HABERLER>GÜNCEL
21 Ağustos 2016 Pazar - 00:03

Terör en mutlu günü kana buladı: Çok sayıda can kaybı var

Gaziantep'teki bir ilkokulun bahçesinde düzenlenen düğünde patlama meydana geldi. Gaziantep Valiliği, Şahinbey ilçesindeki bombalı terör saldırısında ölü sayısının 50'ye yükseldiğini açıkladı.

Terör en mutlu günü kana buladı: Çok sayıda can kaybı var

Gaziantep'te merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki bir ilkokulun bahçesinde organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlendi. 

Patlama, nedeniyle yerine çok sayıda ambulansla polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı.

VALİLİK: 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Gaziantep Valiliği'nden yapılan son açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiği belirtildi. 
Gaziantep Valiliği ölenlerin sayısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz."
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, saldırı sonrası açıklama yapmıştı: 

"Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin ve aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve aziz saldırıyı milletimiz üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu hain gerçekleştirenler yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve Gazi şehrimizin başı sağ olsun."

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep'teki terör saldırısında içerisinde durumları ağır olan yaralıların bulunduğunu belirterek, "Tüm sağlık personelimiz seferber oldu. Onlarca ameliyat aynı anda başladı" dedi.

Akdağ, Gaziantep Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, lanetli örgütlerin bir kez daha kötü oyunlarını ortaya koyduklarını söyledi.

Tüm örgütlerle IŞİD'inden FETÖ'süne ve PKK'sına kadar milletçe mücadeleye devam etmekte kararlı olduklarını ifade eden Akdağ, bu kararlılığın gösterildiğini ve bundan sonra da devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Akdağ, patlamada ölü ve yaralıların olduğunu hatırlatarak, "İçerisinde durumları ağır olan yaralılarımız var. Tüm sağlık personelimiz seferber oldu. Onlarca ameliyat aynı anda başladı" ifadelerini kullandı. 

Şimdi yaralıların durumlarını öğrenmek için temaslarda bulunacaklarını belirten Akdağ, sosyal medyada kan ihtiyacının olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Buna benzer hain menfur saldırıların hiçbirinde bir kan ihtiyacımız olmadı. Kızılay'ın elinde gerekli stok var. İhtiyaç duyulduğunda kullanılıyor. Velev ki ihtiyaç olsa, bu ihtiyaç için sadece Kızılay'a ve Sağlık Bakanlığının ifadelerine kulak vermeli. Bunun dışındaki isteklerin hiçbir anlamı yok. Aksine hastanede işlerini yapmaya çalışan personelin, işini aksatma riski ortaya çıkıyor. Allah korusun bunlardan çok daha büyük hadise gelse başımıza, dediğim gibi kulak verilecek merciler, Bakanlık ve Kızılaydır." 

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ise yaşanan acının tüm millet için ortak olduğuna işaret ederek, milletçe ve devletçe bu yaraların sarılacağını kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen saldırı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Ölü ve yaralıların söz konusu olduğu menfur terör saldırısıyla ilgili gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakinen takip edildiği kaydedildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TALİMAT 
Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, terör saldırısına ilişkin Bakan Ala ve Vali Yerlikaya'dan bilgi aldı. 

Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi. (Ntv, a.a)

 
Gaziantep'te terör saldırısı: Düğünde patlama!
 
Selim Yaşar'dan Rio'da gümüş madalya
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Ağustos 2016 Pazar 00:31

Irak-Suriye'den hiçbir farkımız kalmadı. Bir ülkede her gün bombamı patlar? Bu ülkenin güvenlik güçleri nerede? Yapamıyorsanız bırakın. Kınamakla bu işler olmuyor. x yerde bomba patlıyor kınıyoruz, y yerde bomba patlıyor lanetliyoruz. İyi güzel de kınamaktan başka icraat yapın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziantep'te terör saldırısı: Düğünde patlama!
Gaziantep kent merkezindeki bir düğünde terör saldırısı meydana geldi. ...
'Balyoz'un firari savcı'sı teslim oldu
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında ...
2013'ten sonra ihbar edilenler darbeci çıktı!
Fethullahçı örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla, 2013 yılından sonra ...
 
Ordu'da çatışma: 1 terörist öldürüldü
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentte bir teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
FETÖ'nün 'bölge ve emniyet abileri' gözaltında
Kırıkkale'de yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün ...
Selçuk Üniversitesi'nin eski rektörü teslim oldu
Konya'da FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan akademisyen ...
 
Başkent'te 22 askeri hakim tutuklandı
Başkentte, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına ...
Dünyaca ünlü avukat: Gülen'i yönlendiren bir...
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) uluslararası yasa dışı faaliyetlerini ...
Urla'da otomobil ödüllü tavla heyecanı!
2-4 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 'Urla Meydan AVM Tavla Turnuvası'nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva