HABERLER>SEÇİM 2015
11 Ekim 2013 Cuma - 22:24

Söz Hakan Tartan’da: Büyükşehir'e neden aday oldu?

Konak Belediye Başkanı ve Büyükşehir aday adayı, ‘Söz Sende’ programında süreci ilişkin tüm sorulara yanıt verdi.

Söz Hakan Tartan’da: Büyükşehir e neden aday oldu?

EGEDESONSÖZ - Habertürk’te yayınlanan ‘Söz Sende’ programının yapımcısı Balçiçek İlter Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ardından Konak Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Tartan’ı ağırladı.

Sohbet ölümünün 8.yılında saygıyla anılan ünlü şair Atilla İlhan’la açıldı. Başkan Hakan Tartan, İlhan’a ait iki şiirden mısraları izleyicilerle paylaştı. Girizgâhın ardından şiire tutkusunu anlata Hakan Tartan, 15 yaşındayken Altan Öymen’in oğlu Murat Öymen’le birlikte bir şiir gazetesi çıkardıklarını söyledi.

Ve siyaset… Tartan çoğu zaman yalancılığı, yanar-dönerliği ve ikiyüzlülük nedeniyle rahatsız olduğu siyasette gel-gitler yaşadığını ifade etti, kendisini öncelikle siyaset bilimci, gazeteci ve şair kimliğiyle tanımladığını açıkladı.

DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM
Tartan’ın yerel seçim süreci ve Büyükşehir aday adaylığı hakkında yanıt verdiği ilk soru ‘Konak’ın kendisine dar geldiği’ algısı üzerineydi… Tartan kenti çok sevdiğini belirterek, “İzmir’i çok seviyorum. Hakan Tartan olduysam İzmir sayesinde oldum. Bu nedenle daha çok hizmet etmek istiyorum. Konak’ı çok seviyorum ama partimiz parti yöneticileri için 2 Eylül’e kadar başvuru süresi koydu. Değerlendirdim, baktım, Aziz Bey’le konuştum. Kendisi 10 yıldır sağlığını bile hiçe sayarak kente hizmet ediyor. Aziz Bey bir karar açıklamadı ben de böyle olunca İzmir’e daha çok şey katmak hedefiyle aday adayı oldum. Bu bir demokratik hak… Her zaman daha iyisini yapacağımı düşünüyorum. Çağdaş ülkelerde uygulanan dönem sınırlamalarını da doğru buluyorum. 2 dönemle sınırlı olmasından yanayım. Hem yıpranmayı önlüyor hem de yeniliklere fırsat sağlıyor. Ben de eğer Büyükşehir Belediye Başkanı olursam 2 dönem görev yapmak isterim” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylık konusunda henüz bir karara varmaması konusunda da “Bu tür görevler iradeyle ortaya koyabilecek görevler… İstemeyen insanı bir yere getiremezsiniz. Tabiî ki eğer kanaat getirirse Aziz Bey de aday olacaktır. Ama ben daha iyisini yapacağıma inanıyorum” açıklamasını yaptı.



AZİZ BEY’LE ARAMIZDA GEÇER!
Tartan’dan iddialı söylemi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aday adaylığı başvurusu yaparken yaptığı görüşme hakkındaki soruya verdiği yanıtta geldi. “Kılıçdaroğlu’yla görüştüm. Kendisi bir anket yapılacağını ve başarılı olanın aday olacağını söyledi” diyen Tartan anket sonucu tahminini “Aziz Bey’le aramızda yakın değerler olacağını düşünüyorum” şeklinde yaptı.
 
Tartan, CHP Genel Merkezi’nin yapacağı seçim sonunda hak edenin aday olup olmayacağı sorusuna da “Kısa vadede bazen şaşmalar olur ama uzun vadede hak eden kazanır. Partimin kurul ve kurallar var. Ben bunlara uydum, 2 Eylül’de aday oldum” yanıtını verdi.

ANKETLER ‘TARTAN VE SARIGÜL’ DİYOR!
Konak Belediye Başkanı, ‘İzmir’i yansıtıyor musunuz’ sorusu ekseninde Büyükşehir aday adaylığı kararının ardından yatan nedeni ise şu sözlerle açıkladı: İlçe başkanlıklarından büyükşehir adaylığı için kamuoyu yoklamalarında çıkan 2 isim var. Birisi Sayın Mustafa Sarıgül diğeri de ben… Demek ki böyle bir talep var. Ben bakan ve milletvekili olarak da kente katkı koyduğumu düşünüyorum. Üç ankette de öne çıktım, vizyon sahibi ve entelektüel kişilik vurgusu var. Böyle olmasa ben de kendi kendime gelin-güvey olmazdım.

ÇILGIN PROJE: İZMİR’DE SANAL TARIM!
Tartan, hayalindeki İzmir’i anlatırken çok ilginç bir projeden de söz etti. Kenti birçok açıdan bir başkent olarak görmek istediğini belirten Tartan, “Emekli kenti İzmir fotoğrafına sıcak bakmıyorum. Ben üretmeyen insanların yaşadığı bir İzmir hayal etmiyorum. Ege Bölgesi’ne başkentlik edecek bir İzmir hayal ediyorum. Çocuklarımızın İstanbul-Ankara’da okumak için bile fırsat kollamayacağı bir İzmir, güçlü bir İzmir hayal ediyorum. Ben farklı bir söylem geliştiriyorum, Ege’de başkent halini almış bir İzmir diyorum. İzmir sağlık turizminin başkenti, bu kenti hastanelerle donatıp Cleveland gibi bir şehir yapmayalım. Dünyada yeni trend sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme… İzmir’in tarım alanlarını sağlıklı yaşamak isteyenlere kiraya vermek gibi bir hayalim var. Tüm dünyadan sanal sistemlerle yetiştirme yapılsın ve orada yetişen ürünleri alanın sahiplerine gönderelim. Uzmanlardan küçük bir hesaplamayla bir yıl içinde 1 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirilebileceğini öğrendim. İzmir neden bir lojistik merkezi olmasın? Aynı şey spor için de geçerli…” diye konuştu.

6 MİLYONLUK YERİ 56 MİLYONA SATTIM!
Konak Belediye Başkanı programda büyük tartışmalara yol açan Üçkuyular’daki benzinliğin satışı hakkında da bilgi verirken, eleştirileri de yanıtladı. Tartan şöyle konuştu: Bir İstinye Park projesi var. Aynı alanda bizim bir benzin istasyonumuz var ve 2014’te elden çıkacak. Ben de benzin satan, döner satan bir belediyecilik anlayışına sahip değilim… İşletme ruhsatı olmayan benzinlik için 23 milyonluk bir bedel tespiti çıkardılar. Açık, şeffaf bir ihale yaptı. Kıran kırana bir ihale oldu. Cumhuriyet tarihinin en yüksek bedelli satışı: 56 milyon TL! Bir şeyi doğru gören de yanlış gören de olur ama doğru tektir. Halkın çıkarı varsa doğru tektir. 6 milyon edecek bir yeri 56 milyon TL’ye sattım. Alanlara bile şok oldu! İstemezükçü zihniyet hep olacaktır. Ama hayatımda hiçbir zaman bu zihniyetin oyuncağı olmadım. Halk için doğru bildiğim ne varsa yaptım. Siyasetçi biraz da cesur olmalı yoksa her şey eyyamcılıkla yürür.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Ekim 2013 Cumartesi 13:15

10.47 2009 da bu söylediğiniz geçerliydi.bırakın mahalle aralarını konak meydanı sigaradan geçilmiyor.

Yorumu oyla      14      6  
Bitmeyen METROnun etrafında oturan 12 Ekim 2013 Cumartesi 13:00

Metroyu bitireceksen aday ol.Yoksa gerek yok,aynı tas aynı hamam.

Yorumu oyla      17      7  
İzmir'e Yazık... 12 Ekim 2013 Cumartesi 12:36

:) Procelere geeel.. :) Karikatür müzesi, maske müzesi, ıyuncak müzesi. Bir de bunları bilboardlarla reklam yapmak var. Ondan sonra Cleveland givi hastaneler şehri, sanal tarım vs. :) Sözün bittiği yer..

Yorumu oyla      18      6  
münevver 12 Ekim 2013 Cumartesi 10:47

Hakan tartan konak'a geldiğinden beri önem verdiği konulardan ilki temizlik oldu.çöplerimiz düzenli toplanmaya başladı.sokaklarda süpürgecileri görmeye alıştık.camilerimizin halılarını ve bahçelerini temizlediler.yoksul semtlerde bulunan okulların ihtiyaçları giderildi.kendisine başarılar dilerim

Yorumu oyla      14      13  
deli bekir 12 Ekim 2013 Cumartesi 10:08

konak a ne yapmış da izmir için aday olacam diyorsun...iki tane müze açmak mı belediyecilik. devlet satınca karşısında duruyorsunuz, kendiniz satınca sorun yok..

Yorumu oyla      26      8  
Arif 12 Ekim 2013 Cumartesi 01:02

Yolun açık olsun başkanım.Aziz Kocaoğlu'ndan daha iyi yapacağına inancımız tamdır.

Yorumu oyla      17      19  
miisafiir 12 Ekim 2013 Cumartesi 00:07

hakan bey konak merkez ve mahalleri pislik içinde.bunun bir çözümünü bulacak mısınız?mesela günlük süpürmek gibi.

Yorumu oyla      23      8  
Mirkan k 11 Ekim 2013 Cuma 23:12

Anketlere güveni doğru bulmuyorum çünkü Hakan Bey konusunda bir Chp seçmeni olarak ailem ve ben oy vermeyi düşünmüyoruz, çünkü bugüne kadar reklamcı bir izlenim yaptı ve dolayısıyla samimi gelmiyor. Chp başka bir aday düşünmeli.

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak adayı adayı Uzunbay’dan Eşrefpaşa zirvesi
Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan aday adayı Sedat Uzunbay, ...
Gönül Soyoğul yazdı: Buca’da AKP’li aday adayı olmak…
“CHP cephesiyle ilgili yazımda belirttiğim gibi Buca’da CHP aday adayı ...
CHP’de Mimar Ulucan Bornova’ya talip
Aliağa İmar ve Şehircilik Müdürü Mimar Mehmet Ali Ulucan CHP’den Bornova ...
 
Buca aday adayı Piriştina’dan ‘Oğlak Festivali ve park sözü’
Yaylacık Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan ve Muhtar Mustafa Kuloğlu’ndan ...
Gaziemir aday adayı Kar’a Erzurum desteği!
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Başkan Aday adayı Fikret Kar, ...
Çiğli aday adayı Talak: Felsefemiz önce insan!
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak seçim çalışmaları kapsamında ...
 
Gaziemir aday adayı Kar’la BAL-GÖÇ’te 2B zirvesi
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Başkan Aday adayı Fikret Kar, ...
Bayraklı aday adayı Öncel 'İzmir'deki Çorum'u dinledi
Bayraklı belediye başkan adayı Murat Haluk Öncel İzmir Çorumlular Dernekleri ...
Buca aday adayı Piriştina’dan organize hayvancılık sözü
Buca’da kurulan kurban satış yerlerini gezen ve satıcıların dertlerini ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva