HABERLER>SEÇİM 2015
16 Mart 2014 Pazar - 10:35

Torasan'dan Sibel Uyar' a tam destek!

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar, yerel seçim çalışmalarını mahalle ve kahve toplantılarını sürdürüyor. Başkan Adayı Uyar’ın Torasan Mahallesi’ndeki seçim turuna, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ve CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı da destek verdi. Torasan Mahallesi Muhtarı Günay Gül’ün karşıladığı Türmen ve Saygılı, yurttaşları selamladı; Urlalılar’dan Uyar için oy istedi.

Torasan dan Sibel Uyar  a tam destek!

İZMİR - 30 Mart seçimlerinin taşıdığı tarihi öneme dikkat çeken CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı, “Amacımız kişileri bir yere taşımak değil, ülkemizin içinden geçtiği süreç ortada. CHP olarak bu dönem bir kadın adayı karşınıza getirdik. Bir yenileşmeyi gerçekleştirmek için Sibel Uyar’ı aday gösterdik. CHP olarak kadınlara önem verdiğimizi Yarımada’dan Urla’dan bir değişimle başlatarak, siyasette bir yenileşme  adımı attık. 31 Mart sabahı Urla’da, İzmir’de ve Türkiye’de yüksek oy oranı ile Sibel Uyar’ın seçileceğine inancım tam” dedi. Haziran Direnişi’nde evinden ekmek almak için çıkan, ancak polisin attığı ve başına isabet eden gaz fişeğinin 269 gün sonra ölümüne neden olduğu Berkin Elvan’ın yasını tuttuklarını vurgulayan Saygılı, “Protesto etme hakkını kullanırken provokasyonlarına gelmeyeceğiz. Tepkimizi hem alanlarda barışçı hem de sandıkta tercihimizle göstereceğiz.  Barış içinde yaşayacağımız bir sürecin önünü açmak istiyoruz. 30 Mart seçimleri, aydınlığa erişme hedefimizde bir merhaledir. Diktatörlük heveslisi Tayyip Erdoğan’a birlikte set çekmek için oylarımızı CHP’de birleştirelim” dedi.

ERDOĞAN’IN “YENİ TÜRKİYESİ…”
CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ise, Sibel Uyar’ın Urla’nın bütün sorunlarına çözüm bularak, yerel yönetim düzeyinde yeni bir demokrasi anlayışını yerleştireceğine inandığını söyledi.  Türmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasında altını çizdiği “Yeni Türkiye” üzerine değerlendirmelerde bulundu. Türmen, şöyle konuştu: “Yeni Türkiye, yurttaşlar ve ülke geleceği açısından bir karanlığı ifade ediyor. Yeni Türkiye’de yolsuzluk kurumsallaşmıştır. Bu iktidar işini, rüşvet ve yandaşlarına menfaat sağlayarak götürmektedir. Erdoğan’ın Yeni Türkiyesinde, yargı bağımsızlığı ortadan kaldırılmıştır, kişilerin özel yaşam alanlarına girilmiştir. Ekonomik ve bilimsel kurullar dahil her devlet kurumu da Tayyip Erdoğan’a bağlanmıştır. İki gündür yaşadığımız şiddet, yeni Türkiye’nin aile fotoğrafıdır. İzmir’in ara sokaklarında barışçı gösteri yapan yurttaşlara polis şiddeti işkence boyutuna varmıştır. Yaşananlar büyük insan hakları ihlalidir. Basın özgürlüğü ortadan kalkmıştır. O nedenle bu seçimlerde vereceğiniz oy, bir referandum tercihidir. Herkesin oyunun değeri, bu seçimde daha da önem kazanmıştır.”

DEĞİŞİMİN MİLADI
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar, Atatürk’ün 1930’da kadınlara verdiği seçilme hakkını belediye başkanlığı yarışında kullanmak istediği için yola çıktığını; belediye meclis üyeliği ardından başkanlığa aday gösterildiğini belirterek, “Sorumluluğum ağır. Çünkü bundan sonra gelecek kadın başkan arkadaşlarım için, yapacaklarımız önem taşıyor.  Meclis üyesi adaylarımızla Urla’nın dokusunu temsil eden bir mozaik oluşturduk. Gelişen Urla’yı tanımlayan bir meclis üyesi listesiyle yola çıktık. Başarılı olacağız ve 30 Mart’ta, Urla’da değişimin miladı olacağız. Oluşturacağımız semt merkezleri, çözümü aşağıdan yukarıya doğru gerçekleştiren bir anlayışın adresleri olacak” dedi.



URLA’DA ROMANLAR’IN UMUDU UYAR
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar seçim ziyaretleri sırasında Roman mahallesini de unutmadı.

Romanların davullu, zurnalı karşılamasından mutlu olan Uyar, kendisi için hazırlanan çiçeği alırken bütün çabalarının daha yaşanabilir bir Urla için olduğunu söyledi.

CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, CHP Urla Belediye Meclis üyeleri ve partililerle roman mahallesini gezdikten sonra Sibel Uyar yaptığı konuşmada “30 Marttan sonra Urla çok değişecek ve bu değişimin başlangıcını, Roman Derneği Başkanı Sayın Eşref Kalkan’ı Urla Belediye Meclis Üyesi yazarak yaptık. Daha önce bunu hiç kimse yapmamıştı. Artık sizlerin de, belediyede bir sözcünüz var. Sizlerin sıkıntılarını, isteklerini bilerek, hissederek anlatabilecek biri var. Artık yalnız değilsiniz ve bütün Urla bu değişimi hissedecek. Nisan ayı itibari ile Urla’da yaşayan herkesin yüzü gülecek” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Masum Türker: Aliağa'nın kararı Hakkı Ülkü
Aliağa’da Hakkı Ülkü ile birlikte seçimlerde iddialı konumuna gelen Demokratik ...
Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a Ödemiş tekzibi!
Ödemiş’te coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan İzmir Büyükşehir ...
Akpınar’ın acı günü: Babaya binlerle veda…
CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın önceki gün ...
 
Yıldırım havalimanı turunda: Avrupa kentlerinde böyle terminal yok
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir ...
Aliağa Adayı Yorulmaz’dan pazar yeri mesaisi
AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa Kapalı Pazar ...
Yıldırım’dan Tıp Bayramı’nda önemli mesajlar: İzmir kan kaybediyor
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Tıbbın ...
 
Aksakal Kayacan'dan karanfilli Tıp Bayramı kutlaması
DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, Tıp Bayramı'nda ...
Kocaoğlu’nun ‘miting’ tepkisine Kaymakam’dan yanıt
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Bergama’da yapılması ...
Telefonda Erdoğan: 1 milyon İzmirli’ye davet!
İzmir Gündoğdu Meydanı’nda miting yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva