HABERLER>SAĞLIK
5 Mayıs 2015 Salı - 18:52

Synevo Türkiye lideri olmayı hedefliyor

Türkiye’nin parlayan sektörleri arasına giren sağlık sektörü, hızlı büyüme ve gelişme potansiyeli ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çekiyor. Birçok özel hastane grubuna, çok uluslu fonlar ortak olurken, tıbbi laboratuvar hizmetleri sektöründe de önemli gelişmeler yaşanıyor.

Synevo Türkiye lideri olmayı hedefliyor

İZMİR- 1995’te Oriflame’in de kurucusu olan İsveçli bir girişimci tarafından kurulan ve 500 Milyon Euro cirosu ve 10.000’in üzerinde çalışanı ile Avrupa’nın önemli sağlık gruplarından biri olan Medicover Holding’e bağlı Synevo Tıbbi Laboratuvarları, 2011’de girdiği Türkiye laboratuvarcılık sektöründe emin adımlarla büyüyor. Medicover Holding CEO’su Frederik Ragmark, İzmir’de geçtiğimiz yıl açtıkları 3 ayrı laboratuvar ile kısa zamanda büyük bir başarı yakaladıklarını ve yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.
 
Grubun 20’nci yıl kutlamaları nedeniyle İzmir’e gelen Medicover Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fredrik Stenmo ve CEO’su Fredrik Ragmark, Swiss Otel’de basın mensupları ile bir araya geldiler. Synevo’nun globalde ve Türkiye’de büyüyen hizmetlerinin tanıtıldığı toplantıda, Synevo Türkiye Genel Müdürü Gürkan Gelibolu ve Medikal Direktörü Dr.Zümrüt Algan da Türkiye ve İzmir’deki faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.
 
“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”
 Türkiye’de tıbbi laboratuvarcılık sektöründe yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Fredrik Ragmark “Orta ve Doğu Avrupa’nın önde gelen laboratuvar kuruluşu olarak Türkiye’de yatırım yapıyoruz, çünkü sağlık sektöründe her alanda yukarı doğru bir ivme var, ekonomik göstergeler iyileştikçe sağlığa verilen önem de artıyor. Yapacağımız yatırımlarla ve sahip olduğumuz know-how’la Türkiye’nin lider laboratuvar zinciri olmayı hedefliyoruz. Dünya genelinde 79 laboratuvar, yılda 80 milyonun üzerinde test sayısı ve 3 binden fazla test parametresiyle, 11 ülkede  4.000’in üzerinde çalışanımızla hizmet sunmaktayız” dedi. Ragmark, Synevo’nun bağlı olduğu Medicover Holding hisselerinin büyük kısmının 2013 yılında Medicover Vakfı’na bağışlandığını ve şirket karının bir kısmının yardım projelerine harcandığını belirtti.
 
2017’DE SYNEVO TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ULUSAL MARKASI OLMAYI HEDEFLİYOR
 Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Synevo Türkiye Genel Müdürü Gürkan Gelibolu 2017 yılına kadar laboratuvar ağını genişleterek, Türkiye’nin en büyük laboratuvar markası olmayı hedeflediklerini söyledi. Şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 3 ilde faaliyet gösteren tek laboratuvar zinciriyiz. 
 
Gelibolu, Sağlıkta Dönüşüm Politikası kapsamında yapımı yürütülmekte olan Şehir Hastaneleri projeleriyle de yaklaşık 4 yıldır yakından ilgilendiklerini belirtti. Gelibolu,  “Bozlu Holding ve Dia Holding’le birlikte yürüttüğümüz Bilkent ve Mersin Şehir Hastanesi projeleri 2016 ve 2017 yıllarında devreye girecek. Bilkent Kamu Özel Ortaklığı Hastane projesi bünyesinde yer alan 4.000 metrekare kapalı alanı, son teknoloji altyapısıyla, JCI ve ISO standartlarında faaliyet gösterecek yaklaşık 200 laboratuvar personelinin istihdam edileceği Türkiye’nin en büyük Mega Laboratuvarının dizaynından iş akışlarına, personel ve teknik alt yapı gerekliliklerinin belirlenmesine kadar tüm süreçler Synevo&Dia ekiplerinin birlikte çalışmasıyla gerçekleştirildi.” 
 
Gelibolu, son dönemde Rönesans Holding’in yürüttüğü Adana Kamu Özel Ortaklığı Hastane Projesi ve Yozgat Eğitim Araştırma Hastanesi projelerinde Tıbbi Laboratuvarların Proje Yönetimi için Rönesans Holding’le bir danışmanlık anlaşması imzaladıklarını ve tıbbi laboratuvarların tasarımlarına başladıklarını belirtti.  
 
Gelibolu, tüm laboratuvarlarında birinci önceliklerinin kalite olduğunu, bu amaçla da Tıbbi Laboratuvar Akreditasyonuna ve tüm laboratuvarlarının akredite edilmesine çok önem verdiklerini belirtti. Gelibolu, “Şu an Türkiye’de oldukça az sayıda laboratuar Tıbbi Laboratuvar Akreditasyonuna sahip, oysa ki bu konu laboratuvar işleyiş kalitesini belirlemede çok önemli bir kriterdir. İstanbul Merkez Laboratuvarımız yaklaşık 5 senedir Almanya’nın saygın akreditasyon kuruluşu Dakks tarafından her sene Tıbbi Laboratuvar Akreditasyonu kapsamında denetlenmektedir. Ankara Laboratuvarımız ise 2012 yılından bu yana Türkak tarafından Tıbbi Laboratuvar Akreditasyonuna sahip.  İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Türkiye genelinde laboratuvar yatırımlarımızı sürdürerek ve işbirliklerimizi yapılandırarak bir çok noktada aynı yüksek kalite standartlarında hizmet sunumunu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
 
İZMİR’DE 3 ŞUBE 
Geçtiğimiz yıl İzmir’de Alsancak Liman Merkez Laboratuvarı, Bayraklı Patoloji Laboratuvarı ve Kızılkanat Şubeleri’ni açtıklarını belirten Synevo Medikal Direktörü Dr.Zümrüt Algan da şu bilgileri verdi:  “Synevo olarak İzmir’de yaptığımız yatırımlardan ve hızla ulaştığımız hasta ve doktor ilgisinden çok memnunuz. Geniş bir yelpazede sunduğumuz 3000’e yakın ileri düzey test parametresi ile hastaların ve işbirliği içerisinde olduğumuz paydaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına doğru, güvenilir ve hızlı sonuçlar sağlıyoruz. Özel sigortalar, banka ve kurumlarla anlaşmalarımız mevcut. Tıbbi laboratuvar hizmetlerimizin tümünde Berlin’de bulunan Synevo IMD Laboratuvarlarıyla aynı standartlardadır. Standart testlerin dışında koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik ileri düzey testleri de yapabilmekteyiz.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanlığı 9 bin memur alacak
Sağlık Bakanlığı, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları ile bakanlık ...
Uzmanlardan kritik 'kuş gribi' açıklaması
Gazi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği’nden ...
Sabiha'dan örnek davranış: Kanser oldum, hayatımı yaşıyorum
Muğla'nın Milas İlçesi'nde 2 çocuk annesi 39 yaşındaki Sabiha Öngel, meme ...
 
İzmir’deki üniversite hastanesinin çocuk ünitesinde skandal!
Hastanenin "en steril" olması gereken yoğun bakım ünitesi içinde kedi ...
Kemeraltı Çarşısı’nda hastalanmayın!
İzmir’den her gün binlerce kişinin alışverişe geldiği Kemeraltı Çarşısı'na ...
Yemeklere tuz yerine nane ekleyin
Türk toplumunun aşırı sofra tuzu kullandığını belirten Nefrolog Hamad ...
 
Urla'da çocuklara sokak şenliği için Kızılay'dan destek
Urla kaymakamlığı, Urla Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TED Kolleji ...
Bitkilerle yanlış tedavi hayatınızı karartmasın!
Anadolu Üniversitesi Farmakognozi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. ...
Egzersiz kanserden koruyor
Her gün düzenli spor yapanların meme kanserine yakalanma riski yüzde 30 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva