HABERLER>GÜNCEL
1 Ekim 2015 Perşembe - 12:31

STK’lardan büyük yürüyüş öncesi barış çağrısı

TMMOB, KESK, DİSK ve TTB ve meslek odaları 10 Ekim’de Ankara’da ortak gerçekleştireceği yürüyüş öncesinde basın açıklaması yaptı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ülkenin iç savaş sürüklendiğini söyleyerek, "Gelin, savaşa karşı barış ve kardeşlik için kenetlenelim" diye konuştu. Sarı ayrıca Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı.

STK’lardan büyük yürüyüş öncesi barış çağrısı

EGEDESONSÖZ - Sendika ve meslek odalarının çağrısıyla 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenecek olan “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” öncesinde, TMMOB, DİSK ve KESK basın açıklaması yaptı.
 
DİSK Genel İş Sendikası binasında yapılan toplantıya katılan sendika ve meslek odalarının temsilcileri barış mesajları verdi.
 
BARIŞ İSTEYENLERİN SORUMLULUĞU ARTMIŞTIR
Ülke olarak tehlikeli bir çatışma ve savaş ortamına doğru hızla sürüklendiklerini söyleyen Sarı, sürdürülen bu savaş ile gerçeklerin üzerini kapattıklarını çok iyi gördüklerini söyledi. Sarı, “Emperyalizmin taşeronluğu ile Ortadoğu’yu ölüm bataklığına çevirenlerin, IŞİD’e TIR’lar ile silah yollayanların, ülkemizi cihatçı örgütlerin yatağı haline getirenlerin, laikliğe savaş açarak toplumu kuşatan gericilerin, kadına yönelik şiddeti, tacizi ve cinayetleri savunanların, kentlerimizi ve doğamızı sermayenin dizginsiz rantı ile yağmalayanların, şantiyelerden madenlere kadar her yeri işçi mezarlığına çevirenlerin, emeğin sömürüsü üzerinden saltanat sürenlerin çökmek üzere olan baskı ve sömürü düzenlerini sürdürebilmeleri için savaş çıkarmak dışında başka bir yollarının kalmadığını birlikte anlamış olduk. Ancak son dönemde halklar arasındaki bağları koparmayı, şiddet ve linç kültürünü güçlendirmeyi hedef alan gelişmeler, barış ve kardeşlikten yana olan tüm kesimlerin görev ve sorumluluğunu artırmıştır" dedi.
 
BU SAVAŞ SARAY'IN SAVAŞIDIR
Bu toprakların kana ve gözyaşına fazlasıyla doyduğunu söyleyen Sarı, yürütülen savaş politikalarının Kürt sorununu çözülemeyeceğini gösterdiğini, buna rağmen ülkenin savaş ortamına sürüklendiğini söyledi. Sarı, "Bizler; akıtılan kardeş kanının son bulması, daha büyük acılar yaşanmasının önüne geçilmesi için dün olduğu gibi bugün de görev ve sorumluluk almaya hazırız. Bu görev ve sorumluluğun gereği olarak; akıl tutulmasına itilerek bir kişinin hırsı yüzünden Saray merkezli bir kuşatma ile ülkenin yeniden kan gölüne dönmesine seyirci kalması istenen halkların vicdanına seslenmek, kalıcı barış ve kardeşliğin tesisinin gerçek mimarı olabilecek bu vicdanı bir kez daha göreve çağırmak için 10 Ekim 2015 Cumartesi günü  “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” şiarı ile bu ülkenin bütün demokrasi güçleri ve yüreği barıştan yana atan herkesle birlikte merkezi olarak Ankara’da düzenlenecek olan, “Emek, Barış, Demokrasi Mitingi”ne İzmir’den de kitlesel biçimde katılacağız. 10 Ekim’de gerçekleşecek miting sadece çağrıcı kurumların değil, yüreği emekten, barıştan, kardeşlikten, demokrasiden yana atan herkesin mitingidir. Çünkü 7 Haziran öncesi  “400 vekil vermezseniz kaos olur” diyerek halkları tehdit edenler ne kadar gizlemeye, gerçekleri çarpıtmaya çalışsalar da bu savaş işçilerin, emekçilerin, ezilen, yoksullaştırılan on milyonların savaşı değildir. Hangi tarafta olursa olsun yoksul halk çocuklarının hayatını hiçe sayanlar, doksanlı yılları aratmayan OHAL ve sıkıyönetim düzeni ile çocuk, yaşlı demeden sivil yurttaş katliamlarının altına imza atanlar ne kadar uğraşsalar da, bu savaş halkların savaşı değildir. Bu savaş otoriter faşizan rejimini ilelebet sürdürmeyi planlayan AKP’nin ve 7 Haziran seçimlerinden umduğunu bulamayıp kaos için düğmeye basan Saray’ın savaşıdır. Bu savaş, yeni, tekçi, otoriter, faşist bir rejimi tesis etme savaşıdır.
 
GELİN, SAVAŞA KARŞI BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN KENETLENELİM
AKP diktatörlüğüne, baskı ve zorbalığa, yolsuzluğa, hırsızlığa, iş cinayetlerine, kadın cinayetlerine, doğa ve kentlerimizin yağmalanmasına, emperyalizmin savaş ve sömürü politikalarına, gericiliğe karşı rahatsızlığı olan milyonlara seslenen Sarı, "Gelin; çocuklarımızın cenaze törenlerini dahi ‘başarılı organizasyon’ olarak nitelendirecek kadar insanlıktan nasibini almayanların, evladını kaybeden aileye basın ordusu ile gidip şov peşinde koşanların, sıvasız gecekondu çocuklarının tabutu başında hamaset nutukları atanların, iktidarlarını korumak adına evlatlarımızı kurbanlık koyun olarak görenlerin, sadece barış ve kardeşliğimizi değil, keskin nişancıları ile ablukaya aldıkları bir kentte katlettikleri üç aylık bebeğin cansız bedenini de derin dondurucuya koyanların dayattığı savaşa karşı barış ve kardeşlik için kenetlenelim! Gelin, savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini yaşamın her alanında birlikte yükseltelim. Gelin, her ölümün bizi birbirimizden daha uzağa savurmasına izin vermeyelim. Gelin, bir saniye bile ertelemeden barışa ve kardeşliğe birlikte sahip çıkalım. yüreği barıştan yana atan herkesi 10 Ekim’de Ankara’da barışa ses vermeye çağırıyoruz" diyerek tüm herkesi mitinge davet etti.
 
AHMET HAKAN'A YAPILAN SALDIRIYI KINADILAR
Basın metnini okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı açıklamadan önce kısa bir konuşma yaptı. Ülkede bir savaş ortamının bulunduğuna dikkat çeken Sarı, "Asker, sivil,  polis demeden ülke kan gölüne dönmüştür. Bu ölen arkadaşlar ise yoksul halk ve emekçi çocuklarıdır. Bizde bu savaş dur demek için kurumlar olarak 10 Ekim'de Ankara'dayız" dedi.
 
Sarı ayrıca Gazeteci Yazar Ahmet Hakan'a yapılan çirkin saldırıyı kınayarak, "AKP'nin milletvekilleri, başbakanı ve tüm kurumlarıyla özgür basını susturmak için açıklamalar yapıyorlar. Bugün Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı da tüm kurumlar olarak kınıyoruz. Emeğin özgürleşmesi için barışın çağrısını her yerde yapıyoruz" dedi.

 
Fırtına balık fiyatlarını vurdu!
 
Avrupa Konseyi’nden Ahmet Hakan’a saldırıya sert tepki
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 2 Ekim 2015 Cuma 06:53

Şu stk'ların ve sendikaların bir günde şehitler için bir eylem yaptığı görülecekmi acaba.

Yorumu oyla      11      5  
İZMİRLİ 1 Ekim 2015 Perşembe 19:53

ŞEHİTLERİMİZ İÇİNDE DİSKTEN BİR YÜRÜYÜŞ BEKLERDİK,AMA NEREDE YÖNÜ BELLİDİR

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de utanç: Öğretmene etek altı görüntüden gözaltı!
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde Huzur Timi'ne bağlı polisler tarafından, ...
İzmir’e şehit ateşi düştü
Diyarbakır Silvan’da teröristlerin saldırısında şehit olan Uzman Çavuş ...
İzmir'de feci kaza: Yolun karşısa geçemedi...
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, yolcu minibüsünden indikten sonra yolun ...
 
Valilik o derneğin kapatılmasını istedi!
İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, Boşanmış Mağdur Babalar Derneği'nin ...
Flaş! MİT TIR'ları davasında gizlilik kararı
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ...
Ahmet Hakan’a saldırının kronolojisi: Önce keşif…
Gazeteci Ahmet Hakan'a saldırıda kullanılan aracın, dün akşam saatlerinde ...
 
Silvan'da askere hain saldırı: 2 şehit
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde bu sabah göreve gitmek üzere otomobillerine ...
Ermenek maden faciası davasında flaş gelişme
Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde geçen 28 Ekim'de 18 işçinin yaşamını yitirdiği ...
Kriterler değişti: ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ tepetaklak!
Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu The Times Higher Education (THE), ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva