HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2020 Cumartesi - 10:02

Tesis için düğmeye basıldı: Katı atıklar Menderes'e!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes Çakaltepe Mahallesi Gölova Mevkii’nde katı atık bertaraf tesisi kurmak için düğmeye bastı. Çöp tesisine, Menderes ile birlikte Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere’nin çöpleri getirilecek.

Tesis için düğmeye basıldı: Katı atıklar Menderes e!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır çözüm bulamadığı kentin güneyinde yapılacak bir katı atık bertaraf tesisi için yer bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde önce Torbalı- Bayındır arasında yer alan Taşkesik Köyü’nde sorun çıkmış daha sonra Menderes Çakaltepe Palamutarası Mevkii’nde belirlenen yer ise AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu tarafından hayvan barınağı yapılmıştı. Büyükşehir’in kentin güneyindeki ilçelerin çöpünü toplayacak yeni tesis hamlesi uzun süredir kentin gündemindeydi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de onayından geçen yeni yer için çalışmalar tamamlandı. Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerinin yaptığı çalışma sonrasında tesisin yine Menderes Çakaltepe’de kurulması fakat bu kez mevkii değişikliği ile Gölova’ya getirilmesine karar verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden de geçecek karara göre; İzmir Güney-2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nde Menderes ile birlikte Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere ilçeleri sınırları dahilinde oluşan evsel atıklar buraya getirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan toplam 3 milyon 118 bin 659 metrekare yani 312 hektarlık tapu alanının bir kısmında çöp tesisi kurulacak.

Konuyla ilgili son hazırlıkları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca söz konusu işe ait sözleşmenin imzalanması, projelendirilmesi, yapımı, devreye alınması ve tesisin işletmeye alındığı tarihten itibaren 15 (on beş) yıl süre ile kira karşılığı işlettirilmesi işinin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ihaleye çıkılması için, belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilmesi konusunu da karara bağlayacak. 

Öte yandan Karşıyaka Yamanlar'a yapılacak Kuzey Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni yapılan eylemler ve tepkiler nedeniyle askıya alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut Çiğli Harmandalı'ndaki düzenli atık depolama alanının kapasitesini arttırmıştı. Geçtiğimiz günlerde bölgede çöpten elektrik üretim tesisinin açılışını yapan belediye projeyi durdurduklarını söylemiş, Soyer de Yamanlar'da çöp tesisinin kurulmayacağını müjdelemişti.  Büyükşehir Belediyesi son olarak Bergama'daki tesisin kapasitesini arttırmış, orayı da elektrik üretimi yapabilecek hale getirmek için ihaleye çıkmıştı. 

Son olarak; Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın ilçedeki moloz atıklarını Menderes Belediyesi sınırlarına götüreceklerini açıklaması ve Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile birlikte bölgede yaptığı incelemeye dair açıklaması AK Parti'nin tepkisine neden olmuştu. 

 
Buca’nın 12D aracı çocuklar için yollarda!
 
Selçuk'ta nikah kıymak artık 1 lira!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Pasazade Buca 13 Ocak 2020 Pazartesi 00:51

Izmir e Her yerden Aşırı Göç Var.izmirin Nufusu.Ankarayi Gecti.Ne Cop.Ayiklama Nede Cop Bertaraf Tesisi.Ne Otobus Ne Ne metro Yeter.Bu Yeni Gelen Baskan Efendi.Goc.Ve Ulasim.Sorununa El Atsin Hukumette .Artik Yardim.Etsin.Metro Yapilacaksa.Tas koymasin bu isin partisi vs olmaz.Acil Ulasim.Saglik.Göç.Ve Mülteci Sorunu .işsizlik.Düşük Emekli .Maaşları.Bunlar .Çözüm.Bekliyor.Izmir de.Çok.Sorun.Var.Çözüm.Gerekiyor.Yollar .40.50.Senelik Yollar.Yetmiyor.

Yorumu oyla      4      5  
karsiyakali mugarrem. 12 Ocak 2020 Pazar 01:21

Menemenli yazan Arkadaş bir Sürü Ona buna box Almışsın.Izmirli degil din Atıp tutuyorsunuz . Siz gelseydiniz Nereye Yapacaksınız Hani melemenbfoca Arasına Hava Alanı Yapılacaktı Kılığa kadar Tren Hemen Gidiyordu.Kemal pas aya Tren izban.Gidiyordu..Buca ceza evi kaldiriliyordu .Karşıyaka konak .Şu Altı Tünelle daldirmaliyol marmaraygibi Oluyordu.Hani Emekliye bir kereye Mahsus Yüzde Otuz Zam oluyordu.En fusuk Emekli.Maasi.Asgari Ucret.kadar.olacakti.Hastane ucretleri .indiriliyordu.Elektrik Dogal gaz ucuz luyordu..ozel Acil Servislerde para Alinmayacakti.

Yorumu oyla      5      5  
CEVAT GENCTURK 12 Ocak 2020 Pazar 01:11

Menemenli.yaptigin Yok agacmis vs vs o Sacma Siyasi Yorumla Ne alaka.Bu Izmirin kanayan Yarasi illaki bir yere Yapilacak.Sanane bre mubarek s Erzuruma Gitte gor konyayi

Yorumu oyla      4      5  
Elif 12 Ocak 2020 Pazar 00:19

Su havzasına çöp tesisi, gayet güzel proje, kanal İstanbul’a karşıyız, bu projeyede karsıyız

Yorumu oyla      4      5  
Bülent ışık 11 Ocak 2020 Cumartesi 20:59

Katı atık tesisine karşı çıkanlar evlerinden çıkan çöpleri evlerinin bahçesine gömsün.

Yorumu oyla      5      5  
Mevlüt 11 Ocak 2020 Cumartesi 19:26

Menderes de her şey cok güzel oldu gözünüz aydın artık cöpünüz oldu barai edebiyatına devam edin hayıflı olsun

Yorumu oyla      5      7  
Menemen'li 11 Ocak 2020 Cumartesi 18:16

Göçmen rumuzlu kardeşim hiç merak etme bunların havza,baraj, çevre gibi hassasiyetleri yoktur gezi eylemlerini hatırla ele başlarından biri olan şahıs çağrı yaparken sen daha anlamadın mı? mesele ağaç değil hadi gelin diyerek mesaj atmıştı.

Yorumu oyla      6      8  
Harmandalı oynayan Menderesli 11 Ocak 2020 Cumartesi 13:16

Hani Harmandalı yeterliydi kurulan tesis sayesinde İzmir in çöp sorunu bitmişti 3 ayda ne değişti. Ayrıca o yer yeni değil 15 yıl önce Sn Aziz Kocaoğlu zamanında bulunmuştu ve günlerce haber olmuştu. İnsanların aklıyla dalga geçmesinler.

Yorumu oyla      8      10  
Gürkan 11 Ocak 2020 Cumartesi 12:51

Yamanlar tamamen iptal mi oldu? Yıllar süren onay süreci boşa mı gitti? En son projenin önünde hiçbir engel kalmamıştı. Tamamen iptal olduğunu düşünmüyorum. 7 yıllık bir süreç var.

Yorumu oyla      8      7  
Göçmen 11 Ocak 2020 Cumartesi 10:20

Çöp moloz yığın Mendes e tebrikler! Herşey de havza baraj edebiyatı yapanların yorumlarını çok merak ediyorum.

Yorumu oyla      8      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’nın 12D aracı çocuklar için yollarda!
Buca Belediyesi’nin özel olarak tasarladığı 12 boyutlu film gösterim aracı, ...
Soyer'den 'WhatsApp' çıkışı: Ankara İzmir'e 'çevrimdışı' kaldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen büyükşehir ...
Bornova’da kültür merkezleri STK'lara açık
Bornova Belediyesi’ne ait kültür merkezleri ve sosyal tesisler, kentin ...
 
Başkan Soyer: Otogar İzmir için utanç vesilesi!
Başkan Soyer, “İzmir için bir utanç vesilesi. Ülkede böyle bir otogar ...
Deve güreşlerinde geri sayım
Menemen Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 8.si ...
Başkan Uygur rakamlarla konuştu: Torbalı'da 33 milyonluk tasarruf!
Torbalı Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı dün gerçekleşti. Meclisin ...
 
Konak'ta bir tarih daha kurtuluyor!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm teknik ekibi ile birlikte kapsamlı ...
İzmir'de evsizler yalnız değil: Arayın, ısınsın!
İzmir’de havaların soğumasıyla birlikte Müyesser Turfan Geçici Konukevi’ne ...
Narlıdere’nin can dostları sahipsiz değil!
Sokak hayvanlarının olumsuz kış şartlarından etkilenmemesi için çalışmalar ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva