yıllık eşi 24 yaşındaki Filiz Aktaş'tan 2010 yılı Mayıs ayında boşandı. Mahkeme, çocukları M.B.Ö.'nün velayetini babasına verdi. Ancak, boşanmalarından bir hafta sonra M.B.Ö, annesinin özlemine dayanamadı. Özel, bunun üzerine velayeti kendisinde olmasına rağmen oğlunun Menemen'deki babasının evine dönen annesi ile kalmasına izin verdi.

Kendisi Buca'da oturan Özel, oğlunu Menemen'deki bir anaokuluna da yazdırdı. 12 Temmuz 2010 tarihinde de bir ihtiyacı olup- olmadığı öğrenmek için anokuluna uğradığında, oğlu M.B.Ö.'nün vücudunda dayak izlerini gören Özel, çocuğun annesi, teyzesi, dedesi, anneanesini suçlaması üzerine, polise şikayetçi oldu. Polis tarafından Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, olay tarihinde 4 yaşındaki M.B.Ö.'nün muayenesinde kol, bacak ve belinde 'dayak ve cebir izleri' olduğu belirtilen rapor verildi. Suçlanan ailenin ifadesi alındı.

EŞİNİ ÖLDÜRDÜ
Adam öldürmekten sabıkalı Hayri Özel bu süreç devam ederken, 6 Ekim 2011 tarihinde, eski eşi Filiz Aktaş'ı Menemen'de sokak ortasında kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Özel, kaçarken çatışmaya girdi, bir polis memurunu ayağından yaraladı. Yakalanıp tutuklanan Hayri Özel'e, Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, eski eşini öldürüp, polis memurunu yaralamaktan toplam 27 yıl hapis cezası verildi.



İŞKENCE İDDİALARI ÜZERİNE DAVA AÇILDI

İşkence iddialarını soruşturan Cumhuriyet savcısı dede F.A., anneanne F.A., teyze Y.D. ile onun eşi Z.D. hakkında 'Kasten yaralama' suçundan 2-5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Menemen 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Cemanur Özcan, Y.D.'ye 3 bin 600, F.A. ve F.A.'ya 4 bin 500'er lira adli para cezası verirken sanık Z.D.'yi beraat ettirdi.

TAZMİNAT DAVASI AÇILDI
Ceza davası ardından avukat Atilla Ertekin, küçük M.B.Ö.'ye vesayeten halası Sebahat Dedeoğlu aracılığıyla F.A., anneanne F.A. ile teyzesi Y.D.'ye Menemen Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 40 bin lira manevi tazminat istemiyle dava açtı. Avukat Ertekin, M.B.Ö.'nün, davalılar tarafından maddi ve manevi şiddete maruz bırakıldığını belirti. Avukat Ertekin, "Davalılar tarafından müvekkil küçüğe yönelik davranışlar, gerek bu davranışları yapan gerekse bu davranışlara maruz kalan açısından değerlendirildiğinde, kesinlikle insan onuruyla bağdaşmayacak türden davranışlardır. Küçük çocuk, şu anda babasını uzun bir süreliğine annesini ise ebediyen kaybetmiştir" dedi.

Menemen 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına davacı ve davalı tarafın avukatları katıldı. Davalıların avukatı davanın reddini istedi.

Menemen 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Cem Geriş, davanın kısmen kabulüne, 5 bin lira manevi tazminatın 2 Temmuz 2010 tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte, davalılardan müştereken ve müteselsilen alınarak davacıya ödenmesine, fazlaya ilişkin talebin reddine ve temyiz yolunun açık olduğuna karar verdi.

Davacı avukatı Atilla Ertekin, mahkemenin günün ekonomik koşullarına aykırı karar verdiğini öne sürüp, temyiz başvurusunda bulunacaklarını söyledi. (dha)

 
İzmir’de AB günü, Kocaoğlu’ndan ‘vize muafiyeti’ çıkışı!
 
Gül’ün eski danışmanı: ‘Pelikan’ talimatı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Reza Zarrab’tan duruşmada tek kelime!
New York'ta Savcı Preet Bharara'nın hakkında hazırladığı iddianamede dört ...
Kayıp kaptanın eşinin gaiplik mücadelesi
2 yıl önce işe başladığı ve ilk seferine çıktığı kuru yük gemisinde, esrarengiz ...
Vali Coş’un korumaları TIR’a ateş açtı!
Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un koruma ...
 
Borçlu belediyelere kötü haber: Makam aracına haciz!
Yargıtay'dan çıkan karar doğrultusunda borçlu olan belediye başkanının ...
İzmir'de önemli proje: Yangınlarda can simidi olacak!
Yaklaşan yaz ayları ile birlikte çıkabilecek orman yangınlarına karşı ...
Kayalıklardan düşen yüzbaşıdan acı haber
Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde Amanos Dağları'nda yürütülen arazi arama tarama ...
 
10 yaşındaki kayıp Demirhan'dan acı haber
İstanbul Avcılar'da dün sabahtan bu yana kendisinden haber alınamayan ...
Şevket Demirel'den acı haber
9 . Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel' in kardeşi Şevket Demirel, 90 yaşında hayatını kaybetti.
İzmir'de feci son: Karşıya geçmek isterken...
İzmir'in Bergama İlçesi'nde, yolun karşısına geçmek isterken belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva