HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2024 Çarşamba - 12:00

Tartışmaların odağındaki aday Yıldırım, Egedesonsöz’e konuştu: DEM'le ilgim, Ağbaba'dan torpilim yok!

CHP’nin Çiğli adayı Uygar Yıldırım, DEM Partisi’nin işaret ettiği biri olduğu için adaylaştırıldığı iddialarını yalanladı. Yıldırım “Benim DEM’le ilgim, ilişkim, diyaloğum yok. Hayata sol pencereden baktığım için, buradaki kimlik yapısına daha uygun olduğumdan böyle bir iddiayı ortaya atmış olabilirler” açıklamasında bulundu.

Tartışmaların odağındaki aday Yıldırım, Egedesonsöz’e konuştu: DEM le ilgim, Ağbaba dan torpilim yok!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir ve ilçe adaylarını açıklamasının ardından, eleştiriler, tartışmalar artarak devam ediyor. Üzerinde en çok konuşulan adaylardan biri olan Çiğli adayı Uygar Yıldırım, Egedesonsöz’e konuştu.

DEM Partisi’nin CHP’ye işaret ettiği biri olduğu için aday gösterildiği iddialarına yanıt veren Yıldırım, böyle bir şeyin olmadığını, DEM’le ilgisinin bulunmadığını söyledi.

BEN DEM’İN DEĞİL, CHP’NİN ADAYIYIM
Söz konusu iddiaların, kendisinin Çiğli’deki kimlik yapısına daha uygun bir isim olmasından dolayı ortaya atılmış olabileceğini belirten Uygar Yıldırım, “DEM’in değil, CHP’nin adayıyım. Benim DEM Parti ile bir ilgim, ilişkim, diyaloğum yok. Sadece, hayata sol pencereden bakan biri olduğum için, buradaki kimlik yapısına daha uygun olduğumdan böyle söylüyor olabilirler. Bu konuda sansasyonel paylaşımlar yapılıyor sosyal medyada, gazetelerde haberler yapılıyor. Bu yönde iddiaların hiçbirinin aslı yok. Benim için Tik-Tok adayı da diyorlar. Tik-Tok nedir, bilmiyorum” dedi.

VELİ AĞBABA’NIN ADAYLIĞIMDA BİR DAHLİ YOK
Malatyalı bir ailenin çocuğu olması nedeniyle, CHP’nin Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın desteğiyle aday yapıldığı iddialarını da değerlendiren Uygar Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

“Veli Ağbaba, Malatya Milletvekili, hemşehrimizdir. Biz Hekimhanlı’yız, Veli Bey bize uzak bir yerden. Tanışıyoruz tabii ki. Aday adayı olduğum bilgisine sahipti, aday adayı olduğumu biliyordu. Fakat bu konuyu kendisiyle hiç konuşmadım. Malatyalı olmamız nedeniyle Veli Ağbaba’nın adaylık sürecimde bir dahli yok. Hemşehrilik üzerinden aday gösterildiğim iddiaları doğru değil. Torpilim yok. Bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Veli Ağbaba, Çiğli adayını belirlemiş iddiaları doğru değil. Veli Bey’in adaylaşma sürecinde bir hemşehrisi olarak kurullara baskı yaptığı iddiaları da doğru değil. Hemşehrilik üzerinden aday olmadığımı herkesin bilmesini isterim. Veli Bey, birilerine bir dediyse benim için, o zaman teşekkür ederim.”

ADAYLIĞIMIN GERİ ÇEKİLECEĞİ İDDİALARI, BİR ALGI YARATMA ÇABASIDIR
Aday gösterilmesinin kendisi için sürpriz olmadığını, çünkü CHP’nin Çiğli için en uygun aday olduğunu belirten Uygar Yıldırım, adaylığının açıklanmasının hemen ardından ilçede bir grup partili tarafından tepkisel eylemlerin gerçekleşmesiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“ Aday olmam, benim için sürpriz olmadı. Bekliyordum. Eylemlere gelince. Çiğli’de 26 aday adayı vardı ve bir kişi aday gösterilecekti. Genel merkez de beni seçti. Artık parti kültürümüz gereği liyakatli bir şekilde sahaya çıkıp çalışmak gerekir. Diğer aday adayı arkadaşlar ve taraftarları, Parti Meclisi’nde benim adaylığımın geri çekileceği yönünde bir algı yaratma çabaları var. Bu iddianın bir gerçekliği yok. Parti Meclisi bir kere karar verir. Parti Meclisi’nin aldığı kararı bozacak bir durum yok. İstifa etmek gibi bir düşüncem de yok. Birleştirici olmakta fayda olduğuna inanıyorum. Kendilerinin destek verdiği aday adayları aday gösterilmeyince, tepki göstermelerini normal karşılıyorum, saygı duyuyorum. Tepki gösterirken aşırıya kaçmamak gerekirdi”

İLÇE BAŞKANINI SUÇLADI: KIZGIN DEĞİLİM, GÖNÜL KIRGINLIĞIM VAR
Tepkilerin, eylemlerin İlçe Başkanı tarafından kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizen Uygar Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O tepkileri gösterenleri kontrol etmek lazımdı. Bu da İlçe başkanımızın görevidir. İlçe başkanımızın örgütü kontrol edemediğini gördük. Bu tepkilerin sorumluluğu, ilçe başkanımızdadır. Kızgınlığım yok, gönül kırgınlığım var. Bunları biz bize konuşabilirim. Bir kere ben gelince Çiğli’de rantın olmayacağını herkes biliyor. Bir belediyeyi bir ekonomik çıkar, bir rant kapısı olarak görmüyoruz. Siyaset kurumu, insanları zengin edecek bir kurum değildir, bunun böyle bilinmesi lazım. O konuşan arkadaşlar, bu konuda benim tavrımı pekala net olarak biliyorlar. Hayata sol gelenekten baktığım için, burada kesinlikle rant geleneği olmayacak. Burada müteahhit tayfası olmayacak. Çiğli’yi sanatçı kimliğimle yöneteceğim. Yılmaz Büyükerşen, Fatma Girik, bizim sanatçı başkanlarımızdı. Ben de konservatuvar mezunuyum, okullu bir sanatçıyım.”

HEDEFİM, ÇİĞLİ’DE 100 BİN OY ALMAK
33 yaşında olduğunu, kendisinden küçük yaşta adayların bulunduğunu hatırlatan Uygar Yıldırım, “Değişim zaten sancılı olur. Bu seferki değişim de sancılı olacak gibi” dedi ve CHP’nin adayı olarak Çiğli’de 100 bin oy almayı hedef koyduğunu açıkladı:

“Benim aleyhime eylem yapan arkadaşlara hiç kızmıyorum. Sadece gönlüm kırık. Hepsi beni çok iyi tanır aslında. Sadece onların istedikleri aday olmadığı için tepki gösterdiler ama belki biraz aşırıya kaçtılar. Onlarla görüşeceğim. 26 aday adayıydık. Benim dışındaki aday adaylarının 10 taraftarı bile olsa orada 250 kişinin olması gerekirdi. Oysa 30-40 kişilik bir eylem olması, anlık bir tepki olduğunu göstermeye yetiyor.  100 bin oy hedefim var. 2019 seçimlerinde 67 bin civarında oy alınmıştı. Bu konuda yaptırdığımız analizler ve ciddi çalışmalarımız var. Oy sayımızı 100 bine çıkarmak, boynumun borcudur.  Gerçekçi vaatlerle bunu başaracağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Ben Çiğli doğumluyum. O zaman Çiğli yoktu, Karşıyaka’ya bağlı bir yerdi. 1980’den beri ailemin burada işyeri var. Çok kalabalık bir aileyiz.”

 
Afyonkarahisar'da gümrük kaçağı ceviz içi ele geçirildi
 
Taciz atışları karşılıksız kalmıyor: 13 terörist etkisiz!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Devrim 2 Şubat 2024 Cuma 12:54

Resmiyeti olmayan bir derneğin başkanlığını yapıyor musun yapmıyor musun?İzmir malatyalılar derneği? Yengen i s.utku sayesinde liyakatsız bir şekilde işe girdi mi girmedi mi?! Seni tanıyor tanıyor Uygar!Örgüt ile ilgin yok!ki rant ı da seven bir karakterin var!

Yorumu oyla      1      2  
Samed Kocademir 1 Şubat 2024 Perşembe 13:15

Herkesin gönlünde bir isim olabilir. Ama sonuçta yetkili kurullardan Uygar Yıldırım ismi çıkmış. Bu sonuca saygı göstermek gerekir. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Üstelik dosyasını almış aday adaylık sürecinde gerekli çalışmasını yürütmüş ve onunla uygun olduğuna karar verilmiş. Yanında durup destek vermek gerekir. Örgüt olmanın gereği budur. Sonuçta çok sayıda aday adayının arasında birçok isim o arkadaşlarımızı memnun etmeyecekti. Aday belirleme noktasında yöntem eleştirisini anlarım ama adaya yönelik eleştiriler temelsiz.

Yorumu oyla      2      1  
Eski Delege 31 Ocak 2024 Çarşamba 20:26

Veli Ağbaba izmir milletvekili gibi bir çok ilçelerde istediği adamları belediye başkanı olarak atatmış bravo izmir milletvekilleri pikniğe gitmişler galiba..

Yorumu oyla      4      3  
Liyakat 31 Ocak 2024 Çarşamba 15:04

Deniz ,hüseyin Yusuf, kaypakkaya, mahir, Cevahir, emeksiz, memetoğlu,Taylan, manga, adlarını saymak bitmeyenler hepsi 30 yaşın altındaydı şimdi onların anılariyle siyaset yapanlar işte o neslim yolundan olan biri sorumluluğu omuzlamış daha ne istersiniz gurur duymalıyız

Yorumu oyla      5      3  
Alo 31 Ocak 2024 Çarşamba 14:42

Selvi Karabulut ATATÜRK Devrimciydidevrimciler soldan bakar kadınların bile nufüsda sayılmadığı zaman dünyada en uygar kadın haklarını var edendi bu bile solcu olmasına yeter

Yorumu oyla      4      2  
izmirliyiz 31 Ocak 2024 Çarşamba 14:20

ALTTAKİ YORUMA İTİRAZIM VAR. MALATYALI OLMAK SUÇMU DEMİŞ. 81 İLİMİZ VAR HEPİMİZ EŞİTİZ. SUÇ YADA AYRICALIK YADA ÖDÜL DİYE BİRŞEY OLURMU 81 İL ARASINDA. HEPİMİZ TÜRKİYEYİZ KARDEŞİZ ARKADAŞIZ. ŞÖYLE BİR FARK VAR. İZMİRİN BAŞKANLARI MALATYALI KARSLI TUNCELİLİ VB OLABİLİYOR AMA ASLEN İZMİRLİ OLAN BİRİ ORALARDA NEDEN BAŞKAN OLAMIYOR. VARSA BİR ÖRNEK GÖSTERİN

Yorumu oyla      9      2  
Bülent Işık 31 Ocak 2024 Çarşamba 14:07

Selvi Karabulut asıl sen git sağ partilerde siyaset yap.Sana göre Ecevit'te Atatürk'çü değildi o zaman ortanın solu derken.altan dalton'la siyaset yap sen.

Yorumu oyla      7      1  
izmirliyiz 31 Ocak 2024 Çarşamba 13:11

ASLEN İZMİRLİ OLAN BİRİ MALATYADA BAŞKAN ADAYI YAPILIRMIYDI. İZMİRDE HERŞEY OLUYOR

Yorumu oyla      12      4  
Alper Çelik 31 Ocak 2024 Çarşamba 12:56

Seni iş takipçisiydin Çiğli’de rant olmucak diyorsun bir de

Yorumu oyla      4      3  
Ey 31 Ocak 2024 Çarşamba 12:54

Ey CHP LİLER MALATYALI OLMAK SUÇMU,İNÖNÜ,EŞREF BİTLİS,BATTAL MEMETOĞLU,TURAN EMEKSİZ ,KEMAL SUNAN,İLYAS SALMAN,BELKIS AKKALE,

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK’dan ‘sıralamada hile’ iddialarına yanıt!
YSK, oy pusula sıralaması için yapılan kurada AK Parti’nin 1. sırada çıkması ...
Can Atalay kararının iptali için yeniden AYM yolu!
Cezaevindeki Can Atalay’ın avukatları, milletvekilliğinin düşürülmesi ...
Foggo’dan üstünü çizenlere yanıt: Parti talimatıyla İstanbul’a gittim!
CHP’den Konak Belediye Başkan aday adayı olan ve Karaburun adaylığı parti ...
 
Aslanoğlu'ndan Can Atalay tepkisi: Anayasaya açık darbe!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Yargıtay’ın ...
AK Parti adayı Dağ'dan dikkat çeken vaat: 90 dakika ücretsiz aktarma geri gelecek!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, geçtiğimiz ...
Menderes’in başkan adayına sürpriz kutlama
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek’e ilçe örgütü tarafından ...
 
CHP'li meclis üyesi Baykara, AK Parti'de
Torbalı'da adayın belirlenmesinden sonra yerel seçim çalışmalarına hızlı ...
CHP'li Yüksel'den birlik çağrısı ve uyarı: Parti içi demokrasinin işlemediği bir süreçte...
Alaattin Yüksel, CHP adaylarının açıklanmasının ardından birlik çağrısı ...
Özel, Karaburun kararının detayını anlattı... Foggo'yu yakan paylaşım!
Yeni dönemde CHP'den aday gösterilmeyen Hacer Foggo önceki gün 'Beni partiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva